16.1.2011

Rakas cocktaillasi

Julistin vuoden 2011 kirpputorin vuodeksi. Huomasin googletellessa, että henkilö nimeltä Marjut Vuolanne on nähnyt vaivaa ja koonnut epävirallisen listan maamme kirppiksistä. On tossa ollut duunia! Sivu on kaamean näköinen, mutta asia on kohdallaan.

Aikaisemmin ostin kirppareilta lähinnä vaatteita ja asusteita, mutta nykyään paljon muutakin tarpeellista. Kirppiksillä kannattaa kohdistaa huomio esimerkiksi erilaisiin juomalaseihin. Vanhat lasit on usein laadullisesti hyviä ja hinta on kirpputoreilla melkein aina maksimissaan pari euroa (toisinaan vain parikymmentä senttiä). Jos törmäät esimerkiksi tällaisiin vanhoihin cocktaillaseihin, poimipa talteen! Lahjaksi tai itselle.


Omani ovat isoisältä perityt, ja mä rrrakastan niitä! Niin on muuten kuvan hopea-astiakin, peritty siis. Vastaavia löytää helposti kirppareilta tai antiikkiliikkeistä. Huomaa nenäliinapainona mainiosti toimiva, joulun jäljiltä kovettunut, neilikoin koristeltu appelsiini. Toivottavasti se ei ala homehtua, vaan muuttuu kivikovaksi. Mitä mainioin paperipaino. Näitä saa ihan lähikaupasta :)

Heh, vaikka blogasin jo joulun olevan paketissa, on se yhä tässä keittiömme lattialla. Nyt vien sen kellariin. Lupaan.

Huomenna asiaa kasvispihveistä ja natriumglutamaatista! Lupaan senkin.

6 kommenttia:

Kuitin koivu kirjoitti...

Nuo kirppissivut ovat hyvät, mutta siellä on myös valitettavasti vahentuneita osoitteita. Itse katson melkein tavaraa kuin tavaraa ensin kirppikseltä. Viimeksi vehonipsut. Meillä oli mummolassa tuollaiset lasit, minulla on sellainen käsitys, että olisivat shampanjalasit, vaikka kyllä niistä voi varmasti coctailejakin juoda.

teija kirjoitti...

Ja nuo lasit käy jopa säilytykseen. Kylppäriin hyllylle ja niihin sormukset, pinnit... omiin laseihinsa. Minulla on yksi isompi ja muutama snapsilasi ko. käytössä :)

Mimi kirjoitti...

Itse bongasin lauantaina Valtsun kirppikseltä ihanat astiat ja nyt todella kaduttaa, etten ostanutkaan niitä. Kyse oli neljästä lautasesta ja kahdesta kulhosta, kaikki vihreitä ja aivan kaalinlehden muotoisia ja näköisiä. Todella somat olivat! Ja koko setti oli vain 8 euroa. Pääh... ehkä sama myyjä kaupittelee niitä taas myöhemmin? Toiveajattelua...

Juomalaseja olen itsekin ostanut eri kirppiksiltä ja huomannut laadun vanhoissa laseissa olevan aivan eri luokkaa kuin uusissa... Ja parilla eurolla esim.viisi lasia. Mahtijuttu.

Fiona Timantti kirjoitti...

Toi lasi on täydellisen muotoinen. Itellä samaa mallia, kirppikseltä 0,20€/kpl.

NEEDJA kirjoitti...

Olen joskus itsekin pyörinyt tuolla kirpparisivulla. Muuten hyvä sivusto, mutta tosiaan jotkut osoitteet vanhentuneita (kuten joku jo sanoikin) ja eivät ole kaupungeittain järjestyksessä.

Mietin juuri tänään että mitähän sitä tekisi huomenna vapaapäivänä, mutta sitähän voisi lähteä kiertelemään noita oman kaupunkinsa kirppareita! Aina on hyvä hetki tehdä kauniita löytöjä omaan kotiin ja vaatekaappiin (^__^)

Stazzy kirjoitti...

Nein Kirpparikesä on myös yksi oiva lista. En tosin tiedä milloin viimeksi päivitetty.

Suositut tekstit