19.1.2011

Parsan voima

Olette olleet upean aktiivisia liioittelevien kosmetiikkamainosten suitsimista ajavan adressin allekirjoittamisessa. Kiitos siitä! Kunhan 2000 nimeä on kasassa, laittaa Uusi Musta viestiä Kuluttajaviraston suuntaan. Vielä tarvitaan 94 nimeä, käykääpä siis allekirjoittamassa.

Avasin juuri uusimman Olivian ja huh huh mitä mainosta taas pukkaa. Biotherm sai meikäläiselle vedet silmiin, sen verran seuraava huvitti:
Tuoreen kosmetiikan innovaatio. Vapauta parsakaalin voima ihovoiteeseen pyyhkiäksesi pois väsymyksen merkkejä.
"Vapauta parsakaalin voima" wtf?! Toinen lause samasta nelisivuisesta (!) mainoksesta:
Tähän tuoreuden säilyttävään korkkiin on tiivistetty 150 nuoren parsakaalinverson voima. Aktivoi se juuri ennen käyttöönottoa.
Just. Hei tyypit syökää ne parsakaalit. Saatte aktivoitua ne ihan avaamalla suun, pureksimalla ja nielaisemalla. Mun puolivuotias tyttärenikin osaa kahdella hampaallaan aktivoida parsakaalin. Ei siihen mitään "tuoreuden säilyttävää korkkia" tarvita. Tsiisus tätä touhua.


Meissä on voimia, aktivoi meidät!

Kuva täältä

Totean nyt kumminkin selvennykseksi, että en ole tutustunut kyseiseen tuotesarjaan ja voihan se olla ihan jeessiä kamaa, ja ilmeisesti Biotherm on lähtenyt Skin ergetic -tuotteiden kohdalla tekemään jotain semi-luonnonkosmetiikkaa (jos oikein ymmärsin), mutta tällaisilla mainoslauseilla ei kyllä ole uskottavuudesta tietoakaan. Vai tehoaako teihin "parsakaalin voima" ja "tuoreuden säilyttävä korkki"...?

Mä ehkä pissasin just housuun.

6 kommenttia:

Prinsessa paskavarvas kirjoitti...

Joo, noi mainokset on nykyään aika viihde-kamaa. Sitten kun katsot kuinka monta prosenttia kyseistä "aktivoivaa" tai "ihmeitä tekevää" luonnollista (ihanan ympäripyöreä sana) ainesosaa tuotteessa on niin huomaat räkäsikin sisältävän enemmän "hyvää tekeviä" ainesosia.

Juuri itse asiassa kuuntelin radiosta ja parissa lehdessäkin taisi olla siitä (niin ja Anja Nystén siitä taisikin jo kirjoittaa!) että miten nämä "ihmeitä" tekevät voiteet oikein toimivat. Hetkeksi voitett turvottavat nassu-nahkan siihen kuntoon, että kun peilistä vilaset niin jopa näyttää iho siloiselta.
Ei ole tyhmä se joka yrittää vaan se joka uskoo/ maksaa, vai miten se meni...

Anu kirjoitti...

No jopas.

Mietin juuri eilen kaupassa hevi-osastolla pyöriessäni, kuinka vähän siellä oli mitään kotimaista tällä hetkellä. Omasta korista löytyi esimerkiksi israelilaisia kirsikkatomaatteja, italialaista pinaattia, italialaista luomu parsakaalta. Tiedä sitten, miten hyvä noita on oikeasti syödä, mutta kun kotimaisia ei ole..

Sori vähän aiheen vierestä, mutta olihan tässäkin maininta parsakaalista :)

annika kirjoitti...

Joulukuun Oliviassa (s.99) juuri kiinnitin huomiota tähän mainosjuttuun. Siinä oli nimittäin Rimmelin ripsivärimainos, jossa luki alareunassa ihan sopivan kokoisin kirjaimin, että "kuvassa ripsilisäkkeet, kuvaa tehostettu jälkikäteen". Kaikenlaista perusliioittelua ym. mainoksessa on myös, mutta oli hienoa, että tuo oli mainittu.

Mimi kirjoitti...

Ei todellakaan mene täydestä tuollaiset - minuakin naurattaa, mutta myös ärsyttää vastaavanlaiset mainoslauseet. Ihan oikeasti riittää runsaasti ihmisiä, jotka lätkivät naamansa ja vartaloonsa kaiken maailman "ihmevoiteita" jotka sisältävät terveellisinä pidettyjä aineosia, kuten juuri tuota parsakaalia, vihreää teetä, aloe veraa, omenaa ja ties mitä. Ja nämä samat ihmiset eivät välitä nauttia samoja aineita sisäisesti, vaikka sillä tavoin se todella vaikuttaisi. Voiteissa noita aineosia on aina se 0,001 %.
Hohhoijaa taas.

Virveli kirjoitti...

Toivottavasti en nyt loukkaa ketään, mutta ajatelkaa, jotkut ihmiset tekevät tätä työkseen! Minä en ymmärrä, miten joku voi tehdä tällaista työtä - siis kirjoittaa näitä mainoslauseita. Vai maksetaanko siitä ihan tolkuttomasti?

Vendaval kirjoitti...

En usko "parsakaalin voimaan" ,mutta minusta kosmetiikkamainonta onkin lähinnä hauskaa viihdettä. Ei sitä tarvitse ottaa liian vakavasti. Tuskin kuitenkaan ostaisin vaikka aurinkopuuteria, jos mainoksessa komeilisikin yhtäkkiä joku susiruma kalkkilaivan kapteeni.

En siis allekirjoita adressia :)

Suosittelen muuten Anna-Leena Hárkösen kolumnia Valokynää pimeyteemme

Suositut tekstit