14.12.2010

Väriläiskä

Me is asking: mikä estää maalaamasta rakennuksia Suomessa näin?

Kuva täältä

Uudet rakennukset on lähes poikkeuksetta ankeita ja persoonattomia. Harmaita, vaaleita, tylsiä ja rumia. Yksikin tällainen Helsingin katukuvassa tekisi ihmeitä. Odotan.

10 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Suomessa on aika tarkat säännöt, missä asuinalueella saa olla minkäkin värinen tai tyylinen talo. Tollanen mielenkiintonen revittelyhän tappaa yhteneisen estetiikan! ;)

Petra kirjoitti...

Mietin samaa joka kerta kun tulen Suomeen kotoa Amsterdamista. Ja siella ne tiukat saannot vasta onkin! Mutta harvassa on tylsat talot, ne rumimmat on lahinna muuten esteettisia aivopieruja.

Maria kirjoitti...

Messissä!

Wandabe kirjoitti...

Mun asuintalo vantaalaisessa lähiössä on tummahkon marjapuuronpunainen, naapuritalo poltettua oranssia. Ikkunasta näkyy mm. vihreä kerrostalo :)

Ihan tuollaista väri-iloittelua täällä ei ole mutta tervetuloa tutustumaan Vantaan Kartanonkoskeen! Värikkäitä asuintaloja on tarjolla myös Espoon Säterinmetsässä tai -mäellä (?), jossa rivitaloissa jokaisen siäänkäynti on erilainen.

Juille kirjoitti...

Meidän talo on vaaleanpunainen, ja samalta asuinalueelta löytyy myös marjapuuronvärisiä, keltaisia ja vaaleansinisiä taloa. Näin eräässä Helsingin lähiössä :)

Tykkään kovasti blogistasi, mutta viime aikoina on alkanut harmittaa kun lähes jokaisessa postauksessa mollataan jollain tavalla Suomea. Aina ollaan jälkijunassa, juntteja ja takapajuisia. Ei olla, Suomi on hyvä paikka asua ja elää! :)

Noora kirjoitti...

Juille: Taidat olla oikeassa. Suyomihan on monella tapaa ihan mahtava paikka. Pitänee tehdä Suomelle oma blogauksensa. Kiitos kritiikistä, se oli ihan kohdallaan.

Karoliina kirjoitti...

Mulla on myös kuva tuosta talosta Berliinistä :)
Siellä tuli otettua aika paljon katukuvia !

Itse tykkään kyllä Helsingin katukuvassa vanhoista taloista, jollaisessa onneksi asun itsekin ja joita täällä Kalliossa on jonkun verran :) Sen sijaan ne uudemmat kamalat siellä väleissä on kyllä järkkyjä :(

ÄF kirjoitti...

Kuvakommentti:

Höhö, kuva ihan tutuilta huudeilta Kreuzbergistä Berliinistä :) Monesti on pitänyt talo kuvata, mutta ikinä ei ole ollut kameraa messissä. Värikästä on! Berliinissä kyllä muutenkin talot ovat kautta rantain värikkäämpiä ku Suomessa.

primula kirjoitti...

Mäkin hehkutan tota Kartanonkoske Vantaalla. Se on mieletön!

Katriina kirjoitti...

En ymmärrä mikä siinä on, että suurin osa viime vuosina (tai sanoisinko vuosikymmeninä) Suomeen rakennetuista kerrostaloista voikaan olla niin tautisen rumia? Kenen esteettistä silmää ne harmaat lasi-betonikarmeudet oikeasti viehättää? Mielestäni ne eivät millään muotoa sovellu Suomen vihreään (talvisin valkoiseen) ympäristöön, päinvastoin ne ovat täydessä ristiriidassa sen kanssa ja ainoastaan voivat istua täysin urbaaneihin miljoonakaupunkeihin. Miksi ihmessä Kartanonkosken tyylisiä sympaattisia ja värikkäitä taloja ei rakenneta enemmän? Muistaakseni Kartanonkosken talot menivät kuin kuumille kiville. Bussissa matkalla lentokentältä aina haaveilen siitä, että Kartanokoski ei olisi niin auttamattomasti kuin satumaasta lähiörumilusserkkujensa rinnalla.
Emmekö me voisi jotenkin vaikuttaa tähän?

Suositut tekstit