6.12.2010

Sokeritonta glögiä vintagelaseista

Viime vuonna olin itsenäisyyspäivänä mekkojahdissa Linnan juhlien jatkoilla, tänä vuonna kolttuja reittailaan ystävien luona. Ehkä glögin kera.

Tosi sulavana aasinsiltana siis tiedoksi, että kaikenlaisten sokerilitkujen lisäksi kaupan on myös sokeritonta glögiä. Testasimme lauantai-iltana Hommnäsin Vaalean glögin.

Kyse on oikeastaan kaikessa yksinkertaisuudessaan omenamehusta ja kanelista. Mitään muuta raaka-aineita siinä ei ole. Ei kyllä hirveän glögimäistä, vaikka kylläkin ihan hyvää. Mutta kun sekaan lorauttaa vähän terästystä (meillä oli jotain brandypohjaista) ja härpäkkeet (eli rusinat ja mantelit), alkaa juomassa olla glögifiilistä.


Nautimme glögiä laseista, jotka vastikään löysin kirpparilta. Euron kipale. Otin kaikki yhdeksän. Tapanani on aina googlettaa kirppislöytöjen pohjasta löytyviä merkkejä, nämä lasit ovat italialaisia Vitrosax-merkkisiä. Monet myy näitä näköjään vintagena esimerkiksi ebayssa. Jotain italialaista Iittalaa, luulisin. Ihan laadukkailta ne tuntuu, paksua lasia ja kiva, simppeli design. Tykkään. Miksi ostaa uutta, kun kaupasta saa yhden samalla hinnalla, kuin kirpparilta yhdeksän.

Nyt gögit tulelle ja kaverit kainaloon. Tunnelmallista itsenäisyyspäivää!

6 kommenttia:

tsikapii kirjoitti...

moikka! aika vastikään löysin blogisi, mutta se pääsi heti seurattavien listalle, kiitos kun jaat tietoasi kanssamme! :)

noista laseista. rakastan vanhoja juomalaseja, mutten tiedä uskallanko enää niitä ostaa tai käyttää, kun mietin lyijyasiaa. ensin olin siinä uskossa, ettei kirkkaissa laseissa olisi lyijyä (tämä ihan vaan omaa epätieeellistä päättelyä, eh), mutta nyt tämäkin ajatus on kyseenalaistettu miehen taholta. hmm.

myrskyluodolla kirjoitti...

Kaunis kiitos glögi vinkistä, olen allerginen joulumausteille, ainakin inkiväärille, mutta en tietääkseni kanelille. Täytyy testata tuo, omenamehu kanelilla!

Meillä sattuu olemaan myyntipakkauksessa nuo kuvassa olevat lasit (4kpl)(lapsen arpajaisvoitto) Meidän lasit ovat 23,5cl vetoisia, OSLO cappuccino, i vetri di fidenza by bormioli rocco casa, lukee paketissa.

MissJ kirjoitti...

Mulla on noi samaiset glögilasit, ostettu muistaakseni Kodin ykkösestä tms. joitain vuosia sitten tyyliin 6 kpl / 8,90 €. :D

Marika kirjoitti...

Hei! Oletko tietoinen, että myös Decubalilta on tullut ecosertifioitu tuotesarja Decubal Ecological? Mielestäni tämä on oikein hyvä ja erityinen uutinen, sillä Decubal on apteekkituote ja näin hyvin jokaisen saatavilla. Luonnonkosmetiikka tavoittaa siis pikkuhiljaa myös ne, jotka eivät halua tilata tuotteita netistä tai eivät asu sopivalla etäisyydellä ekokaupoista.

Eeva kirjoitti...

Hei! Nyt on kyllä pakko hieman kritisoida... Omenamehua ja kanelia? Eikös olisi aika lailla edullisempaa ja hauskempaa tehdä vastaavanlainen juoma kotona ihan itse? No, mutta jos haluaa ostaa sen kauniissa pullossa niin mikäs siinä. :)

Mutta varsinainen kritiikkini liittyy tuohon "sokerittomuuteen". Omenamehussa on aika paljon sokeria sinänsä, vaikkei siihen olisi sitä lisättykään. Kehittelin vastikään oman, todella oikeasti sokerittoman glögireseptin, johon olen hyvin tyytyväinen...

Tarvitaan glögimaustetta, punaista teetä (esim mulla toimii hibiskus-pohjainen Anti-Stress Yrttitee), ja makeutukseen muutama tippa steviaa. Tämä on oikeasti sokeriton ja käsitykseni mukaan tuhat kertaa terveellisempi kuin tuo "omenamehu kanelilla". Maku on täsmälleen aito, jouluinen glögi.

Tämä siis ihan myönteisessä hengessä intoillen. Ymmärrän kyllä, etteivät kaikki halua olla yhtä ankaria sokerittomuuden suhteen kuin minä. :)

Eeva kirjoitti...

Vielä edelliseen liittyen... Glögimaustetta saa ihan tavallisista kaupoista, mutta senkin voi tehdä halutessaan itse kanelinpalasista, neilikasta, inkivääristä, jne.

Suositut tekstit