7.12.2010

Pienestä kiinni

Olen väsymykseen asti urputtanut siitä, kuinka ekotuotteissakin pitäisi käytännöllisyyden lisäksi panostaa estetiikkaan. Hyvä esimerkki ovat pesuaineet, joita Ekolossa ja Ruohonjuuressa voi täyttää omaan pulloon. Ne pullot on ihan kamalan rumia. Siksi ekopesuaine kandeekin laittaa lasipulloon.


Moni ei varmaankaan tiedä — koska ne pesuaineet on niissä umpinaisissa pulloissa — että esimerkiksi Ole Hyvä -sarjan käsipesuaineet ovat kauniin värisiä. Minulle tämä selvisi, kun aloin pitää käsipesuainetta ruman täyttöpullon sijaan lasipullossa.

Käsipesuneste lasipullossa tuo veskiin vähän arvokkaamman fiiliksen (jonka noi saakelin muovihammasharjat kylläkin pilaa) ja saippuan kaunis sävykin pääsee oikeuksiinsa.

Tämä mun pullon tuote on joku Ole Hyvän hajustamaton saippua, en nyt muista mitä laatua, sillä lataan samaiseen pumppupulloon milloin mitäkin..

Hmm, tämä muuten onkin hyvä joululahjaidea: osta Ekolosta tai Ruohonjuuresta lahjaksi pullo käsisaippuaa ja hae pakettiin mukaan kaunis, läpinäkyvä pumppupullo. Lahjan saaja voi sitten itse käydä vastaisuudessa täyttämässä saippuapullonsa aina uudelleen, ja maailmasta säästyy taas pari turhaa muovipulloa.

13 kommenttia:

luimupupu kirjoitti...

Mekin käytimme monta vuotta Ole Hyvän täyttökäsisaippuoita ja saippua oli kotona läpinäkyvässä pullossa. Viimeisen uudistuksen jälkeen tuoksut muuttuivat järjettömän voimakkaiksi. Toistaiseksi siirryimme (Citymarketistakin) saatavaan Urtekramin laventelikäsisaipppuaa, joka on aivan ihanan tuoksuinen. Siitä tosin tulee taas muovipulloja, yyh! Voisi tietysti sekoittaa Ole Hyvän hajustamatonta ja hajustettua keskenäänkin...

Tiina-Marja kirjoitti...

Nyt on pakko kommentoida, että meillä käytetään niin Ole hyvän astianpesuainetta, käsisaippuu kuin shampootakin ja mua syö ihan vietävästi se että olen suunnitellut hankkivani jotkin nätit keraamiset tai lasiset pumppupullot johin voisin tuotteet tunkea ja piilottaa nuo kauhean "kliiniset" muovi putelit jonnekkin kaappiin ( luulen että mielummin täyttävät noita tuotteisen omia pulloja niissa kaupoissa, tai noh, mene ja tiedä), mutta mistään ei ole löytynyt kauniita pulloja! Ihan hirveitä muovi moskia tulee vastaan tai "muka" vanhoja ja "muka" keraamisia pursuaa joka paikasta :P Mä olen alkanut jo heittää pyyhettä kehään. Pala-sapippuoille olisi kyllä kauniita puuisia alustoja, mutta missä on mulle puise pumppu-pullot, häh??? (siis säiliö osuus jos olisi puuta, ei välttämättä se pumppu osa)

Riina kirjoitti...

Ihania, mutta aika kalliita ekopesuaineita on Mummi&minä sarja. Arkikäyttöön ehkä turhan kallis...
http://kauppa.annujaliinu.com/category/33/astianpesuaineet

neul kirjoitti...

Tiedätkös muuten Noora, että noiden Frisadent -hammasharjojen ja vaihtopäiden vamistus on lopetettu?
:(

Köa kirjoitti...

Hyvä postaus! :-) Minulla on ollut tiskiainekin jo vuosia pumppupullossa keittiössä. Paitsi että se on kaunis, myös käytännöllinen tiskiaineen annosteluun.

Välillä aina mietityttää, että miten pumppupullot tulisi pihdistaa tankkausten välillä. Täytettäviin pulloihin muodostunee bakteereita. Lasisen pullon voi käyttää kiehuvassa vedessä, mutta pumppuosa ei kestäne kuumaa.

juille kirjoitti...

Köa:

Olen puhdistellut lasipullojen pumppuosia niin, että laitan pulloon jonkin verran etikkaa ja sitten pumppailen sitä sen letkun läpi, lopuksi sitten tietysti vettä niin kauan ettei jää etikkajämiä. Ei pitäisi mikrobien säilyä hengissä! :)

Joola kirjoitti...

Ja kohta sun veskistä kuuluu klir, kun alkaa yksi pieni neitikin itse kavuta käsienpesuun. Nimimerkillä kokemusta on... Että ehkä kannattaa jemmata joku hajoamaton puteli talteen tulevien päivien varalle, vaikka kaunishan tuo.

juille kirjoitti...

Nuo pumppupullot on kyllä onneksi aika paksua lasia, kestävät myös pienten kätösten käsittelyä :) Lasiset tuttipullot/-mukitkin ovat meillä kestäneet ehjänä, vaikka niitä välillä paiskotaan rattaistakin alas asvaltille :D

Maisa kirjoitti...

Tiukka kysymys mallia MythBusters. Kun teen ruokaa uunissa, mikä on ekologisesti fiksuinta?

a) suoraan uunipellillä > tiskaus käsin
b) silikonileivinpaperi > tiskaus käsin
c) käyttöleivinpaperi > roskiin
d) folio > roskiin

annika kirjoitti...

Tekisin kyllä niin päin, että täyttäisin lahjaksi sellaisen nätin pullon jo kaupassa ekosaippualla, niin ei tarvis ostaa edes sitä yhtä rumaa muoviputelia. :) Ja kyllä ne kaupat täyttää ihan mihin pulloihin vaan, ite oon mm. lidlin isoon 1,5 litran pulloon joskus ostanut astianpesuainetta, että voi itse täytellä sitten omaa pienempää astianpesuainepulloa kotona.

Joku sanoi, että Frisadentin vaihtopäiden valmistus on lopetettu, VOI EI! :(

Stormby kirjoitti...

Meillä käytetään ihania ja kauniita palasaippuoita. Ne ovat usein vielä ekologisempia, eikä tarvitse maksaa vedestä tuotteen seassa. Onneksi luomuna ja luonnonsaippuoina ja itse tekemällä saa hyvin kauniita ja erilaisia palasia.

Minna kirjoitti...

Ompas sulla nätti maha. :)

mimma kirjoitti...

Kaikissa Ole Hyvän käsisaippuoissa (ja shampoissa kans) on Sodium coco sulfaattia. Eikös se ole kuin mikä tahansa sulfaatti?

Suositut tekstit