27.12.2010

Olet mitä isi söi

Olet mitä syöt, mutta olet myös sitä, mitä isäsi laittoi suuhunsa:

"Isien ruokavalio vaikuttaa jälkeläisten elimistön toimintaan, ainakin hiirillä, osoittaa amerikkalaistutkimus. On ilmeistä että selvitettäessä monitekijäisten sairauksien kuten diabeteksen tai sydänverisuonitautien syitä pitäisi ottaa huomioon myös ihmisten vanhempien elämänhistoria. Jos edellisessä polvessa on nähty nälkää, jälkeläisen elimistö on ehkä ohjelmoitunut keräämään rasvaa tavallista enemmän".
Nosto on YLE:n etusivulta. Koko uutisen löydät täältä.

Jänskää. Uutisen mukaan isän nuoruusajan nälkäkuuri johtaa jälkeläiset varastoimaan rasvaa pahan päivän varalle. Aikaisemmin tänä vuonna julkaistiin tutkimus, jonka mukaan paljon rasvaa syöneiden rottaisien tyttärille tulee terveysongelmia. Ei ollenkaan outoa, että emon lisäksi myös isän terveys ja ruokailutottumukset vaikuttaisivat jälkeläiseen. Onhan tiedossa, että raskausajan ravinto vaikuttaa jälkeläiseen niin eläin- kuin ihmismaailmassakin.

Popsikaa siis isit ja äidit fiksua ruokaa. Teette palveluksen paitsi itsellenne, myös jälkipolville.

4 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

OKEI, NYT MUUTE SELVISI MUUTAMA JUTTU!

iisa kirjoitti...

moi Noora!
Hyppään nyt aivan eri asiaan kuin tämä postaus... ostin samaa Inkuton sheabutteria täyttöpussissa kuin sinäkin ja olin hieman pettynyt tuotteen tuoksuun, joka varmastikin johtuu siitä että sheavoi on täysin käsittelemätöntä ja valkaisematonta. Haittaako tuoksu sinua tai onko sulla jotain kikkaa (esim sekoitat johonkin muuhun)? vai lieveneekö tuoksu ajan kanssa kun tuote on pois kelmusta?

tälläistä pähkäilyä tähän aamuun!:)

Tuomo kirjoitti...

Tuttu juttu tuosta Peter D'Adamon kirjasta "The GenoType Diet". Aika pitkälti leimattu huuhaaksi, mutta on siinä varmasti monessa jutussa vinha peräkin. Suosittelen tutustumaan :D

Tuulispää kirjoitti...

Aikamoiselta hömpältä kyllä kuulostaa!

Suositut tekstit