2.12.2010

Linssit haltuun pt II

Flunssa alkaa hellittää, huh mikä tauti. Onneksi makuaisti on tallella ja onneksi linssikeitto on helppo tehdä. Kehitin tällä kertaa sopan vihreistä linsseistä. Reseptin pohjana käytin Vegaanin kasviskeittokirjan reseptiä ja olen nyt valmistanut keittoa kolmesti, mittojen pitäisi olla kohdallaan. Ihanan täyteläistä, ravitsevaa ja lämmittävää.

Näin se kuuluu:
  • 2 dl vihreitä linssejä
  • 1 sipuli
  • 1 l vettä
  • 3 rkl kasvisliemijauhetta (käytän itse Naturatan hiivatonta kasvisliemijauhetta)
  • 3 juurisellerin oksaa (varsisellerikin käy tarkoitukseen)
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 1 puska vesikrassia (ei pakko, voit tehdä hyvin ilmankin)
  • mustapippuria
  • 1/2 dl kookosmaitoa (Santa Mariassa ei ole lisäaineita)
  • öljyä
Paahda sipuli öljyssä. Lisää paprikajauhe ja paahda hetki. Heitä sekaan selleri pieninä palasina, sekä linssit, vesi ja muut mausteet. Jätä kookosmaito vielä tässä vaiheessa pois. Anna hautua noin tunnin ajan.

Soppa ennen soseuttamista

Kun soppa on valmista, soseuta kevyesti, mutta älä tee siitä kuitenkaan sosekeittoa. Tuntuu kivalta, kun sussa on sattumia. Sekoita vasta tässä vaiheessa sekaan kookosmaito.

Jos sinulle käy niin, että sopasta tulee liian suolainen (jos kasvisliemijauhetta esim. lorahtaa liikaa) voit kompensoida makua lisäämällä kookosmaitoa.

Keitto näyttää mutavelliltä, mutta kolmella ruokailijalla testattu soppa on saanut peukut kaikilta. Itse nautin soppani hamppuleivän ja itse tehdyn hummuksen kanssa. NamMM!

6 kommenttia:

iisa kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! taitaa mennä testaukseen! linssikeitto on yksiä mun suuria suosikkeja pakkaspäiviksi mutta kiva kokeilla jotain toistakin reseptiä.

Sari. kirjoitti...

Nälkä. Heti.

juille kirjoitti...

Kuulostaa tosi hyvältä, täytyy kokeilla! :) Meillä mies ei tykkää kookoksen mausta, mutta olen keksinyt sille vaihtoehdon, itsetehdyn cashew-kerman. Toimii loistavasti myös sosekeitoissa! Tosin itse tykkään kookoskermasta enemmän, mutta cashew'ssa on neutraalimpi maku eli menee sellaisillekin tyypeille (lapset, miehet jne.) joilla on ennakkoluuloja :)

Noora kirjoitti...

iisa:Joo testaa ja kerro sit mielipiteesi :)

Sari:Joko sait ruokaa?

Juille:hei miten teet kerman?

talikko kirjoitti...

Kokeilin tehdä keittoa tällä reseptillä, mutta en soseuttanut. Käytin eri merkkistä kookoskermaa ja tein ilman vesikrassia. Jostain syystä keitto maistui lämpimänä kookoksen lisäämisen jälkeen todella oudolta, mutta seuraavana päivänä se oli kylmänä syötynä todella hyvää :)

Eli sopii esimerkiksi kylmäksi evääksi todella hyvin :)

Antikeijukainen kirjoitti...

Cashew-kermasta en tiedä mutta mantelimaidon (tai -kerman, veden määrästä riippuen) ohje löytyy osoitteesta http://hipsterfood.tumblr.com/ (nimen tarkoitus on olla ironinen läppä). Tämän blogin reseptien inspiroimana aloin kasvissyöjäksi, kertonee jotain ruoan tasosta ;)

Suositut tekstit