24.12.2010

Bingo!

Olen tuloksetta koittanut löytää appelsiininkukka- ja ruusuvettä kaupoista — kunnes astelin viime viikolla Ruohonjuureen. Täysosuma!

Sama sarjaa on myös piparminttu-uute, joka oli pakko ottaa messiin, sitä kun saattaa piankin tarvita... Kaikki kuvan tuotteet on tarkoitettu ruoanlaittoon, mutta ne käy ihan yhtä hyvin kosmetiikasta. Esimerkiksi suosikkini, Lisen Organicsin kasvovesi koostuu kaikessa yksinkertaisuudessaan juuri appelsiini- ja ruusuvedestä, jota mä voin nyt sekoittaa vaikka itse.

En kuitenkaan ostanut näitä kosmetiikkamielessä, vaan nimenomaan ruoanlaittoa ajatellen. Ideana on testata näitä etenkin erilaisia makeisia valmistaessani (ja muistatteko arabialaisen jälkiruoan?). Saadakseni kotiin joulun tuoksua, laitoin pienelle lautaselle neilikkaa ja appelsiininkukkavettä, sijoitin astian patterin päälle, ja niin ihana tuoksu leviää huoneeseen — ei tosin niin tehokkaasti kuin toivoisin, mutta edes vähän.

Appelsiinin ja neilikan tuoksun myötä koen, että olen valmis vetämään tonttulakin päähäni. Tai no okei tunnustan, se on ollut päässä jo monta tuntia...

4 kommenttia:

Aino kirjoitti...

Heip,
meillä on ihanien tuoksujen levittämiseksi käytössä tuoksulyhty ja eteerisiä öljyjä, mm. juuri Ruohonjuuresta tai www.tuoksukauppa.net. Eteerisistä öljyistä tulee aivan ihana (ei liian mieto, muttei liian voimakaskaan)tuoksu huoneilmaan, joka saattaa säilyä parikin päivää. Lempiöljyjäni ovat laventeli ja patsuli, eli nämä perinteiset. Varsinkin patsulista tulee "ylellinen" tunnelma. Seetri ja bergamotti ovat myös ihania. Yleensä laitan kolmea neljää tuoksua kerrallaan ja sitten vaan tuikku alle palamaan. Jouluna voi tietenkin laittaa kaikenlaisia jouluisia tuoksuja, esim. inkivääriä tai juuri appelsiinia.
Tuoksulyhtyjä löytyy aika usein kirpparilta halvalla, ihmiset ovat varmaan saaneet lahjaksi (jonkun synteettisen tuoksun kanssa, yäks) ja kun ei niitä synteettisiä jaksa haistella, niin joutaa koko lyhty sitten pois. Eteeriset öljyt eivät ärsytä nenää, eli ovat tarpeeksi vivahteikkaita, että niitä jaksaa tuoksutella.

Suosittelen lämpimästi!

Mirella kirjoitti...

Paljonko nuo maksoivat? Alkoi kuumottaa ihan hulluna!

HUVIlassa kirjoitti...

Käytössä ovat täälläkin!

Kiitos bloggailuvuodesta, paljosta tiedosta ja vinkeistä.

Iloisia joulunpäiviä!

Noora kirjoitti...

Mirella: 6 e kpl.

Huvilassa: Kiitos lukemisesta! ... ja ihanaa jouluaikaa :)

Suositut tekstit