13.12.2010

Aurinkosuojaa

Ystäväni on lähdössä pian moneksi viikoksi auringon alle. Australian paahteeseen. Kertokaapa hänelle, mitä luonnonkosmetiikkasarjojen aurinkorasvoja suosittelette? En osannut antaa itse kovin hyviä vinkkejä, koska en ole testannut montaakaan hippiaurinkorasvaa. En pala helposti ja olen maltillisesti auringossa, siksi en ole kauheasti viime vuosina läträillyt. Australian aurinko ja kuumuus on kuitenkin vähän eri asia kuin Suomen kesä, joten: vertaistukiverkko käyttöön! Parhaat luonnonkosmetiikkasarjojen aurinkorasvat kehiin!

14 kommenttia:

nonnis kirjoitti...

Tämmönen vegaaninen sarja ainakin ois: http://www.jason-natural.com/products/sunbrellas.php

Ainakin osaa on saatavilla Töölön Heluna Fashionista. En ole itse ehtinyt vielä testaamaan, joten sen kummempaa en osaa sanoa :)

Koo kirjoitti...

http://www.lavera.fi/tuotteet/product_details.php?p=108
Meillä on 5-vuotiaalla tytöllä käytössä tuota Laveran rasvaa, tosin suojakerroin 30. Reilu viikko Afrikan auringossa viime talvena, eikä minkäänlaisia rusketusrajoja uimapuvusta, tuntien altaalla läträämisestä huolimatta. Tyttö on myös ollut yliherkkä kaikille muille aurinkorasvoille, joita olemme kokeillut mutta tämä on sopinut ilman kutinoita ja näppylöitä.
Miinuksena melko paksu koostumus, jonka levittäminen on projekti, toisaalta kestää helposti parin-kolmen tunnin rantaleikit.
Itse olen tykännyt Vividan aurinkorasvasta:
http://www.vivisante.com/default.asp?id=vividasun-voiteet-fi
Ihanan kevyttä voidetta, joka ei tunnu tukkivan huokoisia. Herkkänahkaisena ja helposti palavana olen hyvin pärjännyt vain 10 kertoimella...

Maija T kirjoitti...

tässä pienemmän firman tuotos ;)
http://www.youtube.com/watch?v=ICEYNL_F-Wk&feature=player_embedded

Piia kirjoitti...

Palan itsekin herkästi, mutta viime kesänä nauttimani reilut D-vitamiinilisät estivät palamisen lähes kokonaan. :O

Mirriina kirjoitti...

Ystävän kannattaa ostaa rasvat Ausseista, sieltä löytyy parempi valikoima tuotteita, siellähän vaaleaihoiset ihmiset ovat hyvin varovaisia auringon suhteen ja usein rannalla käytetään uv-vaatteita.

Itse olin juuri pari viikkoa Australiassa, ostin invisible zinc merkkistä ei-kemiallista aurinkovoidetta, jota myyjä kehui sikäläisten suosituimmaksi aurinkovoiteeksi. Eipä iho palanut vaikka reissuun mahtui muutama rantapäiväkin.

PS. Australiassa näkyi olevan erittäin hyvät valikoimat luonnonkosmetiikkaa Suomeen verrattuna.

Mikko kirjoitti...

- kookosöljy
- astaxantiini-kuuri pari viikkoa ennen reissua (auttaa myös muun säteilyn haittavaikutuksiin)
- Mercolalla on laadukkaita luomu-aurinkorasvoja valikoimissaan

Hanna kirjoitti...

Himoreissaaja ystäväni kehui vuolaasti Neal's Yard -merkin aurinkovoidetta. Ei kuulemma parin viikon Thaimaan reissulla kärähtänyt kertaakaan ja koostumuskin on miellyttävä.

Linda kirjoitti...

Täydet D-vitamiini ja A-vitamiini varastot lieventävät palamisen riskiä huomattavasti. Eli kannattaa syödä niitä ennen matkaa aimo annoksina. Toisin sanoen kalanmaksaöljyä naamariin ja reippahasti!

Beijing duck kirjoitti...

Ausseista kannattaa ostaa. Siellä on The Cancer Council-liikkeitä, mitkä myyvät hyviä voiteita ja uv-vaatteita. Itse olimme kovasti tyytyväisä toddlereille tarkoitettuun rasvaan ja aurinkohattuihimme. Natural-vaihtoehtokin rasvoissa näkyy heiltä löytyvän.

Anne kirjoitti...

Missään tapauksessa ei kannata pelkkää kookosöljyä käyttää. Itse paloin todella pahasti syksyllä Kreikan matkalla.

Hanna kirjoitti...

Olen kokeillut sekä kookosöljyä että jojobaöljyä auringonotossa, koska olen lukenut että kummassakin olisi 4:n luonnollinen suojakerroin. Molemmilla kerroilla paloin tosi pahasti. Omaa tyhmyyttä myös: oli kuuma päivä ja makasin koko päivän auringossa. Ei riittänyt.

Nämä öljyt sopivat varmasti kevyempään auringossa oleiluun ja kaupunkiympäristöön.

Piaf kirjoitti...

Ainakaan EN suosittele Laveran sfp 20 Sensitiv -suojaa juurikin tuon Koon mainitseman koostumuksen takia. Voide on paksua tahmaa joka jää valkoisena kalvona iholle eikä imeydy millään, levittäminen on todella hankalaa. Harmi, kun moni muu Laveran tuote on täyden kympin arvoinen.

jenni kirjoitti...

Etkös sinä Noora ollut häämatkalla kaukomailla ja käyttänyt kookosöljyä aurinkorasvana? Sanoit että se toimi?

D-vitamiinia kannattaa syödä tarpeeksi, se estää / hidastaa palamistakin.

jahalonen kirjoitti...

Minä olen käyttänyt Forever Living Productsin Aloe Sunscreen-aurinkovoidetta (sk 30) jo useamman vuoden ajan. Se sisältää runsaasti Aloe Veraa, joka hoitaa ja kosteuttaa ihoa. Kysy minulta lisää halutessasi.

Suositut tekstit