9.11.2010

Vihreä kaupunki

Jos missasit eilen Pasi Toiviaisen Vihreä kaupunki-dokkarin ekan osan, katsopa pätkä Areenasta.

Kyseessä on ekologisesta rakentamisesta kertova, kaksiosainen dokumentti, joka on kuvattu vuosina 2009 - 2010 yhdessätoista maassa eri puolilla Eurooppaa, aina Saksasta Espanjaan ja Hollannista Italiaan. Ohjelman eka osa Täydellinen ekotalo selvittää, syntyykö paras ekotalo teknologian avulla vai luonnonmukaisen rakentamisen keinoin.


Kuvan rakennus on muuten Musée du Quai Branly eli Alkuperäistaiteen museo Pariisissa (kuva YLE). Ekologisuuden lisäksi viherseinät ovat älyttömän kauniita. Kuvitelkaa, kuinka rakennusten seinät vaihtavat väriä ja muuttuvat vuodenajan mukaan — sen lisäksi että ne yhteyttävät ja puhdistavat ilmaa.

3 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Tuleepi tänään uusintana ykköseltä klo.23.05. T:Salla

Sanna kirjoitti...

Itseasiasssa tuollaiset viherseinät eivät välttämättä ole kovin ekologisia. Pystyssä seinässä vesi ja ravinteet eivät pysy kunnolla, ja niinpä seiniä joudutaan kastelemaan.

Dokumentti oli mielestäni mielenkiintoinen, mutta olen Toiviaisen kanssa eri mieltä joistain asioista. Esimerkiksi tällaisessa maailmantilanteessa on mielestäni huomattavasti tärkeämpää rakentaa oikeasti ekologisia taloja, vaikka kaikki eivät näyttäisikään siltä.

Anna kirjoitti...

Itse odotin koko ajan, että esille tuotaisiin oikeita ekotaloja, joissa ympäristön kuormitusta on ajateltu alusta alkaen. Dokkari keskittyi nyt kuitenkin vain eurooppalaisiin arkkitehtien luomuksiin, pois jäi mm. Earthship Biotecture, joka mielestäni on yksi hienoimmista keksinnöistä asumisessa. Dokkarissa olisi voinut myös esitellä vaihtoehtoja uudisrakentamiselle, vanhoissakin taloissa kun olisi korjaamista jo tarpeeksi.

http://earthship.com/

Suositut tekstit