2.11.2010

Vältätkö karrageenia?

Olette monia kertoja pyytäneet minulta blogausta karrageenista (E407). Tuleman pitää! Kertokaapa kuitenkin ensin, moniko teistä kyseistä lisäainetta välttelee ja saatteko itse siitä reaktioita?

9 kommenttia:

Karoliina kirjoitti...

En tiedä missä muussa sitä on kuin Valion luomuvispikermassa, ja syön sitä sen verran harvoin, että en ole jaksanut etsiä muita vaihtoehtoja. Olen kuullut, että karrageeni on haitallista mutten oikeastaan edes muista miksi :) En ole itse saanut mitään reaktioita siitä...

Annika kirjoitti...

En saa reaktioita, mutta vältän parhaani mukaan. Harmittaa kun Valion luomuvispikermassa sitä on, enkä sen vuoksi olekaan enää ostanut sitä vaan tavallista kuohukermaa.

seeds kirjoitti...

En mitenkään erityisen tarmokkaasti sitä välttele, mutta olen huomannut että se röyhtäytyttää ikävästi (täysin sulamatonta ilm.) joten en sitä nyt suoranaisesti mielellänikään nauti.

seeds kirjoitti...

Mutta hei, vispikerman harmittelijoille: Pirkalla on luomukuohukermaa, jossa ei ole mitään öllöjä lisäaineita :) Sitä vaan metsästäämään, ja jos lähik-kaupassa ei ole, niin pyytäkää tilaamaan.

Riikka kirjoitti...

En oo saanut oireita, mutta yritän välttää. Sen takia en oo käyttäny Valion luomuvispikermaa, mutta mahtavaa, että Pirkalla on luomukuohukermaa! Sitä pitää ostaa seuraavalla kerralla. Ben&Jerry's jäätelöt on mun heikkous, joten aivan täysin en karrageenia valitettavasti pysty välttelemään.

Mikko kirjoitti...

Minulla on hyvännäköinen ja kestävä kauppakassi (oli matkakassin nimellä), jonka hankin verkkokaupasta www.didgeridoonas.fi

Nina kirjoitti...

Isoäitini on allerginen karrageenille, oireilee käsittääkseni kutinalla ja hengenahdistuksella yms.
Itse en ole vältellyt, kun en tiedä aineesta yhtään mitään. Mielenkiinnolla jään kuulolle!

Annika kirjoitti...

Aivan mahtavaa että Pirkalla on luomukuohukermaa, en olekaan huomannut. Käyn yleensä Prismassa ruokaostoksilla, kun siellä on meidän seudun paras luomutuotteiden valikoima.

Anu kirjoitti...

Olikin liian hyvää.. Valitettavasti Pirkka luomu kuohukerma on toistaiseksi tauolla. Sitä on turha etsiä hyllystä :(

Tuo taukotieto on saatu Juvan Luomulta, joten kyllä sen pitäisi olla luotettavaa tietoa. Varovasti lupailevat/toivovat, että keväällä löytyisi taas kaupan hyllyltä.

Syytä taukoon en tiedä. Harmittaa vaan..

Suositut tekstit