26.11.2010

Täydellinen kasvovesi + herkullinen suklaanaamio

Sain Akamutin tuotteita testattavakseni jo viime keväänä. Lähettäjä varmaan luulee, etten ole tykännyt paketin sisällöstä, kun blogausta ei ole kuulunut, mutta väärässä on jos luulee niin, sillä peukku nousee — etenkin kasvovedelle.


Akamutin tuotteista ei löydy sertifikaattia luonnonmukaisuudesta tai luomuudesta, mutta esimerkiksi kasvovesi Organic Facial Mist sisältää vain ruusuvettä ja tislattua appelsiininkukkaöljyä — molemmat luomua. Kasvovesi on siis luomukosmetiikkaa. Tuote aivan mahtava siksikin, että fiksujen raaka-aineiden lisäksi kerrankin käyttöliittymä on täydellinen.

Olen aikaisemminkin avautunut siitä, kuinka mua ärsyttää, jos kasvovesi täytyy laittaa kasvoille käsien tai pumpulin kautta. Tuotetta menee sillä tavoin aina hukkaan. No tällä ei tarvitse kummemmin läträillä, sillä pumppupullosta tulee täydellisen kosteuttava (ja tiheä) suihkaus tuotetta, ei liikaa, eikä liian vähän, vaan juuri sopivasti. Tätä ominaisuutta olisin kaivannut toiseen suosikkiini, Lisen Organicsiin, joka muuten muistuttaa paljon tätä Akamutin tuotetta.


Olemme kuukausi sitten muuttaneet uuteen kotiin, ja koska kamat vielä ovat vähän missä sattuu, olen säilyttänyt kasvovesipulloa vessan ikkunan reunalla. Tämä on osoittautunut mainioksi tavaksi, koska kasvovesi on aina ihanan viileää. Jääkaapissa säilyttäminen loisi saman efektin, mutten nyt mene suosittelemaan sitä, koska en ole varma, onko kasvovedelle olemassa joku optimaalinen säilytyslämpötila... Itse tykkään tuotteesta viileänä, se rentouttaa ja raikastaa tehokkaammin niin.

Testasin ystävieni kanssa myös kahta sarjan kasvonaamioista. Suklaanaamio näytti — ja tuoksui — ennen veteen sekoittamista ihan kaakaolta!


... tai siis ei vaan näyttänyt, vaan oli sitä. Tuote sisältää suurimmaksi osaksi reilua ja luomua suklaajauhetta, Iisa taisi jopa maistaa sitä, mutten muista kommenttia... Naamiojauho sekoitetaan veteen ja vedellään iholle. Helppo käyttää ja levittyy hyvin (riippuu tietty veden määrästä, kuinka juoksevaa kamasta tekee). Päällystin naamaani ihan reilulla suklaakerroksella ja annoin sen vaikuttaa ohjeen mukaiset 10 minuuttia.


Tuote kovettui snadisti ja pois pesemisen jälkeen naama tuntui ihanan vauvanpeppumaiselta, aivan kuten naamion jälkeen kuuluukin. Muista vaan laittaa stöfnää kunnon kerros! Testasimme myös vihreäsavinaamion, jota puolestaan Ellis maistoi. Reittaus kuului: "sisäisesti pahaa, ulkoisesti hyvää". Iholla siis jees, mutta älä popsi.

Suklaanaamio on nimeltään Chocolate Marshmallow Face Mask, ja itse hämäännyin tästä vaahtokarkkijauhe-raaka-aineesta. Lukijani kuitenkin tiesivät kertoa että: "incissä mainittu marhsmallow powder ei ole vaahtokarkki, vaan Marshmallow-nimellä tunnettu kasvi (joka siis siis suomeksi malva)". Viisastuin siis.

Testasin myös Sweet Almond tree butter -ihovoiteen, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan on valmistettu manteleista. Mun makuun tuote on vähän liian öljyisen tuntuinen iholla, mutta se kyllä kosteuttaa tosi tehokkaasti. Sopii siis sellaiselle, joka kaipaa kuivalle iholle megakosteuttajaa. Jalkavoide Shea Cocoa Mint sen sijaan on oikein bueno, mintun tuoksu sopii jalkavoiteeseen mainiosti. Ihan sertifioidun luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävää kamaa tämäkin. Akamutilla on paljon muitakin tuotteita, löydät ne täältä.

Tällaista kosmetiikka-asiaa siis tällä kertaa. Testattavanani on taas monia sarjoja, joista blogaan heti jahka ehdin! Ja Akamutista kiinnostuneille tiedoksi, että kadunvarsiliikkeista tuotteita ei saa, mutta 3.12 alkaen Akamutia voi tilata saitilta www.marikoo.fi.

9 kommenttia:

Spip kirjoitti...

kyseessä ei ole varmaankaan vaahtokarkki vaan malva (althea officinalis)?

Marika kirjoitti...

Niin no kuka mistäkin tykkää, minä taas en halua suihkutella kasvovettä iholleni ja ainoasta käyttämästäni suihkupullostakin suihkuttelin vanulapulle. Käytän kasvovettä melko harvoin viimeistelemään kasvojen puhdistuksen ja se raikastaa kivasti. Suihkuttelulla saa vain kasvot märäksi, miksi? Tosin koko kasvoveden tarve on pienoinen kysymysmerkki.

sweet things kirjoitti...

pakko saada tuota suklaata....
miten muuten ulkomailta ostettaessa maksetaan,kun ne hinnat ovat puntina? ostaisin niin että maksan pankin kautta tunnuksilla.

sulla on ihana blogi. käyn täällä tosi usein lukemassa!
lisäsin blogisi itselleni suosikkiblogeihin. olen itse vasta-alkaja näissä luomuasioissa.

Iisi kirjoitti...

Se maistui raakasuklaalta!

Annimaria kirjoitti...

Ei liity aiheeseen, mutta oletkos huomannut tällaisen asian: http://euobserver.com/9/31360

Eli EU on kieltämässä bisfenoli-A:n lasten tuttipulloista.

riip kirjoitti...

Marika,
Hauschkan systeemejä noudattaen kasvovesi korvaa iltaisin yövoiteiden käytön. Jokin aika meni tottuessa siihen, ettei lätki rasvaisia voiteita naamaan yöksi, mutta nyt en enää vaihtaisi tätä käytäntöä. En tosin itse käytä Hauschkan kasvovettä vaan juurikin (Melvitan) ruusuvettä. Eli siinä käyttöä kasvovedelle.

Nallis kirjoitti...

Kuten Spip totesi, incissä mainittu marhsmallow powder ei ole vaahtokarkki, vaan Marshmallow-nimellä tunnettu kasvi (joka siis siis suomeksi malva).

Noora kirjoitti...

Nallis ja muut: Hmm. INCI-listassa lukee vaan englanniksi marshmallow powder, ei althea officinalis. Mutta niinpäs lukee muutkin raaka-aineet vaan enkuksi, joten ymmärrettävää sikäli. Kiinnostavaa, sivistyin siis taas vähän. Viilaan tekstiä aavistuksen, jotta muutkin hoksaavat mistä on kyse. Kiitos valistuksesta viisaat lukijani :)

Annimaria: Just kuulin, hienoa!!

Heini kirjoitti...

Hei, käyn lueskelemassa,mutta aiemmin ei ole tullut jätettyä kommenttiä. Nyt on pakko. Omasta puolestani voin lämpimästi suositella näitä Akamutin tuotteita! Kärsin itse melko vaikeasta atooppisesta ihosta, sekä aiemmin myös sitkeästä ja parantumattomaksi luokitellusta silmänympärysihon ihottumasta. Tämä jälkimmäinen parani Akamutin Replenishing Rose-voiteella. Siis todellakin, tämä sietämätön vaiva häipyi ja on pysynyt poissa jopa talvisin! Siihen asti ainoa joka siihen auttoi oli kortisoni...
Satun myös tietämään, että viikon päästä aukeaa www.marikoo.fi josta saa mm. juuri näitä Akamutin tuotteita. Tällöin saa tilattua ja maksettua omilla pankkitunnuksilla, kotimaiselta toimittajalta, sillä ulkomailta ei käsittääkseni voi ostaa kuin luottokortilla.

Suositut tekstit