9.11.2010

Suklaata orjatyöllä: ryhdistäytykää Panda ja Fazer!

Muistatteko, kuinka ihmettelimme elokuussa sitä, ettei Fazerilla ole luomusuklaata? Eipä ole reiluakaan. Eikä myöskään Pandalla. Siksi on tärkeää, että käyt allekirjoittamassa Pandalle ja Fazerille jätetyn vetoomuksen, jossa vaaditaan eettisesti tuotettua suklaata (reilua kauppaa ja luomua). Allekirjoita vetoomus ja jaa Ei orjuudelle -linkkiä Facebookissa. Kylmää suklaafaktaa löydät tämän linkin takaa. Oi, olisipa hienoa saada Fazerille reilu ja luomu sininen suklaalevy.

Tsekkaapa tämä klippi:Kyseessä Tony Chocolonely -dokkarin traileri. Ihan uskomaton toi Nestlén edustajan kysymys: "How do you spell that word, slave free?". Pitääpä koittaa löytää jostain koko dokumentti. Toimittaja Tonylla on muuten dokkarinsa ympärille kokonainen nettisaitti ja blogikin. Ja tietenkin omaa suklaata... Saittia vaan ei ole käännetty englanniksi, harmillista.

Orjatyöstä puheen ollen: Uuden Mustan tämän viikon torstaina järjestettävään Blood in the Mobile -ennakkonäytökseen mahtuu vielä. Kyseessä on siis ensimmäinen Uuden Mustan lukijatapahtuma. "Esitämme ennakkoon 11.11. klo 17.30 Yle TV1 Ulkolinjan Blood in the Mobile -dokumentin Andorrassa, jonka jälkeen käydään vielä keskustelua aiheesta. Ilmoittaudu osoitteeseen uusi.musta@yle.fi! Lue myös Terhin juttu aiheesta". Teksti lainattu Uuden Mustan etusivulta.

5 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Hei! Onpa hieno kampanja. Allekirjoitin.

Ah, todellakin, olisipa mahtavaa saada Fazerin suklaata reiluna ja luomuna. Mä ostaisin sitä heti niin miljoona kiloa. Pliis!

Petra kirjoitti...

Onneksi Dammenbergilta saa Reilun kaupan suklaatia!

Liina kirjoitti...

Hei, täällä ollaan taas kuulolla, ja viesti menee eteenpäin. Kiitos jälleen aktiivisuudesta! T. Liina Hemminki Fazerilta

hanjolein kirjoitti...

Hei, onko sinulla tietoa siitä, olisiko kyseinen dokumentti tulossa Suomessa tv- tai elokuvalevitykseen?

Fazerin ja Pandan uutuuksia odotellessa kannattaa suunnata maailmankauppoihin (http://www.maailmankaupat.fi/maailmankaupat/index.html) ja ekokauppoihin, joissa on jo nyt kattavat valikoimat luomu- ja reilun kaupan suklaita.

Uusi Musta kirjoitti...

Hanjolein, dokkari esitetään ykkösellä 8.12. Ulkolinjan ohjelmapaikalla. Näin eilen pitkän version (telkussa näytetään lyhyt), aika karmeaa..
- Katja

Suositut tekstit