22.11.2010

Streethero

Ystäväni Saara, joka tietää meikäläisen tarkaksi tyyliasioissa, pelotteli keskustasta lähiöön muuttanutta, tuoretta malmilaista todeten, että ei kuulemma mene kauaa ennen kuin liikun tuulipuvussa ja leikkautan hiukseni ostarin kampaajalla.

Yhä vaivaudun kampaajalle Uudenmaankadulle, enkä omista tuulipukua, mutta myönnän, että olen kyllä ostanut säänkestävät, kahisevat housut, joita olen käyttänyt kerran. Mulla on siis virallisesti puolikas tuulipuku. Mutta on muutakin!

Jokin aika sitten hehkutin, kuinka tein mainioita kirppislöytöjä Salossa. Bongasin muun muassa talvitakit ystävälle ja itselleni. Frendini sai Vuokon villakangastakin, klassikon siis. Itselleni raahasin himaan jotakin vähän eri tavalla "klassista", joka Facebookissa jo ennätti herättää kauhunsekaisia kommentteja (tai riemunkiljahduksia, en ole varma kummista oli kyse).

Pohjustan vielä sen verran, että olen pari talvea putkeen kadehtinut mieheni supertakkia, joka kestää kovimmatkin pakkaset, se on jonkun armeijan toppaparka, luulisin. Multa supertakki vielä puuttuu, mutta tämä kahdeksalla eurolla bongattu Smithy´s Streethero pääsee aika lähelle.

... plus että se saa hymyn huulille!

Mua on lievästi ahdistanut (taas kerran) naistenlehtien "nyt pitää omistaa lentäjäntakki karvavuorella" -tuputus. Herättää meikäläisessä lievää vastareaktiota. 90-luvun alun Streethero on nyt juuri sopivan uniikki ja omintakeinen — tosin täällä Malmilla taidan sulautua rotsillani ihan hyvin massaan.

Takissa on kivoja yksityiskohtia, esimerkiksi: sopivan kulunutta denimiä, ajan patinoimina nappeja ja (järkyttävän) ihania saumoja. Ja huppu, se on talvitakissa ihan pakollinen. Kätsyä on, että Streetheron (mä NIIN rakastan tota nimeä!) hupun saa irti.


Löysin viime viikolla myös rotsiin sopivat kengät kirppikseltä. Viedessäni kamaa myntiin Kaivarin Kanuunaan, bongasin naapuripöydästä TopManin kotimaiset Ajavat-merkkiset talvinilkkurit. Ne on kivasti "karjalanpiirakat" eli mummot ja kuitenkin modernisti yhdisteltäessä ajankohtaisen näköiset. Etäisesti lapikashenkeä, mutta citymäisemmällä otteella. Siinäpä määritelmä kengille, joita moni todennäköisesti kuvailisi yhdellä sanalla: kamalat.

Okei, kenkien pohja on kyllä ihan ehdasti ruma. Myönnetään. No, kaikkea ei voi saada. Näissä kuitenkin lykkii vaunuja vähän kätsymmin kuin jossain kiilakoroissa (kyllä, bongasin kaupassa kiilakorollisia "talvikenkiä"). Ja mihinkään uuteen GoreTexiin en vaan todellakaan taivu! Se on vielä ankeempaa kuin nämä mummomenokkaat.

Kengät olivat kirppislöydöksi kalliit, 20 euroa, mutta toisaalta ihan uudet, joten halvemmat kuin uutena kaupassa. Takki maksoi sen mainitun kahdeksan euroa, joten näillä oli musta ihan kohtuullinen yhteishinta. Nyt saa talvi tulla!

Edit. En todellakaan sekoitu massaan takkini kanssa, edes Malmilla. Jotta niin tekisin, pitäisi mulla olla musta, polviin ulottuva villakangastakki tai musta, pötkelömallinen untuvatakki. Miksi suomalaisten talvipukeutuminen on niin tylsää?

9 kommenttia:

Wandabe kirjoitti...

Niin rumat (sekä rotsi että saappaat) että ovat jo hienot :D Noi Ajavat kyllä ovat itsellisestikin hienot (Streethero ei :DDDD) mutta olisivat mulle liian vaikeat nykyisissä olosuhteissani - en ole pystynyt kumartumaan raskausmahan kanssa enää yli kuukauteen, joten ostin kk sitten nilkkamittaiset toppakengät, joissa on vetskat edessä. Ne kun saa jalkaan ihan tunkaisemalla, jos vetskat jättää auki. Seurustelurakoton koiramme ehtisi nääs tehdä tarpeensa eteiseen odotellessaan muunlaista kenkien jalkaanlaittoa... Mies jaksaa olla töppökengistäni huvittunut, koska on yhdessäoloaikanamme tottunut näkemään minun kipittelevän lähestulkoon kaikissa olosuhteissa vähintään 8cm koroilla varustetuissa piikki/kiilakorkokengissä. Nyt se tosirakkaus testataan...

meritähti kirjoitti...

heh heh:) sun Streethero on kyllä ihan mahtava :)

Marjaana kirjoitti...

Meidän paikallislehdessä oli puolensivun kokoinen juttu tästä sinun blogista. Hyvä Noora :)
Tosi hyvät kengät löysit kirppikseltä. Täällä ei ikinä tee tuollaisia löytöjä.

Ekorreri kirjoitti...

Hei Noora!

En tiedä oletko tehnyt jo postausta ehkäisystä, ainakaan en löytänyt sellaista, joten toivoisinkin että voisit tehdä postauksen eri ehkäisy keinoista! Tämä asia koskettaa melkein jokaista meistä ja aiheuttaa pään vaivaa todella paljon. Mikä on luotettava keino, mutta ei kuitenkaan haitallinen keholle ym.?

Kiitos, jos jaksat paneutua asiaan tai jos teillä muilla olisi antaa hyviä vinkkejä, olisin todella kiitollinen. Mutta ennenkaikkea kiitos Noora blogistasi! Tämä on muuttanut elämäni täysin ja pelkästästään positiivisessa mielessä :)

Aneve kirjoitti...

Off topic, mutta en tiennyt meneekö kommentti sulta ohi jos liitän sen alkuperäiseen postaukseesi kynsisienen lääkkeettömästä hoidosta. Törmäsin surffaillessani artikkeliin otsonoidun öljyn käytöstä mm. infektioihin (myös kynsisieneen): http://www.otsoniterapia.net/taudit/oljyt.pdf. Onko sulla tai kellään lukoijoista kokemusta? Kuullosti nimittäin tosi mielenkiintoiselta kun otsonoitu öljy on, noh, vain otsonoitua oliivi/auringonkukkaöljyä. Siis varsin luonnonmukaista käsittääkseni.

Odottelen muuten innolla selvitystä siitä, miten hoiditte pikkuisen korvatulehduksen sipulimetodilla ;)

Noora kirjoitti...

Marjaana: Hei mikä lehti? En ole nähnyt juttua itse, ois kiva nähdä :)

Noora kirjoitti...

Ekorreri: Ehkäisyasia on tosi hyvä aihe, laitan muistiin...

Aneve: Mulla ei ole tosta tietoa. Kiinnostavaa kyllä! Ja tosiaan, sipuliasiaa tulossa!!

ellin kirjoitti...

Moi Noora,

pidän kovasti blogistasi, kirjoitat kivasti! Mutta minua ärsyttää lähes yhtä paljon kuin naistenlehtien toppakaulustuputus valitus suomalaisten tylsästä pukeutumisesta ;) Aidosti, suuri osa suomalaisista vaan pitää muutamaa muuta asiaa elämässään hieman tärkeämpänä kuin jännittävää talvipukeutumista. Ei vaan, tietysti on hyvä että meillä on Suomessa varaa tällaisiin ylellisyys"ongelmiin" kuten tylsä talvipukeutuminen :) Juuri tullut työmatkalta kehitysmaasta, ja niin onnellinen Suomesta!! Omassa blogissa tietysti kuuluukin kirjoitella omia mielipiteitään!

Talvikengät on hienot! :)

puklaus kirjoitti...

Moikka Noora! Voi ihanat ajavat! Löysin omani kesällä kirppikseltä ja ovatpahan olleet parhaimmat talvisaappaat tähän mennessä.
Ihan yhtä "ruman" malliset ovat nuo minun. Ruskeat vain, ja vähän leveänpi varsi; ei tarvi vetskaria. Ihan ykköset!
Joku tossa jo sanoki, että niin rumat, notta menee jo kommeuen puolelle :-)

Suositut tekstit