20.11.2010

Naapurirakkautta

Avauduin liha-ahdistuksestani naapurin Leenalle ja kas, sain kauppareissulta tuliaisina 400 grammaa hirven jauhelihaa. Kiitos Leena! Tämä eläin on ainakin kasvanut vapaana sille ominaisessa ympäristössä, eikä sitä ole ruokittu jollain hemmetin soijalla.

En olekaan koskaan aikaisemmin kokkaillut mitään hirven jauhelihasta (ja okei, en kokkaa tälläkään kertaa, ruoan valmistaa rakas mieheni), saas nähdä mitä syntyy.

... ja laitetaan nyt vielä oikein virallinen ilmoitus: HALUAN ALKAA OSTAA RIISTAA VÄHÄN ISOMMISSA KÖNTSISSÄ JA JAKAA SITÄ NAAPURIEN KESKEN, KELLÄ OIS DIILATA? Tänne Malmin suunnalle pitäis siis saada ja useampi talous olisi kiinnostunut asiasta. Yhteydenotot osoitteeseen kemikaalicocktail@gmail.com.

10 kommenttia:

Anna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Heidi kirjoitti...

En halua lisätä ahdistusta, mutta hirven jauhelihaan sekoitetaan usein kaupassa sianlihaa joukkoon koska on kuulemma liian kuivaa itsessään. Joten kannattaa aina kysyä kauppiaalta että onko joukkoon sotkettu jotain muuta. Ainakin Hakaniemen hallissa asia oli näin, eli hirvenliha ja sianliha sekaisin vaikka lapussa luki hirvenjauhelihaa. Jäi minulta ostamatta.

Pirpana kirjoitti...

Mä en kyllä itse missään tapauksessa sotke hirven tai peuran sekaan mitään muuta lihaa. Miksi pilata riistan makua ja mun mielestä ei ole liian kuivaa. Mutta nämähän on mielipideasioita =)

Katariina kirjoitti...

Me ollaan onnistuttu saamaan riistaa suoraan metsästysseuralta. Ja isompia määriä just pakkaseen laitettavaksi, valmista jauhelihaa tai paistia. Takuu tuoretta.
Sun pitää alkaa diilaa jonkun seuran kanssa siellä :)

Minäkään en sekoita mitään hirven sekaan eikä oo yhtään kuivaa. Maku on tosi nami. Peuraakin on kuulemma vielä tulossa.

Paula kirjoitti...

Hirven jauhelihasta saa ihanan makuisen jauhelihakeiton. Juureksia ja vihanneksia, mausteita oman maun mukaan. Mutta mielestäni lipstikka on tässä kyllä ehdoton mauste! Se sopii hirvelle kuin viinirypäle juustolle.

Mimi kirjoitti...

Samaa sanon kuin Heidi. Omat vanhempani ja kaikki heidän ystävänsä metsästävät, ja hirvenlihaan sekoitetaan lähes poikkeuksetta sianlihaa. Kannattaa aina varmistaa asia kun ostaa hirvenlihaa.

Muffukka kirjoitti...

Täältä ainakin saa tilattua isomman satsin kerralla lihaa kotiovelle kuskattuna, tosin toimitusajoissa taitaa olla vähän viivettä:

http://www.labbynkauppa.net/epages/LP.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/03102005-1029/Categories/Kotiel%C3%A4intuotteet

jopa kirjoitti...

Olen syönyt hirvenlihaa yli 40 vuotta. Ei kaipaa mukaansa sianlihaa. Makuasiahan se.

Jos kaupassa myydään hirvenjauhelihana "sikasotkua", se on reklamaation paikka. Tosi sekaan saa sotkea vaikka strutsia kunhan sisältö on selkeästi mainittu.

Noora kirjoitti...

Olen kuullut, että hirvenjauhelihaan joskus sekoitetaan muuta jauhista, mutta eikö tällainen tulisi aina mainita?! Kuvittelisi niin. Tämä on kuitenkin sellainen juttu, että tarkistan asian ja palaan siihen omassa blogauksessaan. On todella sikamaista, jos hirvenjauhelihassa on vaikka sikaa ilman, että sitä mainitaan!

Kiitos Muffukka!

Riitta kirjoitti...

Hei yksi pysäkki pohjoiseen eli Tapanilaan ja aseman viereltä löytyy metsästysseuran piilokolo. Siellä pidetään säännöllisesti huutokauppaa hirvenlihalla, joita autoilijat on kaataneet. Myydään pienemmissäkin köntseissä (ja isommissa) ja meille annettiin myös mielellään opastusta käyttöön. Oiva löytö!

Suositut tekstit