18.11.2010

Lunta maahan ja sipulia korvaan

Oi! Nyt viimeistään menetin sydämeni uudelle kotipaikalle: 10 cm lunta omilla kotirappusilla. Hesarin sai noutaa laatikosta lumisateessa ja 1800-luvulla rakennettu kotitalomme on saanut lumipeitteen. Mahtavaa ja ihanaa.

Mikä ei ollut erityisen ihanaa oli vaunujen epätoivoinen lykkiminen lääkäriin (Kaisa mä en ehkä tarvii tänä talvena muuta treeniä kuin noi vaunut, heh), jossa kuitenkin onneksi saatiin puhtaat paperit Islan korvalle. Ja arvatkaapa millä se korvatulehdus lopulta hoidettiin? Sipulilla! Ostin kyllä tytölle antibiootit, mutta Isla oksensi ne ylös ja lääkäri käski keskeyttää kuurin kolmen päivän oksuilun jälkeen. Heti loppui yrjöily kun antibioottikin lopetettiin. Otimme käyttöön niksin, jota miehellenikin lapsuudessa käytettiin: Vogelin opas ja sipulia kääreeseen korvan taa. Nuha loppui ihan heti ja korvatkin saatiin kuntoon.

Kävimme siis ihan varuudeksi lekurissa toteamassa, että korvat on jees, koska halusin tietää, onko hippinikseistä ollut apua. Palaan näihin sipulihommiin vielä tarkemmin myöhemmin. Nyt lumihommiin!

Psst... Lukaisepa juttu Korvatulehdus ei edellytä antibiootteja.

16 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Jee! Hyvä, että homma hoitui! Pienenä vältyin ihan hyvin tulehduskierteiltä, mutta eräs kesä kuljin valkosipulinkynsi korvassa, kun äiti hoiti kipeää korvaani. Ei se kyllä supertehokasta ollut, koska hoitoa jatkui piiiitkään ja apuna oli korvatipatkin. Mielestäni vältyin kyllä antibiooteilta. Se, kuinka lapsiystävällinen hoitomuoto tämä on, onkin eri juttu! Ala-asteelainen tirppana, joka haisee voimakkaalle valkosipulille... Kivaa kesää, kaverit... :D

jenni kirjoitti...

Hyvä hyvä!

Sipulin laittaminen korvaan muuten toimii tavallaan homeopaattisen periaatteen mukaisesti.

Lapsesi voisi hyötyä homeopaattisesta hoidosta, jos hoidontarvetta tulee. Varsinkin jos raukka on noin herkkä antibiooteille :(

untrue kirjoitti...

Kun kukaan ei edellisessä aihetta käsitelleessä kommenttiketjussa vaivautunut vastaamaan kysymykseeni, esitän sen uudestaan: homeopatian promoaja, millä perustelet itsellesi sen, että tietellisen konsensuksen mukaan suosimasi hoitomuoto on silkkaa lumelääkintää?

Mimi kirjoitti...

Hei, tästä aiheesta ehdottomasti lisää juttua! Kuten muistakin vanhan kansan parannusmenetelmistä. Kiinnostaa.

Ja edelliselle kommentoijalle: vaikka jonkin tempun teho olisikin vain lumetta, niin eikö se ole samantekevää jos lopputulos on toivottu?

piparminttu kirjoitti...

Huomasitko kuluvan viikon (ainakin verkko)hesarissa olleen jutun lasten turhista(?) antibioottikuureista juuri korvatulehdustapauksissa?

jopa kirjoitti...

Ymmärrättehän että tulehdus olisi muutenkin ollut juuri parantumassa, itsestään. Sipuli tuli keholle siinä vaiheessa kun parantuminen olisi muutenkin tapahtunut. Keho korjaa itsensä yleensä ihan itse.

Sama on monilla humpuukikonsteilla, otetaan käyttöön kun muita on kokeiltu, silloin on keho jo itse parantamassa itseään. Sitten ihmetellään humpuukin parantavaa voimaa.

Sipuli ei mielestäni ole humpuukiin rinnastettavissa niin voimakkaasti kuin homeopatia. Homeopatialla vielä huijataan rahaa.

Satu kirjoitti...

Mun vauvan lääkäri meinas saada sydärin, kun kerroin hoitaneeni 6-viikkoiseni silmätulehduksen rintamaidollani ;) Vanha kansa tietää.

Iines kirjoitti...

Joo mäki luin juuri tänään, että antibiootit turhia korvatulehdusten hoidossa!

http://www.helistin.fi/?page=2714198&id=7931469&ad=tervefi

fragile kirjoitti...

Valkosipuli on tehokkaampi kuin sipuli ja polttaa, ei siis suoraan ihokontaktiin.

Luonnon konstit ovat parhaita. Ne nimenomaan tukevat kehoa paranemaan itsestään. Ennaltaehkäisy on kaiken A ja O, eli vahvistetaan kehoa koko ajan, eikä sairautta välttämättä edes tule.

Sofia kirjoitti...

Luin naistenlehdestä vinkin, että valkosipuli suoraan iholle teipattuna, viikon- parin kuurina, toimisi jalkasyyliin. Testing testing!

meritähti kirjoitti...

Valkosipuli = luonnon antibiootti

Apris kirjoitti...

möh. kuin pumppaat(anteeksi kärjistys) pumppaat lastas täyteen antibiootteja, ku ite harmittelet omaa nuoruuttas niiden suhteen.. ku vaihtoehtosia hoitomuotoja kuitenkin on, enkä tiedä voiks korvatulehdukseen kuolla? :/

Niina kirjoitti...

En ole ennen tänne kirjoitellut, mutta ajattelin kommentoida kun itsekin ärsyttävästä flunssan jälkeisestä korvatulehduksesta juuri kärsin.

Olen parhaillaan USA:ssa, enkä erityisen mielelläni mene täällä lääkäriin, ja yritän yleensäkin syödä mahd. vähän lääkkeitä. Hankin täällä Willner Chemists -kaupasta oliiviöljypohjaisia korvatippoja, jonka pääainekset ovat tummatulikukka, valkosipuli, arnikki ja coptis-kasvi, mikä se ikinä onkaan suomeksi.

Reilun päivän ehdin tippoja käyttää, kun alkoi helpottaa. Tiedä sitä sitä sitten oliko tauti muutenkin parantumassa vai auttoiko tipat, mutta pääasia että helpotti.

Tiina-Marja kirjoitti...

Heh, juuri eilen itse asiassa meidän äidille näytin tätä kirjoitusta ja hän nauroi että, ai ai vanha juttu, kyllä teillekkin pienenä laitettiin sipulia pieneen kangaspussukkaaan ja sitten korvaan. Mummin neuvo ja kyllä tehosi.

jenni kirjoitti...

Untrue, sillä selitän (vaikka en olekaan edellisen ketjun kirjoittaja) homeopatian, että se toimii, omakohtaisesti ja tuttavapiirissä todettu. Tieteellistä tutkimustakin on puolesta, kuten on myös vastaan.

Aiheesta lienee turha alkaa käydä juupas-eipäs-väittelyä.

Jokainen käyttäköön hyväksi havaitsemiaan keinoja niin hyvä on.

Mio kirjoitti...

Homeopatiasta on todellakin turha käydä juupas-eipäs-väittelyä, sillä ei ole yhtä ainutta vakavasti otettavaa tieteellistä tutkimusta, jonka perusteella homeopatia toimisi.

Se, että jokin homeopaatti on tehnyt vaikuttavan tutkimuksen Takahikiän kansalaisopiston powerpoint-tunnilla, ei ole tieteellinen todiste homeopatiasta yhtään mihinkään.

Ravistettu vesi vain ei ole lääke, eikä se sellaiseksi muutu tulevaisuudessakaan. Sitä voi kotonaan ravistella ilmaiseksi, jos se lohtua tuo. Pistä vettä pulloon, ravistele. Pistä vähän lisää ja ravista lisää. Jatka tätä kunnes kyllästyt. Juo vesi.

Paholaisen asianajaja blogissaan kyllä kertoo homeopatiasta riittävästi heille, joita asia oikeasti, tieteellisen tiedon valossa kiinnostaa:

http://paholaisen-asianajaja.blogspot.com/search/label/homeopatia

Toki jokainen voi käyttää niitä keinoja, joita parhaaksi katsoo.

Suositut tekstit