1.11.2010

Kassi kassiin

Olen monta kertaa postannut aiheesta kestokassi. Jos vielä funtsit, mikä kauppakassi on fiksuin valinta (muovi, paperi,bio, vai kangas), on se mikä tahansa, minkä otat mukaan himasta. Helppo muistisääntö.

Mutta siinä vaiheessa, kun kassit ja pussit on käytetty loppuun ja tarvitset uuden kestokassin, on esimerkiksi tämä minitilaan mahtuva, mutta isoksi aukeava kauppakassi oiva valinta:


Kauppojen kassoilla myytävät kestokassit on mun mielestä liian pieniä —ja rumiakin. Siinä missä muovikassi nielee sisäänsä isot ostokset, ei kauppojen kassoilla myytäviin kangaskasseihin mahdu juuri mitään. Ne on yksinkertaisesti ihan väärän kokoisia ja mallisia. Tämä Envirosax-merkkinen bagi on malliltaan mainio: se levenee suuaukoista pohjaa kohti siten, että tilaa on isommillekin ruokaostoksille. Ja sen saa olalle! Pidän tätä pientä nyyttiä nykyään aina käsilaukun pohjalla (okei, vaippakassin sivutaskussa).

8 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Mun on kyllä pakko antaa propsit Stockmannin kasseille. Niihin mahtuu aika tarkkaan yhtä paljon kuin tavalliseen muovikassiin koska niissä on tasainen pohja, ja ne saa kannettua myös olalla pitkien "olkainten" takia. Kestävät myös hyvin, mulla nyt vissiin kolmatta vuotta arkikäytössä sama kassi... :D

meritähti kirjoitti...

Mulla kans älyttömän hyvä kassi, jonka saa taiteltua 7x7cm kokoiseen pikkukassiin.Ihmeellistä on se, että tämä kassi löytyi Thaimaasta, tuosta muovipussien luvatusta maasta, jo vuosia sitten. Siellä oli kamppanja "vaihda muovikassi kestokassiin" mut näitä kestokasseja jaettiin sitten vaan tiettynä viikonpäivänä. Heh heh, onneks satuin paikalle oikeana päivänä. Oma keltainen kassini kulkee aina käsilaukussa!

piparminttu kirjoitti...

Nyt sä kyllä aiheutit sen, että taidan tilata muutamalle ystävälle (ja tietysti itselleni!) tuommoiset kassit joululahjaksi. Ihania kuoseja!

pogue kirjoitti...

Mun taiteltava kassini on tullut ihan jonkin tilatun lehden kylkiäisenä, ollut käytössä jo monta vuotta ja aina mukana. Jätin vaan suojuspussin johonkin kauppaan ja jouduin ostaan uuden setin. Se ei ollut yhtään hyvä, liian pitkät kantokahvat vääränmallisesti, tavaraa ei mahtunut hyvin. Tällä hetkellä vanha pussi käytössä uudessa suojuksessa.
Kun tästä pussista saumat repee, täytyy etsiä tollainen, jossa ei ole katoavaa suojapussia :)
H&M:ssä oli kassalla myynnissä muuten jotain vastaavaa, en katsonut tarkemmin.

Hehkuvainen kirjoitti...

Erinomaista, kestokasseista on hyvä muistutella ihmisiä tasaisin väliajoin :).

Mutta muistetaanhan sitten joskus pestäkin se kassi...? Ei ollut ihan viimeisin Tiede-lehti, vaan siitä on jo aikaa, mutta tässä hiljan kuitenkin oli ko. lehdessä tutkimus kestokassien (yleensä kankaisten) bakteerimääristä. Niitä oli kuulema aika järkyttävästi - ja eihän se ihme ole jos kassi on koko ajan käytössä, keräähän se muutakin kuin toivottua sisältöä.

Mikko kirjoitti...

Minulla on hyvännäköinen ja kestävä kokoontaitettava kauppakassi (oli matkakassin nimellä), jonka hankin verkkokaupasta www.didgeridoonas.fi

Annika kirjoitti...

Minulla on Ticket To The Moon -merkkinen kassi, joka on todella isokokoinen ja kestävä. Se on vaan vähän hankalasti taiteltavissa takaisin pussukkaansa.

- Tilavuus: 20 l
- Kuormattavuus: 20 kg
- Koko avattuna: 40 x 40 cm
- Koko pakattuna: 9 x 5 x 4 cm

primula kirjoitti...

Pakko sanoa, että kyllä semmoinen pieni kangaskassikin vetää ihan hyvin yhden opiskelijatytön perunat ja porkkannat ynnä muut viikon ruokaostokset kerralla. Riippuu vaan ruokakunnan koosta :)

Suositut tekstit