5.11.2010

Järjestys olla pitää

Uudesta kodista puuttuu vielä monia huonekaluja ja säilytysratkaisuja, mutta olen päättänyt, että kiireessä ei hankita mitään. Sitten hommataan kaappia, pöytää, tuolia ja mattoa kun täydelliset löytyy. Jotain onneksi on jo löytynyt! Bongasin Salosta kirppikseltä jo mainitun tuolin lisäksi kaksi muutakin sisustusasiaa, joista ensimmäinen on tämä vanha meikkipakki:


Olen monta vuotta toivonut, että löytäisin kirpparilta vanhan meikkipakin, johon kamat saa siististi ilman, että niitä tarvitsee pitää esillä. Tämä vitosella bongattu vanha Delsey käy hommaan mainiosti! Parasta on se, että se on sisältä aivan siisti ja tahraton, mutta omaa silti selvän parfyymintuoksun. Sellaista ajan patinaa ei kaupasta saa. Toiset tykkää, toiset ei, mutta mä saan niin kiksejä siitä, että joku vanha rouva (parfyymi viittaa iäkkääseen ihmiseen) on pitänyt meikkiarsenaaliaan tässä pakissa, ehkä matkustaessaan, ehkä vain järjestelmällisyyttään. Tällä esineellä todella on tarina.

Aijai. Järjestys on vaan mahtavaa. Kun kaikella on paikkansa, on homma hallussa. Organisoiminen on mun lempihommaa, ehdottomasti.

Parasta meikkilaukussa on tietty myös se, että se sopii kotimme väreihin ja materiaaleihin kuin nakutettu.


Asunnossa on valkoiset puulattiat, mutta rappuset ja vessan lattia ovat kiiltävän mustaksi maalattua puuta. Eteisen ja vessan seinät on rapattu jollain betonia muistuttavalla, ulkotiloihin tarkoitetulla matskulla, mikä on sikäli nerokasta, että tahrat ja lika on helppo pestä veke, kun matsku on säänkestävää. Myös olohuoneessa on yksi tällainen "betoniseinä". Oon siitä aika fiiliksissä. Delseyni istuu siis vessan värimaailmaan täydellisesti.

Niin ja kuvan rullakko, jossa pakkini toistaiseksi sijaitsee, senkin bongasin kirpparilta. Samoin kuvassa oikealla näkyvän, vanhan maustehyllyn, jonka taidan keittiön sijaan laittaa vessaan — en tosin juuri tuohon! Tavarat hakevat vielä paikkaansa. Rullakko maksoi kaksi euroa ja maustehylly 50 senttiä. Voisko kirpputorien koluamisesta jotenkin tehdä ammatin? Mä en vaan keksi montaa parempaa asiaa, kuin tonkia vanhoja tavaroita. Hassua.

Psst... Vessan naulakossa roikkuva peili omaa myös melkoisen tarinan, se nimittäin kuului legendaariselle Bertha Puistolle!

9 kommenttia:

Ee kirjoitti...

Just tuollainen metallinvärinen rullakko olis meillekin perfect! Mulla on itselläni tuollainen vaaleanpunainen, lapsuuden peruja. Voisinhan toisaalta suihkumaalata sen valkoiseksi.. Mut kyllä tuo metalli on jotain hienoa.

heidi kirjoitti...

Ymmärrän tasan mitä tarkoitat!! Kirppareista ja niistä löydöistä vaan saa sellaiset "kiksit" ettei muusta väliä! Uuden ostaminen ei kiinnosta juuri millään tavalla. No, joitan asioita nyt on haettava ihan uutena. Mutta noin niinkuin yleensä. Etsiminen, nuuhkiminen, löytäminen on mahtavaa!! Kun keksit ammatin kirppistonkimiselle, pyrin takuulla siihen ;)
Ps. harvoin olen kade, mutta tuosta meikkiboxista olen!! Ja passaa ihan täydellisesti teidän vessaan!

minna kirjoitti...

Heippa,

haluatko paljastaa missä kirppareilla käyt, tai mitkä ovat suosikkejasi?

MeRzU kirjoitti...

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tutkijat+Ostoskuittien+muovimyrkky+bisfenoli-A+imeytyy+ihon+l%C3%A4pi/1135261454529?ref=tf_iHSuutisboksi_p1

Tiia kirjoitti...

Kivan näköinen meikkilaukku ja hyvin ympäristöönsä sulautuva! =)
Huutiksessa on muutes myynnissä tälläinen ihanuus:
http://www.huuto.net/kohteet/vanha-sailytyslaatikko/154992600?published

Iines kirjoitti...

Mäkin olin aikeissa kirjoittaa tosta bisfenoli-uutisesta, uskomaton juttu. Enkä käsitä joidenkin luottavaisuutta "Onks niistä kemikaaleista oikeesti sit jotain haittaa?" Häh? Ihme lähtökohta, meni hetki että sain kaiveltua muistista esimerkkejä, koska itse painan asioista mieleen sen, minkänimistä ainetta syytä välttää. Mulle on ihan selvää, että kasvanut kemikaalikuormitus on riski. Insinööreille ei...

Nina kirjoitti...

Hienoja löytöjä ja kivasti sopivat yhteen! :) Mutta tuo meikkipakki, sitähän kuuluu ilmiselvästi säilyttää nimenomaan _avoimena_ ! Ne ihanat vuorikankaat!! Ja pakin pitäisi ehdottomasti olla upealla vanhalla pukeutumispöydällä, jota ympäröi semmoiset vähän himmeät pallonmuotoiset "maskeeraushehkulamput"... *haaveilee*

Teillä on varmasti Aivan Ihana koti!
Mitenkäs nuori neiti ja portaat, aiotteko estää hänen kulkuaan vaarallisiin paikkoihin lähitulevaisuudessa porteilla tms.

Essi kirjoitti...

Tämä ei nyt liity mitenkään tähän postaukseen, mutta joko näit tämän: http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tutkijat+Ostoskuittien+muovimyrkky+bisfenoli-A+imeytyy+ihon+l%C3%A4pi/1135261454529

Noora kirjoitti...

Bosfenolipostaus pian!!

Ja kirppiksistä: käyn milloin missäkin, mutta Salossa piipahtaessani käyn Suurkirppiksellä, sekä niillä kahdella siinä sen vieressä (en muista nimiä) ja myös Salon Radiokirppiksellä käyn usein.Helsingissä en tee niin hyviä löytöjä enää nykyään, mutta käyn toisinaan Valtterissa ja Fida- sekä UFF-kirppiksillä.

Suositut tekstit