12.11.2010

Härkäpapu haltuun

Musta tuli viime kesänä härkäpapufani. Katsokaa nyt.

Toi nukka on ihan mahtava juttu. Kelpaa papujen asustaa kuoressansa.

Kuva on kesältä, eikä tuoreita härkäpapuja nyt taida saada, mutta niitä voi ostaa kuivattuna ja liottaa käyttöön. Itse ostin pussillisen Ekolosta.

Härkäpapu on erittäin proteiinipitoinen (27,6-35% proteiinia) palkokasvi ja sekös mun dieettiini sopii. Erinomaista kasvisproteiinia. Härkis on lisäksi ekologinen valinta, sitä kun saa kotimaisena. Mitä härkäpavuista sitten kannattaisi valmistaa? Bongasin itselleni uuden saitin nimeltä makuhaku.fi. Palvelu etsii ruokaohjeita hakusanalla suomalaisista blogeista. Siellä mua odottaa kymmenittäin härkäpapureseptejä, joten enköhän mä jotain keksi. Hommiin vaan — huomenna. Nyt unta.

5 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Hei! Tämä ei nyt suoranaisesti kuulu tämän tekstin alle, mutta aiheesta kerrottiin FST5-kanavan Aamusta iltaan -ohjelmassa tänään ja tuli mieleen, että sinua saattaisi kiinnostaa testata, jos et ole jo kokeillut. Kyseessä siis suomessa tehty etiopialainen ruoka, jota saa pakastettuna: http://www.mama-ethiopia.fi/ Kuulosti terveelliseltä. Ruoassa ei esimerkiksi ole lisäaineita. Nettisivujen mukaan 17.11 on tuote-esittely Stockman Herkussa. :) Olisi kiinnostavaa kuulla, mitä pidät. En ole itse aiemmin kuullut tästä. Kasvissyöjänä ajattelin kokeilla tuota linssipataa, jos täältä päin sitä bongaan.

Susanna kirjoitti...

Kannattaa tutustua kirjaan Härkäpapua sarvista. AIvan mainio opus!

Mau kirjoitti...

Tällainen tuli telkkarista tänään. Liittyen siihen bisfenoli A:han. http://www.ruutu.fi/video?vt=video_episode&vid=276205

Johki kirjoitti...

Nam, härkäpapu on egyptiläisen fuulin raaka-aine ja sitä tuli nautittua siellä asuessa. Ihan yksi lempipöperöistä. Pavut haudutetaan muhennokseksi yön yli ja sitten erilaisia mausteita - en nyt ulkoa muista kaikkia variaatioita varsinkaan kun en ole itse juurikaan sitä tehnyt (kerran koitin, huonohko menestys), paikallisesti sitä sai ostettua niin halvalla joka paikasta. Nyt itse asiassa ostin kuivattuja härkäpapuja ajatuksenani koittaa uudelleen.

anumorchy kirjoitti...

Harkapavut eivat sovi ihmisille joilta puuttuu G6PD-entsyymi. Heita on kylla hyvin vahan suomalaisessa geenityypissa.

Suositut tekstit