12.11.2010

Blood in the Mobile

Halusin säästää elokuvan katsojat vauvan käninältä, joten en osallistunut eilen Uuden Mustan elokuvailtaan. Blood in the Mobile -dokkari kirvoitti 1,5 tunnin keskustelun ja paikalla ollut dokumentin ohjaaja Frank Poulsen oli kuulemma kovin otettu vastaanotosta. Keskustelusessio oli kuulemani mukaan erittäin antoisa, voit katsastaa sen Bambuserista.

Nokia on jo ennättänyt kiistämään väitteen, että puhelimissaan olisi verimineraaleja, vaikka dokumentin ohjaajan mukaan kännykkäjätti ei ole pystynyt vakuuttamaan, ettei verimineraaleja käytettäisi. Katso juttu Nelosen nettisivulta. Hs.fi puolestaan otsikoi "Verikännykät dokumenttiin haluttiin yksipuolinen tarina". Toivottavasti aiheen käsittely mediassa ei jää tähän. Voit tsekata dokumentin itse 8. joulukuuta TV1:n Ulkolinja-sarjassa. Tässä traileri:
Lue myös Terhin juttu Ei veretön vaan reilun kaupan kännykkä.

Kyllä ne tanskalaiset osaa. Juuri vasta kerroin tanskalaisen toimittajan dokkarista, jossa hän haastaa itsensä oikeuteen epäeettisen suklaan syömisestä ja hiillostaa mm. Nestléä aiheesta. Hyvä Tanska.

4 kommenttia:

Tiina-Marja kirjoitti...

Hmm.. Mistäköhän Samsung hankkii mineraalinsa... Höh, enää ei saa edes "yksinkertaista" puhelinta ilman värinä ominaisuutta. Pari vuotta sitten kun hankin nykyisen puhelimeni (pakko-rako, wanha meni tuhannen p:n päreiksi :/) niin kaikein alkeellisimmassakin versiossa oli värinä ja värinäyttö yms. Ei saa enää vanhoja "kalikoita" (ei sillä että tiiliskiveä haluuaisinkaan).

Iines kirjoitti...

Mielenkiintoista!

Asiasta toiseen. En oo kuullukaan tästä ennen (jos linkki taas katkeaa, juttu Munkan luomukaupasta Irokoon blogissa.

http://www.irokoo.fi/blogi/2010/11
/mumu-kylakauppa-munkkiniemessa/

Annimaria kirjoitti...

Tääs toinen hyvin perusteltu näkökulma aiheeseen:

http://fifi.voima.fi/blogikirjoitus/2010/marraskuu/verimineraalien-puolustus

Dinahi kirjoitti...

tää ei liity kyseiseen postaukseen ja en ainakaan löytänyt että olisit kirjoittanut asiasta joka minua kiinnostaa.toisaalta,pakko ei ole vastata senkin ymmärrän. mua kiinnostaa oletko ja meinaatko rokottaa lapsesi? olen lukenut paljon juttuja etenkin siitä, mitä kaikkea niin pieneen lapseen tumpataan jo kovin varhaisessa vaiheessa. Ehkä osaisit vinkata kirjoja tai lähteitä jossa tästä voisi lukea lisää?

Suositut tekstit