4.11.2010

Antibiootit + vauva + korva

Olen joutunut syömään kymmeniä antibioottikuureja 29-vuotisen elämäni aikana — melkein kaikki kuurit jo ennen kuin täytin 20. Olen tyypillinen korvatulehduskierrelapsi, jota 80 luvulla kyllästettiin antibiooteilla. Ja jäljet ovat suolistossa yhä tänään. Silloin ei nimittäin määrätty kuurin ohessa nautittavaksi maitohappobakteereita, vaan bakteerikanta "vedettiin sileäksi" kerta toisensa jälkeen, uudestaan ja uudestaan. Muistutukseksi, että yksi ainoa antibioottikuuri voi saada suoliston tasapainon järkkymään jopa puoleksitoista vuodeksi (lähde Heinonon & Silvo, Satumaista voimaa arkeen, jos nyt joku siellä ihmettelee). Kandee siis todellakin huolehtia suolistostaan, jos joutuu vetämään yhdenkin antibioottikuurin.

Oma korvatulehduskierteeni alkoi alle vuoden ikäisestä. Eräs syy kierteeseeni saattaa olla se, että mulla on erittäin ahtaat korvakäytävät — ihan kuin äidilläni. Tiettyjä ominaisuuksiaan ei lapsilleen toivo, ja olisin niin halunut tyttöni perineen isänsä korvakaluston. No, nähtäväksi jää, onko tämä nelikuista vauvaani nyt vaivaava korvatulehdus kierteen ensimmäinen, vai yksi ainoa, yksittäinen tulehdus. Toivon että se jää tähän! Arvatkaa miltä tuntuu aloittaa 10 päivän antibioottikuuri vauvalle, joka on vasta muutamien kuukausien ikäinen?! En kestä.

Googlettelin kotihoitoniksejä ja kaiken maailman hippijippoja, mutta tämä kuuri on nyt mitä ilmeisimmin lapselle annettava, tulehdus kun on ihan kunnolla päällä. En kait voi muuta kuin lisätä antibioottikuurin ajaksi muutamalla tipalla vauvan päivittäistä maitohappobakteeritippa-annosta. Aion kuitenkin perehtyä siihen, miten vastaisuudessa voisin mahdollisesti torpedoida pikkuisen korvatulehdukset, edes vähän hillitä sairastelua — jos se nyt on mahdollista.

Exäni totesi kerran, että olen niin "monivammainen" ettei mun kannattaisi lisääntyä. Tavallaan hän oli siinä varmaan oikeassa (jos elettäisiin kivikaudella, olisinkin delannut ajat sitten, kun mun näkö on niin huono), mutta toivoin silti, ettei korvavammaisuuteni olisi ollut periytyvää. Saa nähdä miten tää tästä jatkuu. Jos huomaan joidenkin hippikonstien tehoavan, infoilen. Ja kanssamutsit: vinkkejä otetaan (taas) vastaan. Huoh.

Psst... Pakko hehkuttaa, että täällä Malmilla hoituu vauvan terveysasiat ihan superkätevästi, kun lekuri on parin minsan kävelyn päässä, ajan saa jopa tunnin varoitusajalla (meillä on siis vakuutus ja puhun nyt yksityisestä lääkäripalvelusta). Molemmat lääkärit on olleet supermukavia, ja alkaneet heti puhua ruotsia meille, kun ovat huomanneet mun keskustelevan Islalle på svenska. Palvelu on mitä mainiointa.

50 kommenttia:

Macadamia kirjoitti...

Pneumokokkirokote?

Mollamari kirjoitti...

Todennäköisesti ei saa vauvalle antaa, koska on niin ärjyä ainetta, mutta aikuisille toimii useimpiin tulehduksiin kuulemma oreganoöljy erittäin hyvin. Itse en ole vielä kokeillut... vasta jouduin kuukausi sitten syömään antibiootit ärhäkkään nielutulehdukseen, olisinpa tiennyt tuosta oreganosta, olisin ihan varmasti kokeillut.

marja kirjoitti...

Ystäväni lapsen toistuvat korvatulehdukset saatiin kuriin valkosipulihauteilla. Eli valkosipulimuhjua vanuun ja korville. En sitten tiedä olisiko se liian vahvaa aivan pikkuiselle, ystäväni lapsi oli kuitenkin jo parivuotias.

Noora kirjoitti...

On pneumo. Vauvalla siis rokote annettu.

Rachel kirjoitti...

Tällaisen vinkin olen kuullut, jonka lääkäri oli tutulle kertonut; suihkutetaan Ceridal-öljyä korvaan noin kerran viikossa, se auttaa pitämään ne puhtaana. Pitäisi auttaa varsinkin jos on ahtaat korvakäytävät, ja kun ilma kulkee niin ei tulehduksenkaan pitäisi tulla niin helposti. Omakohtaista kokemusta toimivuudesta ei ole.

Marika kirjoitti...

Tuttavani kertoi poikansa (3 vee) korvatulehduskierteen loppuneen kuin seinään, kun olivat tavanneet ihanan lääkärin, joka oli neuvonut nostamaan huoneilman kosteuden yli 30 (muistaakseni tuo oli se luku) ja lopettamaan lapselta maidon juonnin, erityisesti iltaisin. Vauvalta ei varmaan maitoa voi ottaa pois, mutta ilmankostuttimella saa ilman ainakin helposti kosteammaksi.

Mau kirjoitti...

Täältäkin monivammainen ilmoittautuu! Olen vasta löytänyt blogiisi, mutta ehtinyt tutustua jo sen verran että kiinnostavalta näyttää :)

elli kirjoitti...

Toisaalta ei tässäkään voi tehdä mitään laajoja yleistyksiä, itselläni oli pienenä korvatulehduksia korvatulehdusten perään ja antibioottikuureja aivan valtavasti - ja silti olen koko aikuiselämäni ollut aivan terve ja vailla mitään ruoansulatus- tai suolistovaivoja. Enkä ole koskaan syönyt maitohappobakteereja. (Olen kyllä sitä mieltä, että antibiootteja määrätään liian hövelisti, ei sillä.)

Hanna kirjoitti...

Ilmankostutinta minäkin suosittelen.

Kuitin koivu kirjoitti...

Suosittelisin kokeilemaan homeopatiaa. Mulla on siitä tosi hyviä kokemuksia. Meidän tyttömme salaperäinen ihottuma ja alapäätulehdus menivät homeopaattisilla aineilla ohi. Mainittakoon tässä yhteydessä, että alapään tulehdukseen syötiin ensin antibioottikuuri. Kuurin loputtua tulehdus uusiutui ja saatiin antibioottisalva, jonka vaikutus loppui heti kuurin jälkeen. Käsi-ihottumaan saatiin tav. lekurilta kortisonirasvaa ja perusvoidetta. Käytiin yks. lääkärillä. Homeopaattinen hoito autti, kun saatiin oikeanlaiset aineet. Moni pitä huuhaana, mutta itselläni on hyviä kokemuksia.

Polgara kirjoitti...

Maito (muu kuin äidin...) kokonaan pois, ei ainakaan tuttipullosta eikä maakuulta. Hinajaa ja lämmintä (ei kuumaa vettä). Äidille valkosipulia niin paljon kuin sielu sietää, pitäisi välittyä vauvalle. Viileähkö, kostea huoneilma on parasta. EI saunaa, EI kuumaa tms. koska se laajentaa kaikkia limakalvoja.

Oma poika vuonna kivi & keppi sairasti korvatulehduskierteen 3 -4 kk, olin n. 3 vkoa kotona ja pistin sen tuolla tavalla poikki. Sen jälkeen ei ole mitään vastaavaa ollut. Eikä muuten ab-kuurejakaan.

christian lankinen kirjoitti...

Meneekö kolloidi hopea colloidal silver liiän hifistelyksi?

Outza kirjoitti...

Valkosipulia minäkin suosittelen. Tuota "öljyä korvaan" ei ehkä kannata kokeilla korvaan, johon muutenkin kerääntyy ylimääräistä, sitä ei siis kyllä kannata laittaa kenenkään korvaan. Yksikään lääkäri, jolta olen sitä kysynyt, ei ole sitä suositellut. Liekö urbaani legenda..

Sarri kirjoitti...

Polgara suositteli hunajaa veteen sekoitettuna...Mä olen aina luullut, ettei hunajaa sais oikein antaa alle vuoden ikäiselle lapselle...
Mut onks tää vaa myytti?

Valitettavasti mulla ei kuitenkaan oo antaa mitään poppaskonstiniksejä; meidän nassikalla on ollut 2 korvatulehdusta ja ensimmäinen tuli, kun päiväkoti aloitettiin...

Eltsu kirjoitti...

Meille lääkäri suositteli Ceridalia, kun se liottaa ihan tehokkaasti vaikkua vauvan korvasta. On muutenkin mahtavan monikäyttöistä ainetta, kattos vaikka: www.ceridal.fi

norppa kirjoitti...

Ceridal on kyllä jees korvavahan torjuntaan ja putsaamiseen, mutta en kyllä tiiä, miten vauvoille. Ei nyt varmaan ainakaan tulehduksen ollessa päällä. Ja lisäksi toimii kuiville ihoalueille ja vaikka vauvan karstaiseen päähän. (nämä siis ihan apteekin tätin näkökulmasta, lapsia minulla ei ole)

Ja muistathan antaa antibiootin ja maitohappobakteerit eri aikaan, ettei antibiootit tapa niiden maitohappobakteerien hyötyjä. Joku pari h on ok.

Sarrin kirjoittamaan viitaten, hunajaa ei tosiaan saisi antaa alle vuoden ikäiselle toksiinien tms takia. En muista, mitä se tarkalleen oli, mutta alle vuoden ikäinen ei vielä osaa elimistössään niitä käsitellä.

Emmi kirjoitti...

Juuri tuo homeopatia ja sitten ne valkosipulihauteet on hyviä. Se, että löytää hyvän homeopaatin onkin jo toinen juttu....

usch kirjoitti...

Meidän korvatulehduskierteet katkaistiin (ja hoidettiin alunalkaenkin, ainoastaan isosiskolleni oltiin kokeiltu ekana antibioottia) homeopaattisella lääkinnällä ja toimi. Olen kuullut myös paaaaljon muitakin tarinoita perheistä joissa kaikki lapset hoidettu korvatulehduksia myöten homeopaattisilla hyvin tuloksin.

Mollamari kirjoitti...

Alle 1-vuotiaille ei saa antaa hunajaa, koska hunaja sisältää bakteeria, joka aiheuttaa vaarallista botulismia (ruokamyrkytys). Vanhemmat lapset ovat jo sille vastustuskykyisiä

iridium kirjoitti...

Aikoinaan pikkuveljeni korvatulehduskierre saatiin katkaistua, kun hänelle laitettiin putket korviin. En kyllä yhtään muista, minkä ikäinen hän tuolloin oli (pari vuotias?), joten ihan vauvoille ei varmaan noita korvakäytävän rengasputkia voida laittaa...

Nea kirjoitti...

Marjan mainitseman valkosipulihauteen lisäksi keltasipuli toimii. Valkosipulin yletön syöminen teki meillä rintamaidosta niin pahan makuista, että esikoiseni ei suostunut rintaa syömään ennen kuin hillitsin himojani. :)

Suurin osa korvatulehduksistahan paranee ajan myötä itsestään. Jos Islalle tulee joskus uusi tulehdus (toivottavasti ei) ja lääkäri määrää antibiootteja pyydä, että voisitte seurata tilannetta päivän pari. (Tämä on normaali vaihtoehto mm. Hollannissa) Jos tilanne on lähtenyt paranemaan voi antibiootit unohtaa. Tämä on hyvä tapa toimia myös, koska korvatulehdusten diagnostiikka ei ole itsestään selvää. Esim. pelkkä itkeminen voi saada lapsen korvan punoittamaan niin, että lääkäri päättää korvatulehduksen olevan aluillaan.

Yritä löytää Rauli Mäkelän kirja Irti tulehduskierteestä.

Anna kirjoitti...

Tässä kaksi linkkiä blogikirjoituksiin, joissa joitain vinkkejä korvatulehduskierteen katkaisemiseksi:


http://elamanleipa.blogit.fi/vinkkeja-korvatulehduskierteen-katkaisemiseen/


http://www.raikasweb.com/?p=1562

meritähti kirjoitti...

Laitanpa lusikkani soppaan minäkin. "Vauvani" on kylläkin jo yli kakskymppinen mutta silloin ammoisella kaheksakytluvulla noudatin tällaista ohjetta: vauvan kylpyveteen lisättiin Johannisöljyä ja joka iltaisessa kylvyssä vauvaa pidettiin vedessä siten, että korvat ovat veden pinnan alla. Tämä oli siis lähinnä ehkäisevä toimenpide, muistaakseni Anna Wahlgrenin lapsikirjasta poimittu. Mun vauva sai ainoan ja ensimmäisen korvatulehduksensa noin 10 kuukauden ikäisenä ja jätin kyllä silloinkin sen antibioottikuurin antamatta. Toisaalta, vaikkei sille syötetty antibiootteja, eikä annettu rokotuksia niin kyllä se nykyään sairastaa kaikki kausiflunssat mutta antibiootteja se ei syö vieläkään.

Siri kirjoitti...

Äitini mukaan korvatulehduskierre vältettiin meidän kaikkien kolmen lapsen kohdalla käyttämällä valkosipulihauteita kun sairastimme. En tiedä pitääkö tämä paikkaansa, mutta olen käyttänyt valkosipulia tukkoisuuden poistajana myös aikuisiällä (yleensä pilkottuna lautasella sängyn vierellä), jotta saisin nukuttua. Aamulla yleensä limat on lähtenyt liikkeelle, enkä ole syönyt eläessäni kuin pari antibioottikuuria.

Jenni kirjoitti...

Maito pois äidiltä ja vauvalta,tää on auttanu monia,myös meitä. Valkosipulia kehiin edes jossain muodossa. Homeopatialla ratkaistiin korvakierreongelma lopullisesti. Tämä homeopaatti antoi muuten ensin "puhdistuskuurin" eli jotain homeopaattista pilleriä joka puhdisti elimistön antibiooteista, joita oli jo aika määrä popsittu. 1v 3kk-ikäinen lapsi alkoi kakata kuvottavan hajuista kakkaa usemman päivän ja peppu meni punaiseksi ja kipeäksi mutta siis myrkyistä päästiin.

juille kirjoitti...

Lääkäri on teidän tapauksessanne katsonut ab:n tatpeelliseksi, eli näin se on varmasti ollut (ilmeisesti ärhäkkä tulehdus?). Mutta, toisin kuin monet vanhemmat tuntuvat uskovan, korvatulehdukseen ei todellakaan ole aina pakko syödä kuuria. Vaihtoehtoinen hoito on mennä tsekattavaksi uudestaan parin päivän kuluttua. Koska korvatulehduskin (erityisesti bakteerin aiheuttamana) voi aiheuttaa jopa todella vakavia komplikaatioita, on tietenkin lapsen tilaa tarkkailtava ja tuosta myöhemmästä tarkastuksesta ei saa luistaa.

En tiedä saako Isla vain äidinmaitoa vai myös korviketta, mutta suosittelisin tämänkin asian suhteen täysimetystä kaikille, joille se vaan mitenkään on mahdollista. Äidinmaidon terveysvaikutukset kun ovat omaa luokkaansa :) Ja jos imettää, on maitohappobakteerien antaminen aika turhaa, ne vauvoille tarkoitetut tipat kun on eristetty äidinmaidosta :)

Vaikun poistamiseen ketjussa mainittu Ceridal on ihan hyvä, mutta en kyllä näe miten se voisi korvatulehduksiin vaikuttaa? Tulehdus kun on tärykalvon toisella puolella (taudinaiheuttajat nousevat sinne korvatorvea pitkin nielusta, eivät siis tule ulkopuolelta).

Meidän poitsulla todettiin juuri tänään korvatulehdus. Lääkäri kysyi heti, paljonko poika painaa ja alkoi jo näppäilemään reseptiä koneelle, kun kysyin voidaako jättää kuuri aloittamatta ja tulla huomenna uudestaan. Lääkäri tuli tosi iloiseksi ja kertoi olevansa itse oikeasti sillä kannalla. Miksi sitten lähes aina määrätään antibiootti, voidaan vaan miettiä. Lääkärit ei ehkä jaksa alkaa aina vääntämään asiasta, kun suurin osa vanhemmista sen reseptn haluaa ( tämä siis ihan oma päätelmäni sairaanhoitajan näkökulmasta).

seireeni kirjoitti...

"Pikkulasten korvatulehdus paranee usein ilman antibiootteja

Pikkulasten välikorvantulehdukseen ei tulisi määrätä antibiootteja ensimmäisellä lääkärikäynnillä. Alle kaksivuotiaille penisilliinistä on vain harvoin apua. Tämä todetaan brittiläisen lääkärilehden julkaisemassa hollantilaistutkimuksessa. Antibiootteja suositellaan usein määrättäväksi juuri näille lapsipotilaille, koska heillä on suurin riski sairastua jälkitauteihin.
Hollantilainen tutkimusryhmä tarkasteli amoksisilliini-penisilliinin vaikutuksia 240 lapsella, joilla oli välikorvantulehdus. Lasten ikä oli puolivuotiaasta kahteen vuoteen. Lääkkeen vaikutusta arvioitiin tarkkailemalla lasten korvasärkyä, itkuisuutta, ärtyisyyttä ja välikorvan tilaa. Lumekontrolloidussa satunnaistetussa tutkimuksessa vain yksi kahdeksasta lapsesta sai apua antibiooteista neljässä päivässä. Pikkulasten välikorvatulehdusta hoidetaan yleisesti antibiooteilla, vaikka lääkevastustuskykyisten mikrobikantojen määrä on kasvussa juuri antibioottien sekä liika- että väärinkäytön vuoksi. Hollanti on kuitenkin poikkeus, sillä siellä vain pieni osa tulehduksista hoidetaan antibiooteilla. Kuitenkaan tulehduksen jälkitautien määrä ei ole Hollannissa suurempi kuin muissa maissa, joissa antibioottihoitoa käytetään. Lasten välikorvatulehdusten syynä on useimmiten jokin virus, johon antibiootit eivät pure.

Uutispalvelu Duodecim
(British Medical Journal 2000; 320: 350-354)"

katajainen kirjoitti...

Hei! Itselläni on kaksi pientä lasta, teepuuöljy on toiminut hyvin meillä alkavaan korvatulehdukseen. Olen kokeillut samaa itselläni ja toimii! Eli topsy-puikkoon öljyä ja pyöräytän sillä tuossa korvakäytävän alussa (EN siis tunge topsya yhtään korvan sisälle).

Kokemusta siitä, jos tulehdus on päällä, ei ole, vain tuossa alkuvaiheessa. Meillä kun muksut harovat korvia heti alussa. =)

Henna kirjoitti...

Hunajaa ei saa antaa alle yksivuotiaalle botuliinin takia. Botuliini on tappava ruokamyrkkybakteeri, joka erittäin pieninä mikroannoksina tappaa. Ruoassa botuliinin on pitänyt muodostaa toksiinia, että se vaikuttaa aikuiseen. Vauvan suoliston ph on erilainen ja botuulini pystyy muodostamaan toksiinin vauvan suolistossa ja näin tappaa.
Botuliinia ei pysty tuhoamaan pakastuksella tai kiehumisella ja botox on botuliinipohjaista.

Anna kirjoitti...

Olethan varoivainen kuitenkin tässä asiassa. Mulla on nyt 3-kymppinen kaveri, jonka korvatulehdukset hoidettiin lapsena valkosipulihauteilla. Noh, kaverini toisessa korvassa on heikentynyt kuulo ja toisella korvalla ei kuule mitään. :(

Varmasti hippihoidot toimii ennaltaehkäisevänä hoitona ja voi auttaa kierteen katkaisemiseen, mutta ehkä joskus antibiootit on vaan syötävä. Tottakai mielummin harvemmin kuin useammin.

ELLA kirjoitti...

Meillä on molemmilla tytöillä, ilmeisesti minulta perintönä tulleet, ahtaat korvakäytävät. Kummallakin tytöllä on vakun eritys ollut voimakasta ja neuvolalääkäri on antanut neuvon käyttää tuota Ceridalia. Korvatulehduksilta on vältytty (esikoinen on 3-vuotias ja kuopus puolivuotias). Kummallekin suihkaisen sitä korviin kerran viikossa tai tarpeen mukaan.
Pehmittää sen vaikun siten, että valuu itsestään ulos tukkimasta käytäviä ja näin ilmankierto korvasta nenä- ja poskionteloihin toimii, eikä tulehduksia pääse niin helposti tulemaan.

Tosin onhan olemassa myös bakteeriperäisiä tulehduksia.

Mut tuota Ceridalia voin suositella. Olen myös laittanut tyhjään, pestyyn Ceridal-flaskaan manteliöljyä ja kerran oliiviöljyä ja ne toimivat yhtä hyvin.

HaLo kirjoitti...

Monet ystävät ovat käyttäneet vauvoilleen homeopaattiasia valmisteita. Ne ovat turvallisia myös ihan pienille vauvoille eivätkä sisällä mitään kemikaaleja, jotka tuhoaisivat suoliston bakteerikantaa.

Apu tulee yleensä päivässä, kahdessa. Kantsii käydä kyselemässä esim. luontaistuotekauppojen myyjiltä, osalla heistä on koulutus homeopaattisten valmisteiden osalta.

Hanna kirjoitti...

Me kävimme tänään toisen antibioottikuurin jälkeisessä kontrollissa ja toisessa korvassa on edelleen tulehdusta. Molemmat ensimmäiset antibiootit olivat amoksisilliinipohjaisia ja lääkäri sanoi, että tänä syksynä on huomattu, ettei kyseinen antibiootti ole korvatulehduksiin juurikaan auttanut (aikuisillakaan).

Meille lääkäri myös kirjoitti reseptin Nasolinista (poika nyt 1 v.), että röörit aukeavat ja pääsevät tuulettumaan. Näin bakteerimassan elinoloja huononnetaan. Suolaliuoksella noita kanavia ei auki saa. Meidän pojalla on korvalääkärin mukaan vielä isältään perityt ahtaat väliköt.

Ymmärsin myös, että korvatulehdus itsessään olisi yleensä bakteerin aiheuttama flunssan "jälkitauti", eli antibioottien pitäisi kyllä toimia, kunhan oikeanlainen osataan valita. Inhottavaa arpomista tuo kyllä on. Meillä taitaa kohta olla putkitus edessä - mitään liimakorvariskiä tai kuulon alenemista en missään nimessä lapselle halua ja kolme lääkekuuria saisi kyllä jo riittää.

Siskoni myös muuten suositteli maidon vähentämistä, koska se lisää limaneritystä. Rintaruokinnassa olevilla ei tietenkään onnistu.

Pellon pientareella kirjoitti...

Maitotuotteet ja gluteeniviljat ovat ongelmallisia monille vauvoille/lapsille ja aiheuttavat mm. juuri korvatulehduksia. Käytännön testiä viikoksi pariksi ilman jompaa kumpaa (yhtä kerrallaan)?

Riikka kirjoitti...

Varmaan tähän saan nyt hurjan vastalauseryöpyn mutta kyllä minäkin suosittelisin todella varovaisesti suhtautumaan näihin vaihtoehtohoitoihin ja miettimään tarkasti ennenkuin vauvan korvaan suhkuttelee öljyjä tms. Varmasti näin teetkin. Itsekin olen miettinyt ja googletellut kaikenlaisia apuja lasten korvatulehduksiin sekä muihin inhottaviin lastentauteihin joita meilläkin on koettu. Yksi tapa suhtautua asiaan on hyväksyä että lapset sairastavat paljon ja se kuuluu normaaliin kehitykseen. Vastustuskyky kehittyy siten.

Ymmärtääkseni suurin osa lääkäreistä myös nykyään välttää antibiootteja niin pitkään kuin mahdollista, mutta jos lapsen korva on todella tulehtunut, tekee sitä kaikkensa että lapsi saa apua (vaikka antibiooteista). Nykyään sentään korvia ei enää puhkota kuten kultaisella 80-luvulla.

Silti, mielenkiintoisia nämä ihmisten antamat vinkit:) En ollut useista kuullutkaan.

Anne kirjoitti...

Meidän pojan korvatulehdukset katkesivat homeopatialla (antibiootit eivät auttaneet) ja olemme saaneet siitä apua niin uniongelmiin kuin muun perheen sairasteluunkin. Voin täydestä sydämestäni suositella teille käyntiä ammattitaitoisella homeopaatilla!

Sanna kirjoitti...

Hei!

Hyvä, että teillä on lääkärit siinä lähellä. Pienen vauvan kanssa olisin aika varovainen noiden vaihtoehtoisten hoitomuotojen kanssa. Korvien putkitus on erittäin tehokas toimenpide, mikäli korvatulehdukset alkavat toistua.

untrue kirjoitti...

Edellä mainittu Duodecimissä julkaistu tutkimustulos selittää senkin, miksi homeopatian kaltaiset lumehoidot vaikuttavat tehoavan korvatulehduksiin: sokeripillerin antanut vanhempi uskoo plasebon auttaneen vaivaan, joka tosiasiallisesti parani omia aikojaan.

Anne kirjoitti...

Vaihtoehtoisista hoidoista lienee turha kiistellä, jokainen voi itse omakohtaisesti todeta toimiiko vai ei. Meillä toimi hyvin pienelle vauvalle. Mielestäni juuri vauvojen kanssa (eivät osaa kommunikoida sanallisesti) ei voi olla pasebovaikutusta, koska lapsen olosta vain yksinkertaisesti näkee heti auttaako lääke vai ei. Lapsi ei ymmärrä mitä lääkettä hän saa, vaan hän reagoi täysin omien kipujensa ja tuntemustensa mukaan. Meillä kivut (itkut) loppuivat kuin seinään, joten olen edelleen täydellä sydämelläni homeopatian kannalla!

untrue kirjoitti...

Olen vissiin missannut muistion, jossa kerrottiin tieteellisen tutkimustiedon perustuvan itse kunkin omakohtaisiin tuntemuksiin.

Lotta kirjoitti...

Vielä yksi lääkkeetön ja tutkittu neuvo luontaishoitojen sijalle, jonka olen saanut korvalääkäriltä: Vauvan nenä tulisi puhdistaa räästä sellaisella apteekista saatavalla letkusysteemillä, josta itse imetään. Räkä tulee sellaseen säiliöön. (ei kovin miellyttävää). Räkää kertyy erityisesti sieraimista alas ja taakse, ei nenän yläosaan (miten tän nyt selittäisi)

Tämä puhdistaa nielu-nenä-korvan alueen, joka siis suunnileen yhtä käytävää. Korvat pääsevät ikään kuin tuulettumaan sisältä päin.

Kehottaisin varovaisuuteen erilaisten luontaishoitojen kanssa.

Edith kirjoitti...

Suosittelen myös homeopatiaa, en tosin tiedä sopiiko se myös vauvoille. Itse pääsin eroon nielu- ja korvatulehduksista noin kahdeksanvuoden ikäisenä pelkästään homeopatian avulla.

Katariina kirjoitti...

Homeopatiaa!
Sopii ihan vastasyntyneestä vaariin.
Ei haittavaikutuksia ja ainakin meidän perheessä on toiminut!
Mene hyvälle homeopaatille mielummin kuin antibioottia määräävälle lääkärille.

Googleta myös Frantsila lasten luonnonmukainen hoito, sieltä löytyy huippu ohjeita myös.

Meri kirjoitti...

Mä suosittelen lämpimästi Rauli Mäkelän kirjaa Irti tulehduskierteestä. Lisäksi (ainakin mikäli nyt kierteeksi muodostuu) suosittelisin (modernia) vyöhyketerapiaa. Vyöhyketerapiaa ei voi antaa samaan aikaan, kun saa antibioottia, mutta jo seuraavana päivänä usein ok. Vyöhyketerapialla voidaan siis mm. katkaista jo alkanut kierre.

Cathya kirjoitti...

Moikka,

Mun lapsella oli korvakierre tossa reilun vuoden ikäsenä. Syynä pääasiassa ahtaat korvakäytävät. Olet tässä saanut varmaan jo tosi hyviä vinkkejä enkä jaksa koko ketjua lukea läpi, mutta kerron että aivan ehdoton apua pienen lapsen kanssa on ollut homeopatia. Sitä kun voi turvallisesti antaa myös vauvalle. Korvatulehdukset on kuritettu sillä ja kotona löytyy edelleen ensiapupakista pulsatilla, kamomillaa ja belladonnaa. Myös homeopaatin rakennekuuri tulehdusten jälkeen nosti vastustuskykyä, ja sairastelu jäi. Meillä jouduttiin putkittamaan, rakenteellisen ahtauden vuoksi ja se oli hyvä ratkaisu meidän kohdalla, vaikka muuten luomuilen.

Antibiootit vain teki lisää antibioottikierteitä meillä. Mutta tehokkaampia maitohappobakteereita on saatavilla, mm.DDS+ junior (joutuu ehkä tilaamaan erikseen, jauheena) tai Biolaten baby. Niissä on siinä bakteerikannassa myös vauvan suolistobakteerit, mitä esim reladropsesissa ei ole.

Mä aloin just bloggaamaan luonnon vinkkejä meidän arjesta muutama päivä sitten. Siis omaa kokemusta + lapsenhoitoa. Sinne kokoan ohjeet jotka meillä on toiminut.

tsemppiä korvien kanssa ja paranemista!

Niina kirjoitti...

Itse olen sairastellut tosi paljon ahtaiden korvakäytävien ja kuivan vaikun vuoksi korvatulehduksia pienenä. Kitarisatkin leikattiin ja korvia puhkottiin.

Omilla lapsillani on molemmilla ollut 1 kpl korvatulehduksia (toisella törväisen itse vanupuikolla puhdistaessa liian syvälle) ja toinen on perinyt omien korvieni rakenteen ja vaikkulaadun. KOrvia on puhdisteltu aina välillä korvakynttilöillä ja kerran molemmat korvat oli kipeänä, hoidin laventeliöljytetty pumpuli korvan suulle heti alkuun, mietoa valkosipuliöljyä korvaan, homeopatia ja sipulihaude korvan päälle yöksi ja aina välillä lämmin vesipullon korvan taakse. Parani tosi nopeasti varsinkin toinen korva. Lääkäriin en lähtisi istumaan korvatulehduksen takia, koska sille voi hellemminkin tehdä jotain. Turha lasta huudattaa ja kauhistella, ettei pääse lääkäriin, kun voi itsekin yrittää tehdä asialle jotain.

Bunny kirjoitti...

Jos olet poistanut maitotuotteet ruokavaliostasi niin voisiko kyseessä olla gluteeniherkkyys, viljojahan taidat syödä runsaasti (vehnä, ohre, ruis ja speltti)? Tsekkaa kirja Vaaralliset viljat.

Essi kirjoitti...

Kuten pari muuta jo tuolla aikaisemmin jo kirjoitti, olen myös kuullut, että suuri osa korvatulehduksista menee ohi itsestään ja että antibiootit kannattaa antaa vasta jos tulehdus äityy ärhäkäksi. Sama koskee poskiontelontulehduksia.

Minulla ei ole tietoa, mutta tuli vaan mieleen, että voisikohan vauvan sängynpäädyn kohottaminen auttaa? Moni kirjoitti viestiketjussa maidon poisjättämisestä illalla, koska se lisää limaisuutta. Kohottamalla sängynpäätyä lima pääsisi valumaan vatsaan eikä tukkisi röörejä. Lisäksi ei tarvitsisi jättää iltamaitoa pois jos tuo pelkkä kohotus auttaisi.

Antibioottien suolistobekteerikannan tuhoamisesta: olen kuullut myös tutkimuksesta jossa todettiin, että antibiootit saattavat tuhota suoliston bakteerikannan ihan pysyvästi. Myös minä olen joutunut syömään todella paljon antibiootteja lapsena poskiontelontulehduksiin ja kärsin myös samasta hiivaongelmasta kuin sinä. Olen täysin vakuuttunut siitä, että hiiva pääse jylläämään kehossani juurikin sen takia, että normaalifloorani on viottunut kymmenien antibioottikuurien takia.

untrue kirjoitti...

Homeopatian ja korvakynttilöiden kannattajat, hoi: millä selitätte itsellenne sen, että näiden niin kutsuttujen hoitomuotojen teho on tutkimuksissa plasebon luokkaa?

Elina kirjoitti...

Paljon oot saanu vinkkiä, mutta vielä tärkein puuttuu: Mikä D-vitamiini teillä on käytössä? Jos annat tytölle neuvolasta jaettua valmistetta, on aivan varmaa että sairastelu tulee jatkumaan. Katso siis että tipat on d3-vitamiinia (esim. Bioteekilta löytyy). Myös kylmäpuristettua kookosöljyä voisi kokeilla sisäisesti (puolikas teelusikka). Älä hirveästi stressaa omista syömisistä, jos vauvan vatsa toimii hyvin eikä se ole itkuinen tms.

-Terveisin terkkari- :)

Suositut tekstit