21.10.2010

Lisää mausteita Artesana!

Innostuin kovasti luettuani NYT-liitteestä, että Kurviin on avattu kasvisravintola, josta saa buffetmeiningillä kohtuuhintaista lounasta ja viikonloppuisin jopa brunssia. Testasin Artesanan hiljattain.

Artesana on sisustukseltaan todella hippi, mutta siisti, ihan jees. Mikä puolestaan hämäsi oli kolkko hiljaisuus: ei ihmisiä, ei musiikkia, edes hiljaista taustamusaa. Se olisi ehkä ollut paikallaan, koska fiilis oli todella autio.

Buffetpöytä oli lupaavan näköinen ja sainkin lautaselleni monipuolisen valikoiman kaikenlaista...

... mutta maku puuttui. NYT-liitteessäkin muistaakseni peräänkuulutettiin mausteita, ja sama kokemus on minulla ja neljän hengen ruokaseurueellani. Kaikki kaipasivat lisää makua.

Ruokaseurani kuvaili makaronilaatikkoa "surulliseksi", allekirjoitan. Röstiperunat olivat hyviä. Pidin salaattipöydän quinoasalaatista, mutta kokonaisuus oli mauton. Keitto oli onneksi oikein voimakas, thaityyliin maustettu, mutta siitä puuttuivat puolestaan sattumat. Pelkkä paprika tuntui vähän köyhältä.

Facebookissa seinälleni kehkeytyi kommenttien sarja, jossa toiset olivat saaneet Artesanassa mielestään hyvää ruokaa, mutta monet moittivat ruokien mauttomuutta.

Aion antaa paikalle vielä mahdollisuuden ja testaan kyllä vielä brunssinkin, toivottavasti ensi kerralla on maukkaampi meininki, sillä kasvisravintoloita ei ole Helsingissä liikaa! Onko joku testannut Artesanan brunssin? Kandeeko mennä?

6 kommenttia:

Karoliina kirjoitti...

Mielenkiintoista, ja mun kannalta varsin mukavaa, että nämä jutut tuntuu keskittyvän Kallion liepeille :) Oon nimittäin viikon päästä muuttamassa tohon Kurviin, ja koulukin on Kalliossa, joten tulee varmasti vierailtua. Silvopleehen oonkin jo ehtinyt kyllästyä :)

Sari kirjoitti...

Oletko valmis maksamaan Kemikaalicocktail? (vastauksena otsikkoon ;o) )

Eli Bistron Sari tässä, moi. Käyntinne huomattiin ja blogisi säännöllisenä lukijana olenkin jo odotellut kommentointiasi. Tuo Facebookissa saamasi kommentointi vastaa sitä, mitä myös me olemme henkilökohtaisesti saaneet, eli osa on sitä mieltä, että ruoka on ollut hyvää, osa on sanonut mauttomaksi. Jokunen on jopa kommentoinut, että mausteita on ollut liikaa. Valitettavasti julskisuuteen näytttävät tulevan vain kommentit siitä, että mausteita ei olisi käytetty. Kaikki kommentit otan kuuleviin korviini miettiessäni tarjontaamme.

Meillä on muutama pointti eroa verrattuna esimerkiksi siihen Toisen linjan kymmenen vuotta toiminnassa olleeseen paikkaan. Ensimmäinen on hinta. Hintamme ontällä hetkellä kilohinnalla verrattuna vain vähän yli puolet tuon toisen paikan hintaan, jossa ruoka maksetaan painon mukaan. (Itsekin paikassa syöneenä pystyn vertaamaan). Syynä tähän on se, että yksinkertaisesti luulemme, että kalliimmalla emme voi myydä potentiaalisen asiakaskuntamme profiilin perusteella. Tämä tarkoittaa sitä, että raaka-aineita täytyy pelkistää, sillä käytämme mieluummin pienemmän valikoiman mutta luomua kuin suuremman valikoiman teollisesti prosessoitua. Mutta jos käsiä nousee pystuyyn korkeamman hinnan mutta paremman valikoiman puolesta, niin tottakai tuotamme mieluummin jälkimmäistä :o). Tarjontamme ei kuitenkaan tule olemaan täysin samaa kuin "siinä toisessa paikassa" vaan etsimme oman linjamme, joka toivottavasti ei ole mauton!

Mutta olet tervetullut uudelleen, jos haluat antaa meille vielä toisen mahdollisuuden!

Noora kirjoitti...

Karoliina: Miten Silvoon voi kyllästyä?! No ehkä jos ois varaa syödä siellä päivittäin niin sitten :) Käyn itse kerran viikossa ja se on aina ah niiin hyvää...

Sari: Hienoa, että kommentoit! On tosi mahtavaa, että käytätte luomuraaka-aineita ja arvostan koko ravintolan konseptia valtavasti. Uskon, että kohderyhmänne on valmis maksamaan vähän enemmän, koska usein kaupassakin luomuraaka-aineet maksavat tavanomaisia enemmän,ja kohderyhmänne lienee tällaista luomua arvstavaa sakkia, joka tajuaa hintaeron.

Jos nyt suoraan vertaa Silvopleehen, tulee ainakin allekirjoittaneen lounas siellä aina yli kympin hintaiseksi. Tietenkin minä olen vain yksi asiakas. Jospa laittaisitte ravintolaanne palautelaatikon? Saisitte asiakkailta kommentit kätevästi ilman, että kenenkään tarvitsee naamallaan tulla sanomaan.

Luulisin, että aitoa ruokaa arvostavat myös arvostavat sitä, että ravintola tekee herkullista ruokaa, raaka-aineista (ja mausteista) tinkimättä, vaikka se sitten vähän näkyisi hinnassa.

Minusta ulkonasyömisen ideana on saada jotakin, jota ei saa kotona. Kokkaan mielummin itse, kuin syön (omasta mielestäni) liian laimean makuista ravintolaruokaa, mutta kuten todettua, olen vain yksi asiakas ja makutottumukset ovat melko subjektiivinen juttu...

Tulen kuitenkin uudestaan, ihan varmasti!

Iisi kirjoitti...

Hei ihanihan pakko tulla kommentoimaan pikana: mä taas toivoisin hartaasti että Artesana pitäytyisi nykyisessä hintatasossa - ja kehittäisi tarjontaansa sen puitteissa (uskoisin, että maustamisasiassa ravintolan on mahdollista tehdä myös vähemmän hintavia valintoja). Tämä siksi, että väkisin vertailukohteeksi joutuva Silvoplee on oikeasti tosi kallis (en toki kiellä etteikö myös hintansa väärti). Mutta meitä vähän kohtuullisemman hintaista vegelounaspaikkaa toivovia on taatusti muitakin kuin minä! Miksi rynniä ihan samalle kentälle Silvon kanssa?

Tsemppiä Artesanalle!

Aura Kanerva kirjoitti...

Joo pliis Artesana, musiikki olisi ihan mahtava juttu ja vähän enempi mausteita, jotenkin sitä maustamisjuttua vois miettiä vaikka erilaisten kastikkeiden ja maustetarjontojen kautta.

Hinta-laatusuhde on hyvä!

Kasvisruokaravintolat, go go!

chilipippuri kirjoitti...

Olen ihan tavis kotikokki enkä koskaan käynyt tässä enkä siinä toisessakaan ravintolassa. Kysyisin, että miten ruuan maustaminen tekee siitä automaattisesti (huomattavasti) kalliimpaa? Ei kai niitä mausteita sinne tarvitse kilotolkulla kaataa? Valkosipuli, yrtit, pippuri, paprika, curry, chili... etenkin viimeksimainittu on erittäin riittoisaa ja sitä saa ihan ilmaiseksi kun kasvattaa itse.

Myös valmistusprosessissa voi ruokia hauduttaa ja marinoida enemmän. Mitenköhän Intiassa ja muissa köyhemmissä maissa tehdään niin tavattoman maukasta ruokaa?

Suositut tekstit