4.10.2010

Honung

On pari asiaa, joita keittiössäni on aina, hunaja kuuluu niihin.

Syön hunajaa päivittäin, yleensä aina pelkältään, dippaamatta sitä kuumaan juomaan. Ensinnäkin haluan hyötyä kaikista hunajan terveysvaikutuksista, toiseksi hunaja ei vaan oikein sovi vihreän teen sekaan, syön sitä siis sellaisenaan. Mun mielestä hunaja on ehkä täydellisin maku, mitä luonnosta saa.

Testailen aina mahdollisuuden tullen eri makuisia hunajia, kuvassa Töölön torin Kakkukeisarista ostamani pieni purkki lakkahunajaa. Se on ihan uskomattoman hyvää, ja sopii mainiosti esimerkiksi herkkuleipien tekoon.

Ostin vastikään Salon markkinoilta tyrnihunajaa sekä palasen hunajaa kennossa. Siitä luvassa blogaus pian! Olisipa mahtavaa jonain päivänä kerätä hunajaa omista mehiläispesistä... Siitä tulikin mieleeni: muistatteko, kun piipahdin toukokuussa tutstumassa Yhdysvaltain suurlähetystön mehiläispesään? Sieltä saatiin heti ekan kesän päätteeksi 30 kiloa hunjaa, aika satsi!

3 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Musta taas hunaja sopii erityisesti nimenomaan vihreän teen kanssa. =) En muuten oikeastaan pidä hunajasta, mutta se saa juuri vihreän teen maun ihan uusiin sfääreihin. Niin erilaiset ovat maut. :)

Linnea kirjoitti...

Hei, minkälaista hunajaa syöt yleensä? Sellasita mitä saisi suht. normaaleista kaupoista/ruohonjuuresta? :) Tai siis onko eri hunajissa jotain eroa? Esim. terveellisyyden kannalta.

Pilvi kirjoitti...

Hunajissa on todellakin eroa. Makuerot ja ulkonäölliset erot riippuvat satokasveista ja millaisissa paikoissa mesikavit ovat kasvaneet. Kannattaa siis maistella kaikkia värivariaatioita mitä löytyy. Ravintoarvot ovat suunnilleen samat kaikissa, mutta esim. puhdas kanervahunaja on erittäin antibakteerista, joten sopii loistavasti flunssan ja muiden pöpöjen häätöön.
Hunajaa kannattaa käyttää monipuolisesti ruuanlaitossa, leivonnassa vaikka ihan leivän päällä ja tietysti teessä tai kahvissa.
Ravintoarvot löytyvät tuolta: http://www.hunaja.net/tietoa_hunajasta/hunaja_kuuluu_terveelliseen_ruok/
Siellä myös paljon muuta tietoa hunajasta.

Suositut tekstit