22.10.2010

Hamppuleipää huiviin

Lähiössä on lähiömäiset lounasvaihtoehdot, valitettavasti. Silloin kun ei ole asiaa ydinkeskustaan, pitänee kokata itse. Tämän päivän saldo oli merilohta ja salaattiainekset marketista, sekä Bionan hamppuleipä luontaistuotekaupasta.

Bionan Rye Bread Hemp Seed voi olla monelle teistä tuttu tuote, mutta mä en ole ostanut tätä aikaisemmin. Tykkäsin aikoinaan Real-leivästä, mutta alettuani karttaa hiivaa, piti Real jättää hyllyyn. Bionian hamppuleipä on ihan kuin hampulla höystettyä Realia. Tosi namia!

Leipä sisältää: ruista, ruisjauhoja, vettä, hampunjuurta ja hampunsiemeniä. Ei mitään turhaa siis. Fiksuinta tietty on ostaa kotimaista ruipparia, mutta tämä Saksassa valmistettu verrokki on oivaa vaihtelua arkeen, aina kun ei jaksa mussuttaa yhtä ja samaa.

Tätä Bionan leipää saa ainakin eko- ja luontaistuotekaupoista (kauppiaasta riippuen), ja ehkä hyvinvarustetuista marketeistakin, oletteko bonganneet?

8 kommenttia:

Daniela kirjoitti...

Mulle on jäänyt hamppuleivistä pahat traumat kun ostin Punnitse & Säästä -liikkeestä idätetystä vehnästä ja hampusta yhteentöötättyä leipää. En ole IKINä sylkenyt ruokaa suustani (edes vihaamaani maksalaatikkoa), mutta ko. leivän myötä katosi se neitsyys...

Kysymys kuuluu siis: Poikkeaako tuon maku realista paljonkin? =)

Noora kirjoitti...

Daniela: Sanoisin, että se joka ei tiedä, ettei kyseessä ole Real, ei osaisi sanoa eroa. Musta tää on todella lähellä Realia. Tosin itse oon syönyt sitä viimeksi 3-4 vuotta sitten, että ehkä saatan muistaa maun väärin, mutta testaa tätä ihmeessä, en usko että syljet :)

Kairyū kirjoitti...

Nam, nuo Bionan ruippikset on herkullisia! Tosin eivät kyllä edes samassa kategoriassa kunnon suomalaisen ruippiksen kanssa ;) Minulle mieleen ei mausta ole ollenkaan tullut Real, se kun on sellaista maltaisen makeaa, koostumus kylläkin on aika realmainen. Paljon nuo Suomessa kustantaa? Täkäläinen kolmen punnan pakettihinta kun tuntuu aika kovalta, mietin vain mitenkähän paljon ekstraa siinä nyhdetäänkin.. :)

Iines kirjoitti...

Saman leivän makuun kyllästymisestä tuli mieleen, että montaakohan hiivatonta ruisleipää on saatavilla? Yksi päivä tuli tarve marjoille, uudelle leikkuulaudalle ja villasormikkaille, joten googlasin missä on seuraavaksi markkinat ja hain Leppävaarasta kaikki nuo ja löysin samalla hiivatonta luomuruisleipää, oiskohan ollut Palokan Perinneleipureiden. Hyvää!

Jenni kirjoitti...

Nam! Mutta missä protskupitoiset _reseptit_ ja kasvisprotskuasia? Jään odottelemaan! :)

Viivi kirjoitti...

Toi on niin hyvää leipää - syötiin Reykjavikissa, kun lähikauppa oli suomalaisen pyörittämä luomukauppa.

Essi kirjoitti...

Hiivatonta ruisleipää, jiihaa! Minulla on sama saakelin hiivaongelma kun sinulla, mutta mahani ei kestä edes juuren tehtyä ruisleipää. Tätä on odotettu :)

Maria kirjoitti...

Kyseinen leipä oli eilen loppu Kampin Ruohonjuuresta. Kiva ois maistaa.

Suositut tekstit