20.10.2010

Kirja ruokateollisuuden kikkailusta

Kuinka haluaisinkaan blogata nyt pidemmin, mutta on pakko siivota: tänne pelmahtaa jo HUOMENNA tv-kuvaustiimi...

Mutta siis moni varmaan jo huomasikin Mats-Eric Nilssonin uusimman, Aitoa ruokaa, Väärentämättömän ruoan opas -kirjan ilmestymisen. Palaan tähän heti kun ehdin. Tärkeää asiaa! Tsekkaa sillä välin vaikka juttu aiheesta Taloussanomien sivuilta.

10 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Luomu-maitotuotteiden tulisi pääsääntöisesti olla homogenoimattomia. Maidon homogenointi aiheuttaa joillekin käyttäjille vatsanväänteitä. Lisäksi se tuhoaa hyviä antioksidantteja. Valio alkoi homogenoimaan luomujogurttinsa. Kun kysyin Valiolta asiaa sain vastaukseksi alla olevan tekstin. Musta on törkeetä, ettei Valion purkkeihin tullut mitään mainintaa homogenoinnista! Tässä olisi sulle pieni juttuvinkki ja palautetta voisi käydä laittamassa Valiolle tästä linkistä:

http://www.valio.fi/portal/page/portal/Valio/Palaute

Vastaus:
"On totta, että Valio Luomu™ jogurtit on alettu homogenoimaan. Pahoittelemme tästä aiheutunutta pettymystä. Homogenointiin päädyttiin, jotta saamme tuotteiden laatua parannettua. Teimme keväällä 2010 asiaan liittyen merkittävän kuluttajatutkimuksen luomutuotteiden käytön syistä. Tutkimustuloksissa korostuivat mm. hyvä maku, laadukkuus, kotimaisuus ja arvomaailma-asiat. Luomutuotteiden käyttäjät eivät tässä tutkimuksessa kokeneet homogenoimattomuutta merkittävänä tekijänä. Välitämme tiedon tärkeästä palautteestanne eteenpäin markkinointi- ja tuotekehitysosastoillemme. Kaikki kuluttajilta saamamme palautteet ovat meille tärkeitä ja ne auttavat kehittämään tuotteitamme sekä toimintaamme myös jatkossa."

Linda kirjoitti...

Lähetin myös palautetta Valiolle, etteivät alkaisi homogenoimaan luomumaitotuotteita. Sain täsmälleen saman vastauksen.

myös laktoositon luomumaitojuoma homogenoidaan nykyään :(

Molly kirjoitti...

Juu minäkin ko. teoksesta jo kirjoittelin uuteen luomublogiini. Kirja oli hyvin halpa hankkia ja on terävää asiaa. Sitä voi suositella sekä valistuneille että niille, jotka eivät ole tulleet asiaa enempää ajatelleeksi.

Minussa teollisen ruokatuotannon koko kaameus herättää kuitenkin ihmetystä siten, että missä hemmetissä on laajemman mittakaavan kansalaisaktivismi tämän asian suhteen? Luomun kysynnän ja tarjonnan näkökulmasta olemme edelleen täysi kehitysmaa, ruokatuotannosta 1% on luomua. Silti en näe enkä kuule kuluttajaboikottia missään, näitä muutaman ketjun ruoaksi kutsumia tuotteita massat edelleen ilolla käyttävät? Help.

Pilvi kirjoitti...

Meilläpä haetaan maito lähitilalta. -no luomuluokitusta tällä ei ole, mutta kun tiedän ympäristön ja olot voin hyvillä mielin juoda käsittelemätöntä maitoa.

Apila kirjoitti...

Olen vasta jokin aika sitten alkanut tiedostamaan puhtaan ravinnon tärkeyden ja mm. kun luin tuota Taloussanomien juttua tuli jälleen kerran mieleen, että mitäköhän sieltä kaupasta enää voi edes ostaa??! KAIKESSA tuntuu olevan yhtä sun toista E:tä.. Tarkkana pitää olla, mutta toisaalta on yksi helpotuskin tullut: voin skipata leikkele- ja valmisruokahyllyt kokonaan.. :)

juille kirjoitti...

Sinänsä tämä kirjahan ei paljasta mitään, mitä ei voisi pakettien kyljestä lukea. Mutta suurin osa ei vaivaudu lukemaan tai ei ole edes kiinnostunut mistään muusta kuin hinnasta. Eli elintarviketeollisuus vastaa kysyntään. Surullista kyllä.. :/

maitua pohojanmaalta kirjoitti...

ILOn rasvaton maito on homogenoimatonta ja kevytmaito puoliksi.

Kahveli kirjoitti...

Seuraan kiinnostuksella lukukokemustasi. Minäkin postailen omasta näkökulmastani.

nimim. joopajoo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
E kirjoitti...

Kannattaa kans pitää lähdekritiikki mielessä. Kirjoittaja on toimittaja, ja argumentointi on usein "huhuja ja mahdollisuuksia" jne.

Ainakin tän mukaan. Jotenkin pitäisin Nysténiä parempana auktoriteettina..

Suositut tekstit