26.9.2010

Puolukkaproteiinismoothie

Jos mun pitäisi valita suosikkiruoka-aine suomalaisesta luonnosta, valitsisin marjat. Syön monta desiä marjaa päivässä, ja nyt kannattaa syödä puolukkaa. En ole aikaisemmin käyttänyt puolukkaa smoothieissa, mutta maistettuani Enjoy it -kahvilan puolukka-viikuna -smoothieta, jäi se kummittelemaan mieleeni.

Tänään heitin siis puolukkaa blenderiin, ja juomasta tuli kerralla just hyvä! Jopa Sam diggasi, vaikka olin sekoittanut sekaan hamppuproteiinia.

Tässä resepti, jonka voit toteuttaa joko proteiinilisällä tai ilman:
  • 1 dl puolukkaa
  • 1/2 banaani
  • 1/2 appelsiini
  • 5 mansikkaa (laita jäisinä, niin saat ihanan kylmän drinksin)
  • 1 rkl omenahilloa
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 1 dl kylmää vettä
  • 1 dl hamppuproteiinijauhetta (voit jättää veke, jos et halua proteiinilisää)

Valmistuu tuttuun tapaan blenderissä alle minuutissa. Täydellinen aamupalajuoma. Proteiinilisällä tai ilman.

Drinkki ei ole erityisen kauniin värinen, mutta maku on tosi hyvä, ja hamppuproteiinin maku sopii hyvin appelsiinin, puolukan ja banaanin kanssa sekoitettavaksi.

Psst... Kuvan punaviini ei ole smoothieraaka-aine, mutta ihan terveellistä maltillisesti nautittuna :)

7 kommenttia:

luolanainen kirjoitti...

Kuvan punaviini on myös yksi Alkon parhaita luomuviinejä ja edullinen (n. 8 euroa)! Olen kai jo kokeillut läpi koko valikoiman ja tähän palaan usein! Pullokin on kierrätyskamaa.

pogue kirjoitti...

Mikä tuon viinin nimi on, ei näy kuvasta kunnolla :)

Noora kirjoitti...

Pogue:Blogaus viinistä tulossa huomenna :) Mutta nimi on siis L´Auratae Nero d´Avola,

Rachel kirjoitti...

Toivottavasti erehdyn, mut eihän toi oo Jekovit paketti tossa veitsien edessä. Sitä ei kannata vauvoille antaa, vaan ehdottomasti sellasta mikä on D3-vitamiinia. Testasin muuten heti jo tän ohjeen ja hyvää tuli.

Noora kirjoitti...

Rachel:On ne. Otin noita, koska ne kuulemma ei ärsytä vauvan mahaa niin paljon kuin ne toiset. Islan maha kun on aika herkkis.

Tanja kirjoitti...

Jekovit sisältää sakariinia, jonka on todettu rottakokeissa mm. aiheuttavan syöpää: http://fi.wikipedia.org/wiki/Sakariini. Mekin käytettiin sitä alkuun juuri siitä syystä, että Jekovitin kerrottiin yleensä olevan paremmin siedetty, kuin muut valmisteet, mutta tajuttuamme, mitä kaikkea moskaa se sisältää ja toisaalta ei sisällä (juuri tuo D3), vaihtui valmiste aika nopeaan.

Life-myymälöistä saa ällöillä Baby-Disney-kuvilla markkinoitua Max Medican D3-tippoja, joissa ei pitäisi olla D3:n lisäksi muuta kuin kookosöljyä: http://www.maxmedica.fi/fi/Tuotteet/Lapsenhoito/Disney/D-tipat/. Meillä käytössä on nykyisin hinta-laatu-suhteeltaan erinomainen Carlson Labsin Baby DDrops, joka ei myöskään sisällä muuta kuin D3:a ja kasviöljyä. Sitä saa tilattua rapakon takaa iHerbistä: http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Baby-Ddrops-400-IU-11-ml/13932?at=0.

Maria V. kirjoitti...

Meillä on käytetty Gefilus-D3-tippoja, neuvolantäti mainosti että ne olisivat vatsaystävällisiä. Nyt vielä saa käydä noi Gefilukset, koska lisä-D:tä pikkuneiti saa myös äidinmaidosta kun äiti syö D:tä riittämiin (suosituksia enemmän). Täysimetyksen päätyttyä mahdollisesti siirrytään uusiin Bioteekin Teho-D tippoihin, joissa on 5x D-vitskua noihin taviksiin verrattuna. Ei kulu tipat niin nopeesti.

Niin ja kannattaa katsoa, että tipat on D3, ei D2 kuten Jekovit. D2 ei välttämättä toimi yhtä hyvin.

Suositut tekstit