8.9.2010

Norjalaista lohta Chilestä

"Norjalaiset kirjolohikasvattamot uhkaavat Chilen rannikkoa. Kasvattamoista karanneet lohet syövät meret tyhjiksi ja levittävät paikallisia lajeja tuhoavia tauteja. Silti lohentuottajien tuotteissa komeilee mm. WWF:n logo". Katso Areenasta Ulkolinjan raportti Chilestä.

11 kommenttia:

Pellon pientareella kirjoitti...

Mä katsoin tän aiemmin. Ihan kamalaa kamaa, siis hyvä dokkari mutta niin masentava. (Ostin kerran muuten vahingossa jotain pakastelohta ja kotona vasta huomasin, että valmistusmaa oli just joku Chile tai vastaava. Kala oli ihan kamalan väristä, näköistä, tuntuista ja makuista, yäk.)

WWF:kin on myynyt itsensä suuryritysten kassaraksi, ja hinta 100.000€! Halvalla saa ympäristöä tuhoava miljoonabisness käyttää WWF:n logoa markkinoinnissaan, voi kiesus!

Linda kirjoitti...

Hei,
Tämä ei nyt liity tähän postaukseen lainkaan, mutta lueskelin rokotus asioista Antti Heikkilän sivuilla ja tuli mieleen, että oletko itse kamppailut rokotus asioiden kanssa nyt, kun olet saanut lapsen? Istelläni ei vielä ole lapsia, joten en ole vielä jotunut tekemään sellaisia päätöksiä. Sikapiikkiä en ottanut, enkä edes harkinnut, mutta lapsirokotteet olen aikoinaan saanut.

meritähti kirjoitti...

toi WWF:n toiminta oli mullekkin aika järkytys! Rahalla näköjään saa mitä vaan!

al kirjoitti...

Money makes the world go around.

christian lankinen kirjoitti...

Sairasta on. Raha pitäsi poistaa nii ongelmatkin ratkeais. http://www.zeitgeist.fi/joomla/

Riikka kirjoitti...

Satuitko Noora, ja muut, huomaamaan eilistä Ulkolinjaa Myrkkyä halvalla? Itse en nähnyt kuin osan, tulee maanantaina klo 23.20 uusintana ja tietty areenastakin löytyy. Jos siinä nyt jotain uutta oli muille, mulle ainakin valkeni tilanteen pahuus kaikessa laajuudessaan.

Miten mahtaa olla luomuna myytävien vaatteiden laita, onko niidenkin kujetuskontit suihkittu myrkyillä? Vissiin. Tuntui olevan aika hallitsematonta menoa muutenkin...

Essi kirjoitti...

Heippa Noora! Asiani ei liity mienkään tähän postaukseen, mutta olisiko sulla suosituksia aamupalapaikoista Helsingissä, joissa aamupalaa tarjoiltaisiin koko päivä?

Ilona Tammi kirjoitti...

Essi: Töölössä on Tintin Tango, joka tarjoilee aamiasta koko päivän

Noora kirjoitti...

Linda: Isla ei vielä ole saanut rokotuksia, enkä ole asioihin vielä perehtynyt. Sikapiikkiä en ottanut, mutta vauva kyllä saa mun puolesta ottaa perusrokotukset. Mä tietenkin haluan tsekata, että mitä ne perusrokotuspakettiin kuuluvat piikit nykyään on... Palaan asiaan siis!

Riikka:En, mut koitan tsekata uusinnan!

Essi:En tiedä missä aamiaista sais koko päivän, mut hyvää saa esim. Siltasesta.

Maria V. kirjoitti...

Minä olen jo vähän tutkaillut noita rokotusasioita, ja meillä ratkaistiin seuraavasti: sikapiikkiä en ottanut raskaana, rotarokote, influenssa ja pneumokokki(tutkimus) jätettiin/jätetään vauvalle väliin. DTaP-IPV-Hib (ns. viitosrokote) ja MPR otetaan, ei kausi-influenssaa.

Rota ja pneumokokki jää väliin ihan siksi että ovat niin uusia:
a) näin pitkään ovat vauvat suomessa pärjänneet ilman, joten ei aivan kauheita tappajia liene nuo taudit
b) tuoreissa rokotteissa on tietysti aina enempi riskiä kuin jo pitkään käytössä olleissa.

Influenssarokotteet on musta vähän höpöhöpöä, meillä huolehditaan vastustuskyvystä muuten. (Siis voi ne silti olla sellaisille tarpeen joilla ei ole hyvä vastustuskyky.) Varaan oikeuden muuttaa mieleni ja ottaa influenssarokotteen jos meidän vauvasta yllättäen tuleekin kauhea sairastelija.

Nykyinen rokotusohjelma täällä.

Minna kirjoitti...

Riikka kysyi siitä myrkytyksestä. Mulla ei ole tietoa, miten luomuna myydyt vaatteet Suomeen toimitetaan, mutta lähes kaikki tavara, mikä tulee kontissa Kiinasta tai Intiasta tai ylipäänsä jostakin muualta, täytyy myrkyttää (fumigoida). Samoin Suomesta ulospäin menevät puutavara-kontit esimerkiksi myrkytetään. Joten uskoisin, että mikäli tavara kontissa tulee, pakkauksissa on sitä samaa kemikaalia kuin muissakin vaatteissa. Viisaammat saa korjata, mutta kuljetusalalla työskennelleenä on tälläinen mutu. :(

Suositut tekstit