23.9.2010

Nappii ja vetskarii

Kerroin teille alkuviikosta housuprojektista, vanhojen vaatteiden fiksaamisella jatketaan.

Olen kiintynyt moniin vaatehankintoihini, ja korjautan mielelläni vanhaa — tai fiksaan ihan uuteen uskoon. Yksi lempitakkini, Dieselin parka, löysi tiensä vaatekaappiini muistaakseni vuonna 2004. Takki on palvellut joka kevät ja syksy ansiokkaasti. Joitakin vuosia sitten takin napit alkoivat hajoilla, ja se on harmittanut, sillä vyö ei aina pidä kunnolla ja takin sisään tuulee.

Päätin nyt vihdoin kiikuttaa rotsin ompelijalle, sillä halusin nappien tilalle vetoketjun. Kyllä kannatti, sillä vetskarin sai ommeltua paikoilleen niin, että napit pystyi jättämään niille sijoilleen (toimivat hyvin kivoina yksityiskohtina), ja hintaa hommalle tuli vain 29 euroa, koska ompelijalle projekti oli luonnollisesti kovin nopea toteuttaa.

Parasta on, että takkia voi yhä pitää kiinni napeillakin (niillä muutamalla ylimmällä, jotka toimii), joten rotsia voi pitää kiinni joko vähän löysemmin vetskarilla, tai vähän tiukemmin napeilla. Kätsyä. Vanha on uusi uusi.

4 kommenttia:

redshift kirjoitti...

Sä selvästi teet hyviä vaatehankintoja :) Monet vaatteet kulahtaa niin täydellisesti itsellä että pienet korjaukset ei enää autakaan :S Tai sitten vaatteeseen vaan kyllästyy tai lihoo tai laihtuu ja niistä tulee vääränkokosia ja -mallisia. Vaikeeta, mutta tässä ois kehittämistä itsellä paljon...

Sanna kirjoitti...

Noora, olisko sulla jaettavaksi asti joku hyvä ompelija täällä Helsingissä? Tein äidin kaapista nahkahamelöydön, joka pitäisi päivittää 2000-luvulle :)

Auri kirjoitti...

Hei! Kommentoin nyt tähän uusimpaan juttuun, kun tuli mieleen tuosta EU:n luonnon monimuotoisuuspostauksestasi eräs kirja, joka oli ainakin omasta mielestäni erittäin mielenkiintoinen. Katja Bargumin ja Hanna Kokon kirjoittama "Kutistuva turska ja muita evoluution ihmeitä" kertoo ensinnäkin evoluutioteoriasta ja myös mitä ihmeellisimmistä luonnon sopeumista hauskan kansantajuisesti, vaikka kirjoittajat ovat biologeja. Lisäksi lopussa on otettu kantaa myös ilmastonmuutokseen ja lajien häviämiseen erittäin järkevällä tavalla. Suosittelen tutustumaan ellet ole jo lukenut ja jos vauvan päiväunien aikana ehtii :)

Noora kirjoitti...

Redshift:Joo mä teen yleensä isommat hankinnat sellaisina, että ne ei oo mitään just sen hetken must muotia, vaan kestää aikaa. Tosta takista oon ratkonu veke parit badget, jotka siinä oli valmiina. Sillä tavalla takista tuli klassisempi ja aikuisempi.Pienellä fiksailulla voi vaikuttaa lookkiin tosi paljon.

Sanna: Mä käytän Tiina Sydänvaaraa, jonka tukikohta löytyy Espan puiston ja Kasarmitorin välistä (en muista katua), mutta googleta Sydänvaara designs!

Auri:Kiitti lukusuosituksesta. Katsotaan koska ehdni lukea jotain muuta kuin tätä edessä jo olevaa kirjaläjää...

Suositut tekstit