28.9.2010

Myslillä on väliä

Teen myslini itse. Tässä syy.


Vasemmassa purkissa on omaa, oikeassa purkissa kaupan luomumysliä. Kumpaa ostaisit? Miten voi mysli näyttää noin aneemiselta?! Enkä nyt tarkoita vaan tätä yhtä, vaan musta melkein kaikki kaupan myslit vaatii pimppausta kotona, ne on tosi tylsiä ja maistuu niiiin yksitoikkoiselta. Mun myslissä pitää olla erilaista pureksittavaa ja erilaisia makuja, eikä vaan jotain hikisiä rusinoita.

Itse tekemällä saa myös vältettyä niin vehnän kuin sokerinkin, joita kaupan mysli- ja murotuotteisiin on ängetty melkein aina. Kurkkaa aina tuoteseloste, niin vältyt turhalta hutulta.

Olen miettinyt, että jos jossain vaiheessa tää mediahomma alkaa tympiä tai duunit loppuu, perustan myslitehtaan. Ihan varmasti. Ja pienen kaupan, jossa sitä mysliä myydään. Ehkä perustankin myslibaarin, jossa saa tilata omia sekoituksia irtokarkkityyliin! Ja sieltä saa kanssa ystäväni Iisan täydellisiä kakkuja ja piirakoita. Ettäs tiedät Iisa, this is a plan. Mysliä ja kakkuja.

13 kommenttia:

Minttu kirjoitti...

Itse tehty mysli on kyllä parasta! Viime viikolla kävin ostelemassa herkkuaineksia omaan mysliin ja hyväähän siitä tuli :) Hinta kyllä nousee kaupan huttua suuremmaksi, tietysti syystäkin. Opiskelijalla vaan tahtoo välillä rahat olla niin tiukalla, ettei ole varaa :/ Siksi tuleekin syötyä puuroa useammin kuin mysliä..

luimupupu kirjoitti...

Kotimysli on niin paljon parempaa kuin kaupan mysli. Maun lisäksi etuna on tietysti se, että tietää, mitä syö: voi vaikuttaa rasvan ja makeutuksen määrään laatuun, hiutaleita ja lisäkkeitä voi vaihdella.
Meillä tehdään mysliä tällaisella
reseptillä.

Ronja kirjoitti...

Minkälaisia päällysteitä mysliin voisi laittaa, jos ei halua maitoa, jugurttia tai soijamaitoa? Onko ehdotuksia?

Noora kirjoitti...

Ronja:Mä olen jo vuosia käyttänyt kauramaitoa!!! Saa kaikista pienistäkin lähikaupoista nykyään. Käytän Oatlya, mut myös Keiju tekee muistaakseni myös ja kait GoGreen-merkkikin. Testaa!

luimupupu kirjoitti...

Ronja: viiliä, kiisseliä, marjoja

Helmililja kirjoitti...

Plus että ainakin sokeroimattomat tai hunajattomat kaupan myslit on törkeän kalliita!

Elisa kirjoitti...

Hei Noora kertoisitko mistä noita tarvikkeita voi ostaa ja jotain omia reseptejäs mysleihin? :)

Noora kirjoitti...

Elisa:Löydät mun myslireseptejä tuolta reseptiosiosta, tai jos haet blogin hakukoneella sanalla mysli tai herkkumysli, niin pitäis löytyy :)

Itse ostan yleensä luomukaurahiutaleet, seesamin-, kurpitsan-, auringonkukan- ja pellavansiemen tavallisesta ruokakaupasta. Muun sitten Punnitse & Säästästä ja ekokaupoista. Mitä milloinkin.

Jonna kirjoitti...

Pitäisikin taas tehdä itse mysliä!
Viime aikoina olen ostanut Sysmän viljamysliä, se on kaupan mysleista parasta.

seeds kirjoitti...

Itse teen laiskalle ja opiskelijabudjetille sopivaa "myslihköä" käyttämällä pohjana ihan vaan luomuneljänviljan hiutaleita, mausteeksi mitä kulloinkin sattuu kaapissa olemaan (usein sultanarusinoita, banaania, marjoja) ja päälle maustamatonta jugurttia. Mukavan täyttävä ja maukas annos.

seireeni kirjoitti...

Saksassahan on tietääkseni palvelu, jossa netin kautta tilataan "oma" mysli. Valitaan ainekset ja mysli saapuu kotiovelle kauniissa pakkauksessa :)

Tiia kirjoitti...

Minun on kanssa ollut tarkoitus kokeilla joskus myslin tekoa...mutta vielä en ole saanut aikaiseksi.

Ostin juuri vähän aikaa sitten Turusta yhdestä (bongasimme kaupan ystävän kanssa)Luomu kaupasta mysliä...en muista nimeä...mutta silti. Se oli todella kiva kauppa ja sinne pitää päästä uudelleen! Kumminkin, sieltä osin luomu mysliä..yllättävän halpaa luomuksi ja näytti 100 kertaa paremmalta kun semmoset tavis kauppa myslit!! ;D

Suosittelen! Jos joku haluaa lisää tietää jotain merkkiä ja kaupan nimeä voipi tulla mun blolgiin kommentoimaan...kun nyt mulla ei oo tässä niitä tietoja lähellä! ;)

Elisa kirjoitti...

Kiitos! Pitääkin joskus kokeilla tehä ite mysliä, toi sun tekemä näyttää niin paljon paremmalta! :D

Suositut tekstit