27.9.2010

Lempeä luomupunkku

Hehheh, mä postaan terveysasiaa proteiinismoothiesta, ja kaksi ekaa kommenttia koskee valokuvassa taustalla näkyvää punaviiniä :)

Kyseessä on mainio L´Auratae Nero d´Avola -niminen luomupunaviini. Alkon sivuilla viiniä kuvaillaan sanoilla "keskitäyteläinen, notkea, tumman kirsikkainen, luumuinen, kevyen mausteinen, hennon yrttinen". Mun mielestä se on maultaan aika voimakas ja mehevä (mä en osaa tän paremmin hifistellä viinitermeillä) ja sopii erinomaisesti niin tumman suklaan kuin lampaan kanssa, molemmat on testattu.


Luomuviinin pakkauskin on ekotietoinen: etiketissä mainitaan, että etiketti on 100% kierrätyspaperia, lasi on kierrätettyä, samoin pahvi (mikä pahvi, I is asking??) ja muste on kasvipohjaista sellaista. Ihan kivoja ominaisuuksia, mutta suurin osa kuitenkin valinnee viininsä maun ja hinnan perusteella. Siksi onkin erityisen kivaa, että viini maksaa 8 euroa!

Pieni viiniblogi on antanut punkulle arvosanat 10 ja 10-, Viini-lehtikin suosittelee. Ja Kurpitsamoska kuvailee viiniä ihanasti "hyvän makuiseksi". Sitä se on!

9 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Minäkin oon maistanu, ja tykkäsin : )

Jännä juttu kun kävin pitkästä aikaa alkossa, ja punkkuja oli toista kymmentä luomua... jipii!

Maria kirjoitti...

Niin ja kyseessä pienehkö lähialko

Katja kirjoitti...

No jopas, mä kun kuvittelin jo käyneeni kaikki luomupunkut läpi, täytyykin testata. Meille tulee yleensä portugalilaista Carmia.

Noora muuten, luitko mun jutun luonnollisista viineistä? Ne vasta kemikaalittomia on. ;)

Leena kirjoitti...

Testatkaapa tällaista:
http://www.alko.fi/tuotteet/fi/459277
Aika jännä, alkaa hyvin marjaisasti ja vahvasti, mutta jälkimaku on keveä. Tuo mieleen muistoja muinaisista omista mustaherukkaviineistä, hyvällä tavalla:) Juuri sopiva syyspunaviini kynttilän valossa nautittavaksi!

OBLADI OBLADA kirjoitti...

kierrättetty pahvi = viinit tukkupakataan 6 tai 12 pullon pahvilootiin !

Hellunen kirjoitti...

Täytyypä ens kerralla tsekata toi viini. Tykkään muutenkin sisialaisesta punkusta ja että vielä luomua :). Ei sen puoleen, olen kyllä useita luomuviinejä aiemmin maistellut, mutta hyvä vaan että valikoima laajenee ja voi tosiaankin ostaa hyvää ja luomua samassa paketissa!

Heini kirjoitti...

Oli testauksessa täällä juuri viime viikonloppuna. Hauska yhteensattuma. :)

pogue kirjoitti...

tuota... tämä on surkein luomupunkku jota olen maistanut. Jotenkin pistävän makuinen, yleensä tälläista on pilaantuneissa korkkipulloissa, joten kai tämäkin sitten oli pilaantuntut, vaikkei korkilta maistunutkaan.

pogue kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

Suositut tekstit