7.9.2010

Kemikaalivapaata vauvakamaa

Käsiksen hionta on kuumassa vaiheessa ja aika on taas tän viikon kortilla. Lyhyesti kuitenkin:

Tyttöni on saanut paljon lahjoja erilaisilta maahantuojilta ja Kempparin kavereilta, ja olen valmistelemassa postausta lastentuotteista, joissa on käytännöllisyyden lisäksi ajateltu myös kemikaalikuormaa — sen minimoimista. Kanssamutseille tiedoksi, että valikoimaa alkaa onneksi olla. Tulen arpomaan fiksuja lastenkamoja myös blogissa, joten olkaahan valppaina!

Vauvani saamiin lahjoihin liittyen lienee paikallaan jakaa eräs täysin henkilökohtaiseen elämään liittyvä asia. Kun mieheni Sam toisinaan tulee mainituksi blogissani, tulette vastaisuudessa kuulemaan myös tyttärestäni hänen omalla nimellään. Se on Isla. En tapaa postailla kuvia perheenjäsenistäni, joten tässäkään tapauksessa en niin tee. Nyt kuitenkin tiedätte kuka ihme se Isla oikein on, hänet kun tulen varmaan maininneeksi muutamaan kertaan :)

20 kommenttia:

juille kirjoitti...

Kaunis nimi :)

Sini kirjoitti...

Ihana nimi tytöllä! Oli myös mun nimilistalla aikoinaan, mut ei (yllätysyllätys) miehelle kelvannut...

minja kirjoitti...

Oi, paras nimi! Meidän vauvasta olisi tullut Isla, jos ei olisi ollut poika :)

Linnea kirjoitti...

Hirmu kaunis nimi! :)

HW kirjoitti...

Kaunis nimi!

Hienoa että tiedossa on postauksia liittyen kemikaalivapaaseen vauvakamaan. Tärkeä aihe!

Iines kirjoitti...

Superi nimi!

SUCKLAA kirjoitti...

Ihana _erikoinen_ nimi! Siis hyvässä mielessä erikoinen :)

Viivi kirjoitti...

Vauvakamasta: lasten patjat on vaivannut lähiaikoina, kun uuden osto olisi tiedossa, eikä vaahtomuovi houkuta. Mikäköhän olisi kemikaalivapaa vaihtoehto ja mistä niitä saa?

Kukka kirjoitti...

Viivi: Pohdittiin samaa tuossa alkukesästä ja päädyttiin seuraavaan: tilattiin tilauskokoinen futonpatja samasta liikkeestä, jos ostimme oman parisängyn pari vuotta sitten. Koko 80x150 taisi maksaa satasen. Petarina on kotimainen paksu puuvillapetari (tilattiin samalla), jonka alla vielä villateddyä vahinkojen varalta ja sitten silkkivanupeitto ja ruskovillan hirssiaikana-tyyny, jollainen myös itsellä käytössä.

Tea kirjoitti...

Blogin perässä pitäis olla tykkää-nappula, kun aina ei oo järjellistä kommentoitavaa vaikka tykkäis bloggauksesta tosi paljon :)

Oli siis taas tosi kiva bloggaus ja jään odottamaan jatkoa mielenkiinnolla, myös niitä arvontoja :)

OMA kirjoitti...

Jee! Minä, joka olen aivan viimeisilläni, tai siis oikeammin jo yliajalla raskaana olen tietysti onnesta soikeana kaikesta vauvakamoihin liittyvästä, joten tämäpä kiva uutinen!

Ihana nimi <3

Nina kirjoitti...

Isla. Upea nimi, kertakaikkiaan. Suloinen, voimakas, kuulas, vahvan naisen nimi!

Tiinakaisa kirjoitti...

Kaunis nimi! Ja vauvakamapostaus kiinnostaa täälläkin, joten odottelemma sitä. Ja arvontoja tietty :D

M-M kirjoitti...

On kyllä nätti nimi. Tulee loogisesti mieleen Islanti, josta taas tulee mieleen raikkaus, valkeus ja kaunis luonto. Voit myös laulaa tuutulauluksi La Isla Bonitaa ;)

Mimmu kirjoitti...

Joo vauva postauksia odotellaan! Olis kiva tietää muutenki et miten suhtaudut noihin ruoka asioihin. Eli meinaatko imettää kuinka pitkää? ootko aatellu ottaa rokotuksia Islalle? Itse pohdin noita samoja asioita niin ois kiva tietää että mitkä on teidän ratkaisut. Jotenkin tuntuu et tänä päivänä jos haluis imettää pidempää ku 6 kk ni on outo ja jos yli vuoden ni sit viimeistään friikki.

Minna kirjoitti...

Vauva-, imetys-ym. liittyvät postaukset kiinnostavat myös. Ja tosi kaunis nimi tytölläsi!

pogue kirjoitti...

Just oli lehdessä juttu siitä kuinka lapsien täysimetys lopetaan aivan liian aikaisin:Sormiruokaa kaikille aisteille
Itse lopetin juuri noin, esikoisen aivan liian aikaisin, seuraavat myöhemmin.

Mimmu kirjoitti...

Me tilattiin patja tuolta http://www.naturaworld.com/catalog. Ja erittäin tyytyväisiä ollaan.

Noora kirjoitti...

Kiva että nimi kuulostaa korvaanne kauniilta, mustakin se on paras :)

Vauva-asiaa: patjoista en vielä tiedä mitään, kiitos siis vinkeistänne ja rokotusasioihin palaan, vielä ei ole Isla siis sellaisia saanut. Imetyksestä: jatkan niin kauan kuin tuntuu fiksulta, vähintään 6 kk, mut varmaan pidempäänkin. Katsotaan nyt..

Maria V. kirjoitti...

Kommentoin pitkästä aikaa, tää vauvaelämä on yllättävän kiireistä ;) En nyt muista onko tullut vauvastakaan onniteltua, joten onneksi olkoon! Ja kaunis nimi tuo Isla!

Just tuossa viime viikolla mietiskelin, että voi kun Noora tai joku selvittäis vähän näitä vauvalelujen kemikaaleja, ne kun tuppaavat työntämään kaiken suuhunsa heti kun osaavat. Niin että tää tulee nyt vähän niinkuin tilauksesta! Yks mitä yritin googlata, on (viime vuoden) äitiyspakkauksen hymyhelistin, valmistaja tietysti sanoo että kyseessä on myrkytön tuote, mutta mitä se nyt sitten kenellekin tarkoittaa, onko bisfenolia jne. Ärsyttää kun ylipäätään kaikki lasten lelut ja kamat on muovia!

Itse hankin tällaisen, ei tarvi patjoja! Nerokas systeemi, ei voi kuin suositella! Yritäppä hytkyttää vauva uneen nostamatta pinnasängystä ;) Suomestakin jonkinlaisia riippukehtoja saa, mutta ne on minusta enemmän mallia päiväuni. Ja halusin sellaisen, ettei tarvitse ostaa pinnasänkyä välissä, vaan kun tuo käy pieneksi voi siirtyä suoraan normisänkyyn. Tuota voi siis periaatteessa käyttää 2v asti.

Oletkos tutustunut lapsentahtiseen sormiruokailuun? Itse ihastuin siihen ihan täysillä, vaikka menee vielä ainakin pari kuukautta että sitä päästään kokeilemaan. Jotenkin paljon luomumpi keino aloittaa kiinteät kuin soseiden syöttäminen lusikalla! Kannattaa lukea kirja Omin sormin suuhun, siinä on aiheesta kaikki olennainen ja oli mukava ja nopsa lukea.

Suositut tekstit