4.9.2010

Hittoon Wang, täältä tulee Lodenfrey...?

Olen viettänyt lapsuudessa jokatoisena kesänä muutaman viikon Itävallassa tai jossain Saksan suunnalla. Vanhempani rakastavat schlagermusiikkia ja saksalaisia poliisisaroja. Äitini on aina digannut myös alppipukeutumisesta ja toivoi aina, että olisin joskus (edes ylppärijuhliin) halunnut dirndlin. No en halunnut.

Läksin viime maanantaina liikenteeseen takitta ja ulkona olikin yllättävän kylmä. Piipahdin pikaisesti Hakiksen UFFilla (lähinnä lämmittelemässä) ja aloin jostain ihmeen syystä kaivella tirolilaisosaston kuteita — vaikken edes ollut liikkeellä äidin kanssa. Olen aina ajatellut, ettei mussa asu sitä alppipukeutumisen ystävää kuin mutsissa, mutta väärässä olin, sillä katsokaapa mitä ostin...

Siinä on kaikki tirolilaiskliseet: koristeellisia tikkauksia, menninkäisenvihreää, joulunpunaista, armeijanharmaata, kukallinen vuori ja jopa naurettavia puunpalasia imitoivia nappeja. Mutta mikä tärkeintä, jakussa on vähän militanttihenkeä...


...ja aivan täydellinen leikkaus.


...ja loistavat materiaalit. Äitini osasi kertoa, että takin villa on käsitelty niin, että se on jopa vedenkestävä! Ihan mahtavaa. Nyt voin leikkiä alppien tonttua tyylillä.

Kun ei ole ehtinyt kirppareille koko kesänä on siistiä, että yhdellä satunnaisella UFF-käynnillä käsiin osuu tällainen. Maksoin jakusta 27 euroa. Nyt saisi vaan tulla vähän lämpimämpi, että voisin pitää löytöäni ulkotakkina. Se kun on kielletty sisävaatteena syyskuun ajan...

Psst... Takin valmistanut Lodenfrey on vieläkin olemassa, ja jakut maksaa aika paljon enemmän kuin 27 euroa!

7 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

Mie ostelin jo vuosia sitten aika paljon noita tirolijuttuja, syystä että niissä on laaja valikoima kirppareilla (UFFassa siis) jotankuinkin aina, ja ne on just silleen vähän "erilaisia"... Muuten kun peruspukeutumiseni on sitä ja samaa, mustat housut ja joku paita. Tirolista pirskahtaa edes jotain toisenlaista!

OMA kirjoitti...

Onpas hieno!

Ja sivuhuomautus: olet ihan vastikään synnyttänyt ja raskaudesta ei tietoakaan! Herranjestas.

Lux kirjoitti...

Todella hieno jakku ja istuu sun päälle niin mainion passelisti, ettei oo tosikaan!

hoppu design kirjoitti...

Mein Gott, aikamoiset hinnat niillä! Ihan mahtavan näkönen, ja istuu kuin hansikas.

Saara

Tomorrow kirjoitti...

Kaunsi takki, aikamoinen löytö minusta.

Haluaisin kysyä paria juttua, vaikka eivät tähän postaukseen suoraan liitykään. Esimerkiksi H&M:lla on paitsi omia "organic vaatteita" myös kosmetiikkaa. Kun tutkin pakkausta kotona tarkemmin, siinä lukee, että 100 % natural ingredients, 10 % organic. Maitokaupasta ostamassani hoitoaineessa on sama merkki ja lukee myös 100 % natural ingredients, 22 % organic. Eikö tuo 10-20 % ole aika vähän, kun kuvittelin ostavani lähes 100 % ? Ja olin myös siinä kuvitelmassa, että nimenomaan tämä eco-cert takaa sen, että minun ei tarvitse lukea tuoteselostetta läpi kaupassa, vaan saan tasalaatuista tavaraa? Olenko ymmärtänyt ihan väärin?

Mitä mieltä olet näistä uusista organic-mallistoista, esimerkiksi Jackpotilla on myös oma sarja ekopuuvillasta? Onko näillä tavallisissa kaupoissa myytävillä tuotteilla samanlainen tae kuin vaikkapa People Treen vaatteilla?

Noora kirjoitti...

OMA:Yllätyin siitä, kuinka nopeasti raskauskilot karisee. Ihan niin kuin mulle sanottiinkin: nainen palautuu siihen kondikseen missä oli ennen raskauttakin, ellei ruokailutavoissa tapahdu radikaalia muutosta. Vauva pitää liikkeellä tosi paljon, joten liikuntaa saa päivän aikana huomaamatta vaikka kuinka! Kyllä mulla mahan ja lantion seudulla on extraa, mutta ei vakavan paljoa :)

Tomorrow:Hyviä kysymyksiä! Natural ingredients tarkoittaa tuotteessa luonnon raaka-aineita. Organic puolestaan tarkoittaa luomua. Tuotteessa on siis 100% luonnon raaka-aineet, joista 10% on luomuraaka-aineita. Tuote ei väitä olevansa 100% luomua! Ecocert ja muut sertifikaatit eivät takaa 100% luomuutta vaan LUONNOLLISUUTTA, eli luonnosta peräisin olevia raaka-aineita. Selitinköhän nyt yhtään ymmärrettävästi? Idea luonnonkosmetiikassa siis on, ettei se sisällä synteettisiä raaka-aineita.

Luomupuuvillainen vaate ei takaa ostajalle hyvää omaatuntoa mistään muusta kuin siitä, että puuvilla on viljelty ilman myrkkyjä. Eettisesti vaatteella saattaa olla kontollaan ihan sama taakka, kuin tavallisella halpisrätillä. People Treen luomuvaatteet ovat todennäköisesti kestävämpää tuotantoa kuin tavallisten ketjumerkkien.

Tomorrow kirjoitti...

Kiitos paljon! Luonnollisuuskin on hyvä juttu, täytyy yrittää olla sekoittamatta näitä kahta asiaa keskenään. :)

Suositut tekstit