19.9.2010

Avokado ja sen kaveri

Yritän salakavalasti muuttaa vanhempieni ruokailutottumuksia ilmastoystävällisimmiksi ja terveellisempään (kasvispainotteiseen) suuntaan. En saarnaamalla, vaan kokkaamalla.

Käydessäni kotipuolessa vein mukanani pienen pussin, jonka sisällön haluan esitellä teillekin.

Kyseessä on Apila-Pihan megaherkullinen maustesekoitus, josta tulee kätsy soosi, esimerkiksi avokadon kanssa nautittavaksi. Ja kauniiltakin se näyttää:

Anoppini tarjoili tällaisen alkupalan meille pari viikkoa sitten, ja olin ihan myyty. Homma ei voisi olla iisimpää: kahteen ruokalusikalliseen Bruschetta-mausteseosta sekoitetaan vettä ja oliiviöljyä. Sitten venataan vartti ja herkutellaan.

Soosi sopii hyvin vaikkapa leivän päälle, juustojen kanssa nautittavaksi, spagetin sekaan, tai lisukkeeksi erilaisiin ruokiin. Avokado nyt ei ehkä ole ilmastoystävällisin maihtoehto, mutta terveellistä ja hyvää (etenkin luomuavokado) se on, ja bruschetta-seoksen kanssa täydellistä.

Sain pussillisen mausteseosta anopilta, joka oli hakenut sen Ekolosta, joten sieltä löytyy.

3 kommenttia:

Maikko kirjoitti...

Tämä ei nyt tähän aiheeseen liity mitenkään, mut mitäs nyt kun todettiin ettei sikainfluenssarokote aiheutakaan narkolepsiaa, vaan itse sikainfluenssa, menikö nyt päiväsi pilalle kun et päässytkään suurella paatoksella syyttämään lääkeyhtiöitä?

Noora kirjoitti...

Ei mennyt :) Mies kokkasi juuri juhla-ateria, vauva nukkuu, ulkona paistaa aurinko ja lasissa on viiniä. Päivä on kaukana pilallemenneestä :)

Venla kirjoitti...

Olen itse löytänyt saman mausteseoksen: chililisällä oiva salaattikastike ja jokapaikanvärme :D

Suositut tekstit