31.8.2010

Veja tekee staileja ekotennareita

Olen tehnyt pienestä Liike-kaupasta monia hyviä löytöjä, lähinnä kenkiä. Nyt putiikki on ottanut valikoimiinsa ranskalaisia ekotennareita.
Veja-merkin kengät on valmistettu ekologisista matskuista ja reilun kaupan periaatteita noudattaen. Liike:n lähettämä info kertoo seuraavaa:

"Kengät tehdään ekologisista ja myrkyttömästi käsitellyistä materiaaleista reilun kaupan periaatteita noudattaen. Tennareiden valmistusmateriaaleina käytetään myrkytöntä luomupuuvillaa, jota viljelevät Pohjois-Brasiliassa perhekunnittain työskentelevät pientuottajat. Kengänpohja valmistetaan luonnonkumista, jota saadaan Amazonin sademetsässä luonnonvaraisesti kasvavasta kumipuusta. Tuotteissa käytettävä ekologinen nahka on käsitelty myrkyttömästi".

Itse omistan vain yhdet tennarit. Ne on pian 10 vuotta vanhat ja mietin joka kerta ne jalkaan vetäessäni, että mitä ihmettä teen sinä päivänä kun ne hajoaa? Ostaisin mielelläni ekotennarit, mutta kaipaan lisää valikoimaa. Vejan Volley-malli (kuvassa) on ihan kiva, mutta mä haen itselleni vähän jotain muuta. Pitää ehkä aloittaa netissä ekotennarimetsästys. Hyviä tennarisuosituksia otetaan vastaan!

5 kommenttia:

marja kirjoitti...

mä tykkään mun kawasakeista http://www.kawasakisko.dk/

kyseessä siis tanskalainen firma jonka kengät tehdään tsekissä. en ole varma kuinka ekot nämä on, mutta materiaaleina luonnonmatskuja eli luonnonkumia ja puuvillaa ja ilmeisesti tuotantoprosesissakin otetaan jotenkin (?) huomioon ekologiset seikat.

oon kovasti tykännyt omistani, mutta suomesta näitä ei taida saada muuta kuin nettikauppojen kautta, joissa tosin on sitten varmaan esillä muitakin malleja kuin tuo nettisivuilla oleva 2010 collection.

Noora kirjoitti...

Onpas hienoja! Kuinka ekoja ne on? Pitää vähän kaivella tietoa...

Salla kirjoitti...

http://www.vegetarian-shoes.co.uk/ Apollo 2 mustina ovat suosikkini. Kengät tehdään siis ilman eläimiä ja Euroopassa. http://www.helunafashion.fi/ myy Suomessa.

Stazzy kirjoitti...

Véja on vanha tuttu, ja niillä on vaikka kuinka valikoimaa (ei ehkä Suomessa?) Hankkisin yhdet, jos olisivat pikkuisen edullisempia.

"Converse-tyyppisiä" tennareita tekee Ethletic. http://ethletic.fr/

mariapauliina kirjoitti...

sit on vielä simple shoes. aivan ihania värejä! en tiedä tosin voiko tilata suomeen, mutta kantsii katella.

Suositut tekstit