10.8.2010

Suklaaomena -mysli

Herkkumyslini resepti elää jatkuvasti. Viimeksi heitin sekaan kuivattua omenaa, kuivattua mangosilppua (saa Punnitse & Säästästä), mulpereita, rusinaa, hampun- ja kurpitsan siemeniä, sekä raakasuklaarouhetta. Toimii! Näyttää myös kivalta lasipurkissa.

Kuivatuista omenarenkaista on tullut myslini luottoraaka-aine. Ne ovat ihanan pehmeitä ja vähän sitkeitäkin, ja tuovat myslin rakenteeseen sopivan lisän siementen ja suklaarouheen rinnalle.

Kuivattua omppua saa kaupasta, mutta mielummin käytän itse kuivattuja. Varantoni vaan aina loppuvat viimeistään tammikuussa! Onneksi kohta on taas omenakausi. Tänä vuonna taidan vihdoinkin testata marja-/hedelmäkuivuria.

1 kommentti:

Sara kirjoitti...

Moi Noora, millä tavalla ja miten kuiviksi olet kuivannut omenat? Muistan joskus lapsena pujottaneeni sitruunamehussa dippaamiani omenarenkaita katonrajaan pingotettuun lankaan. Siellä en sitten kuivuivat päivätolkulla.

Kaupasta ostamani kuivatut omput eivät ole olleet yhtä rutikuivia kuin itse tekemäni. Tiedätkö keinoa, jolla varmistaa, etteivät omput pilaannu, jos ne jättää hiukan pehmoisiksi? Vai kannattaako kotioloissa kuivata suosiolla kaikki kosteus pois?

Suositut tekstit