14.8.2010

Minttua ja ananasta surr rurr

Ostin Vitamixini viime syksynä, mutta vasta hiljattain olen alkanut hokata, kuinka täydelliset smoothiet tehdään. Olen tajunnut esimerkiksi sen, että smoothien on tärkeää saada blendautua tarpeeksi kauan, että se todella on kuin samettia ja saa ihanan vaahtokuorrutuksen. Vaikka blenderini on supertehokas, en ole ollut tarpeeksi maltillinen sen käytössä.

Tänä aamuna onnistuin ehkä paremmin kuin koskaan, niin koostumuksen kuin maunkin puolesta. Nyt olen jo Berliinin Fruchtbarin tasolla, uskallan väittää!

Heitin sekaan kaksi paksua viipaletta tuoretta ananasta (vetele siis vaan kokonaisesta ananaksesta kaksi reilua viipaletta, leikkaa veke reunat, jätä keskiosa ja heitä blenderiin). Yhden appelsiinin viskasin sekaan myös, vajaa desi 3 hedelmän mehua, reilusti raikasta vettä, peukalon pään kokoisen palan inkivääriä, kolme lusikallista omenahilloa (ei sokeroitua) ja minttua oman siirtolamökin pihamaalta. Tuore minttu on olennainen osa smoothien makua, joten pyri saamaan sitä jostakin.

Kaikki blenderiin ja huolellinen mixaus. Taivas lasissa! I say. Pitäisköhän mun perustaa oma smoothiebaari Flow-festareille, heti siihen Timon ständin viereen...

8 kommenttia:

SUCKLAA kirjoitti...

Oinam, näyttää hyvältä! :P

hoppu design kirjoitti...

Nams, olen jo pitkään haaveillut aloittavani aamuni vastaavanlaisilla herkuilla! Ehkä nyt olisi jo aika, päivätkin ovat jo lyhentyneet...


Saara

AnnaDerghokasian kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
divagoesgreen kirjoitti...

Tämä näyttää todella hyvältä! Menenpä ostaa ainekset ja teen sen huomis aamua varten. Mä joskus olen tehnyt saman tapaista, josta olen saanut huomattavaa energia ponnistusta päivälleni, laitoin ananaksen ja mintun lisäksi vielä yhden mangon sekä banaanin! Kandee kokeilla! Se on todella hyvää!

Paljon terkkuja,

Anna

Anniina kirjoitti...

Kiitos Noora ajatuksia herättävästä blogista, olen menossa kemikaalittomampaan suuntaan. Kysymys sinulle ja muille lukijoille blenderistä: mitä kannattaa huomioida sitä hankkiessa? Suosituksia?

divagoesgreen kirjoitti...

Kandee yrittää ostaa Vitamix mixeri! Mutta, esim KitchenAidillä on myös voimakastehoisia mixereitä!

Noora kirjoitti...

Anniina: Blendereitä on tosi erilaisia ja mun on tällainen tosi hardcore-malli, joka on aika kallis. Halvemmallakin pärjää hyvin, mutta riippuu vähän siitä, kuinka kovia asioita haluaa hienontaa. Mä itse hienonnan laitteellani esim. pähkinöitä ja raakoja porkkanoita. En siis osaa antaa suosituksia, riippuu omasta käyttötarkoituksesta!

Pellon pientareella kirjoitti...

Ihan tavallisella 500W tai tehokkaammalla blenderillä saa hienonnettua raakoja vihanneksia (pilkottuna) ja pähkinöitä, siemeniä ym.. Mutta jos haluaa tehdä monipuolisemmin vähemmän vetisiä kastikkeita, dippejä, salsoja ym., niin jokin kalliimpi laite kuulemma on parempi. KitchenAidia moni kehuu, Vitamixin hinta-laatusuhde on mielestäni järjetön - pystyn kyllä syömään smoothieta jossa on muutama parin millin ainesosa siellä täällä tai pieni hedelmänsäie, eikä minun tarvitse maksaa mahdollisesti(?) sileämmästä tuotoksesta 900€.

Suositut tekstit