21.8.2010

Hajuton, muttei mauton

Mainitsin Elysambren jo alkukesästä, nyt on vihdoinkin arvioinnin aika.

Arvostan hajusteettomia tai tosi mietoja tuotteita, joten hajusteeton ja sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja kiinnosti heti kun siitä kuulin. Taustaa sarjasta löydät aikaisemmasta postauksestani, tässä blogauksessa lähinnä oma mielipiteeni testaamistani tuotteista.

Aivan kuten Jeanbio olivessakin, tykkään etenkin Elysambren kosteusvoiteesta paljon. Se on uusi perusrasvani, jota käytän päivittäin. Itseasiassa käytän parhaillaan Elysambren ja Jeanbio oliven kosteusvoiteita rinnakkain. Toimii hyvin.

Elysambre saa pisteet pakkauksista: mm. kosteusvoide on kätevässä pussissa, joka on esimerkiksi reissatessa mainio. Kevyt, eikä tuotteista jää yli tyhjiä muovipurkkeja. Kuvassa voide on lasipurkissa, koska olen itse puristanut sen vanhaan lasipurkkiin, jota täytän nyt aina uudelleen. Tyydyttävää.

Sarjan kasvovesi on ookoo, tosi neutraalia kamaa, en osaa oikein sanoa siitä mitään sen rakentavampaa. Kuorintavoide jättää toivomisen varaa: musta se on liian mieto. Miedolla tarkoitan, että kuorivia rakeita on tahnan seassa liian harvassa, mutta ehkä joku muu diggaa, itse en innostunut kauheasti. Pesugeeli sen sijaan on tosi jees! Naamasta tulee oikein natisevan puhdas ja ripsivärikin lähtee samalla. Suosittelen. Sarjan naamiotakin testasin, mutta se jätti mun ihon jotenkin rasvaisen oloiseksi. Tuntui siltä, että se jotenkin ylikosteutti mun naaman — onko se mahdollista?

Tuotteet ovat kauniin näköisiä, eko chic, niin kuin sarja minulle esiteltiin.


...mutta estetiikka on vähän harhaanjohtavaa: kuvituksena käytetyt kasvit, marjat ja hedelmät eivät kerro tuotteista, ne ovat vain visuaalinen juttu. Kyllä ainakin mulle tulee ensimmäisenä mieleen, että jos tuotteen kyljessä on viikunan tai karhunvatukan kuva, on sitä käytetty raaka-aineena tuotteessakin.

Kaiken kaikkiaan sarja on tosi tarpeellinen, sillä hajusteherkkiä on paljon. Ja tietenkin sitä suo sarjan myös niille, jotka haluaa satsata fiksuun ja sertifioituun luonnonkosmetiikkaan, mutta ilman döfistä. Itselleni taitaa jäädä vakiovarusteeksi ainakin Elysambren kosteusvoide ja pesugeeli.

11 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Kiva tietää, että tällaisiakin on olemassa! Monissa luonnonkosmetiikkatuotteissa, Weleda pahimpana, on todella voimakas tuoksu. Hyvä että nyt on saatavilla omia tuotteita herkkänenäisillekin. :)
Tai voihan olla, että olen törmännyt pääasiassa vain niihin voimakastuoksuisiin..

Luulin muuten ennen blogisi lukemista luonnonkosmetiikkamerkkejä olevan paljon, paljon vähemmän mutta niitähän onkin valtavasti! Mutta jos en luovi tämän kaltaisia blogeja läpi, niin mistä noita merkkejä voi löytää? Onko jossain listattuna kaikki luonnonkosmetiikkamerkit?

barbro v kirjoitti...

Ihmettelen vähän sitä kuorintavoidetta. En luota täydellisesti edes luonnonkosmetiikkaan, kosmetiikka kuin kosmetiikka. Itse käytän kuorintavoiteen sijasta luomuhunajaa ja ruisjauhoja. Tekee tosi pehmeää jälkeä eikä varmasti kuivata, päinvastoin!

Camilla kirjoitti...

Tuli mieleeni.. Oletko blogannut MSM- jauheesta, jonka sanotaan olevan terveellistä koko kehon toiminnalle? Sitä on ainakin Ruohonjuuressa myynnissä. Netistä tuntuu löytyvän palstaa jos jonkinlaista, mutta hieman lähdekriittisenä useat niistä eivät oikein vakuuta. Mielelläni kuulisin aiheesta luotettavalta taholta :)

Marge kirjoitti...

Nää taitaa olla samoja tuotteita, jotka aiemmin oli Couleur Caramel nimellä? Ilmeisesti CC keskittyy jatkossa meikkeihin ja "ulkoisti" voiteet yms Elysambren nimelle? Ulkoasu on muotokieleltään samanlainen, nimi & värit vain vaihtuneet.

Mulla on CC:n rasvoja, pitäisi käydä kattomassa onko samat tuotteet. Toimivat ainakin itselläni hyvin. Ja muuten, se naamio on varmasti raskas näin kesällä, mutta talvella se oli taivaallinen! Itse käytin sitä yövoiteena, jolloin se sai rauhassa imeytyä.

Satu kirjoitti...

Marge,

Kyse on eri sarjoista:

"Suuren suosion saaneen Couleur Caramel sarjan rinnalle on lanseerattu tyylikäs Eco chic sarja - Elysambre."

Suvi kirjoitti...

Testasin itsekin sarjan ja huomasin, että ainakin Tasapainottavassa voiteessa on hajusteita. Olin tätä ennen siinä uskossa, että sarja on täysin hajusteeton, näin ei kuitenkaan ole... harmi kyllä.

Noora kirjoitti...

Marika:Listausta ei missään yhdessä paikassa varmaan ole, mutta esimerkiksi Pro Luonnonkosmetiikan sivuilta näet aika monta.

Barbro v:Hyvä vinkki, mä testaan tota :)

Camilla:En ole blogannut. Laitan to do-listalle, kunhan vaan ehtisin... Mullakin on jauhetta kaapissa, mutta se on jäänyt käyttämättä, paria testimaistiaiskertaa lukuunottamatta. Lisää tietoa aiheesta haluaisin minäkin. Palaan tähän!

Suvi:Joo, valitettavasti kaikki tuotteet eivät ole täysin hajusteettomia (mutta tosi mietoja anyway).

Marika kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Löysin tuon Pro Luonnonkosmetiikan sivun itsekin. Lisäksi googlailemalla löytyi BDIH-sertifikaatin saaneet valmistajat.
http://www.kontrollierte-naturkosmetik.de/e/producer_natural_cosmetics.htm

Näiden ja aiemmin muistiin laittamieni merkkien pohjalta kyhäsin oman listauksen. :) Kuten blogissani tuon listan jälkeen sanonkin, nyt on huomattavasti helpompi lähteä kunnolla liikkeelle, kun tietää että vaihtoehtoja on!

Riina kirjoitti...

Olen aivan uusi kokeilija luonnonkosmetiikan saralla. Nyt vasta tajuan, mitä blogeissa tarkoitetaan voimakkaalla tuoksulla. En ole hajuherkkä, mutta parin Logonan tuotteen hajut saavat minut pahoinvoinnin partaalle (kuin myös yksi Madaran naama "fluidi"). Osaisiko joku kertoa tuoksuvatko kaikki Logonan tuotteet voimakkaan "yrttisille" ja pahoille? Yleisesti pidän makeista, hedelmäisistä ja raikkaista tuoksuista.

Fru L kirjoitti...

Öh.. Kävin tsekkaamassa tuotteet Ekolossa ja järkytyin hinnasta. yli 26 euroa ja 40 ml kosteusvoiteesta. 40ml uppoaa mun kroppaani kerralla eli aika kallis kertarasvaus. Koostumus oli kyllä ihan mahtavaa, mutta taidan tämän atooppisen nahkani kanssa pysyä edelleen apteekin kosteusvoidepöniköissä. 500 ml/n. 20 e sv-korvauksella.

Toki siis olen 40 ml kasvovoiteesta valmis maksamaan parikymppiä ja ylikin, mutta en ihan perusvoiteesta en.

Paula kirjoitti...

Couleur Caramelin tasapainottava voide sisältää prikulleen samat aineet kuin Elysambren tasapainottava voide...

Suositut tekstit