5.8.2010

Fresh!

I´m back! Tai no, täällähän mä olen koko ajan ollut, mutta keskittynyt vähän muihin hommiin bloggaamisen sijaan. Nyt blogin vauva-/kesäloma on kuitenkin vietetty ja Kemikaalicocktail päivittyy taas vanhaan malliin — tai niin usein kuin vauva antaa mulle työrauhan. Ihan hyvältä tyypiltä vaikuttaa.

Kuten huomaatte, on blogilla uusi banneri. Kesä mentiin kierrätetyllä, mutta nyt lookki on taas tuore. Olen myös päivittänyt linkkilistoja, ja selkiyttänyt niiden ryhmittelyä, ja lähipäivinä lisään blogiin — tää on uutuusjuttu — uusia sivuja. Niistä lisää myöhemmin.


Sisällön osalta muutoksia ei ole luvassa: samalla hyväksi havaitulla linjalla jatketaan. Cocktail sisältää sopivan sekoituksen kierrätystä, kemikaaleja, kirppareita, ruokaa, kosmetiikka, reseptejä ja varmasti myös joitakin postauksia liittyen vauvakaman kemikaalikuormaan. Mutta ei tästä mitään vauvablogia tule, no worries!

Hienoa muuten, että blogini tilaajien määrä on kasvanut paussin aikana :) Hyvä te! Kommentointimahdollisuus on taas käytössä, joten sana on vapaa. Otan muuten mieluusti vastaan linkkivinkkejä teiltä: mitä saitteja ehdottaisit Kempparin linkkilistoille? Laita ehdotuksesi ja lyhyt perustelu kommenttiosioon.

Psst... Ne keitä ekomutseiluni kiinnostaa: tuore haastatteluni löytyy täältä.

12 kommenttia:

Tarza kirjoitti...

Moi,

Kiva kun oot taas takaisin! Osaatko sanoa mitään noista ulkomaisista superfoodeista, tai siis lähinnä, et mitä niistä uskaltaa, vai uskaltaako mitään syödä, jos on raskaana?

taapertaja kirjoitti...

Jee tervetuloa takaisin!! Ei mulla ole juttutoiveita, kaikki kiinnostaa.. Tai no erityisesti kiinnostaa kemikaalien ja geeniruuan vaikutusten puolueeton tutkimus, mutta se on kyl aika iso pala purtavaksi isoille tutkimuslaitoksillekin saati yhdelle blogille :D

heidi kirjoitti...

Olet oikein tervetullut takaisin!! Kaikki aiheet tervetulleita, luotan tapaasi kirjoittaa aiheesta minkä valitset ;) Myös vauva-aiheiset käy enemmän kuin hyvin!! Tai yleensä perheellisenä/lapsellisena mielenkiintoni ohjautuu väkisinkin myös kaikkeen lapsiin liittyvään. Ruokavinkkejä, reseptejä myös oottelen kovasti!

Minniina kirjoitti...

Linkkiehdotus maatalouden vientitukia kritisoivaan kampanjaan, joka puhuu ekologisen ja lähiruuan puolesta meillä ja maailmalla: http://changemaker.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=464%3Avientituki-kampanja&catid=113%3A2010&Itemid=176&lang=fi

Sindu kirjoitti...

Tervetuloa takaisin! Ja tervetuloa myös pikkuiselle!

Nyt kun olet taas linjoilla, niin suosittelen uuteen putiikkiin tutustumista: Pikku kaupunki Rauma on saanut idylliseen vanhaan kaupunkiin uuden luomu ruokakaupan nimeltä Lumo. Oon jo ihan ihstunut tähän pikku pikku putiikkiin! Ensin ekologista ja vintage muotia myyvä Mono ja nyt Lumo. Rauma tsemppaa!

Anu kirjoitti...

Wellcome back elikäs tervetulloo ja onneks olokoon äetille ja tyttärelle! :)

Linkkivinkki: http://www.topinmaatilamyymala.fi/

On nimittäen sorttimentiltaan melekosen luaja-alanen, etten sanos muan paras, luomukaappa kehäkolomosen paremmalla puolella ;) :)

Iloista elokuuta trooppisesta Itä-Suomesta!

Noora kirjoitti...

Tarza:Ulkomaisten superfoodien asiantuntija en kyllä ole. Sen tiedän, että ei-luomukamassa (esim. gojeissa) voi olla paljonkin torjunta-ainejäämiä. Kandee suosia kotimaisia marjoja tai ulkomaista luomukamaa. Itse söin raskausaikana kotimaisia marjoja päivittäin, ja muutamia kertoja gojeja. Macaa taisin käyttää vain kerran, mutta raakasuklaata useammin.

Raskausajan ruokavaliosta on kaikenlaista ihmeläppää liikkeellä, kuten inkiväärin "vaarallisuus". Söin tuoretta inkivääriä etenkin raskausajan alkuvaiheessa joka viikko (en ottanut sikainfluenssarokotetta ja epidemia riehui juuri mun raskauden alussa, joten vetelin paljon inkivääriä ja valkosipulia) ja myös sushia söin läpi raskauden. Tosin vältin raakaa kalaa, mutta merilevää söin kyllä, ja senkin käytöstä raskaanaolevia varoitellaan. Raskausajan ravitsemusoppaassa varoitellaan myös sokerin käytöstä, mutta keinomakeuttajat on puolestaan jees! Ihan sairasta. Tästäpä pitääkin näköjään blogata :)

... mutta siis itse vedin raskausaikana aika perusruokia, en siis kikkaillut millään eksoottisilla superfoodeilla juurikaan.

Ja kiitos linkeistä!!

annepa kirjoitti...

Olikohan viime viikolla jossain hesarissa että luomugojeiksi mainostetuista gojeista löytyy laidasta lukien enemmän torjunta-ainejäämiä kuin mitä EU sallii. Se siitä luomusta.
Samassa artikkelissa taisi olla vertailu kotimaisista marjoista (mustikka, puolukka, karpalo, herukka, tyrni) ja gojista, kotimaiset voitti mennen tullen. Syökää kotimaisia marjoja eikä mitään gojia.

Anna kirjoitti...

Annepan kommenttiin liittyen tässä linkki HS:n kesäkuussa julkaisemaan juttuun koskien Kiinasta tuotuja luomutuotteita ja niiden kasvinsuojeluainejäämiä: http://www.hs.fi/ruoka/artikkeli/J%C3%A4%C3%A4mi%C3%A4+l%C3%A4hes+viidenneksess%C3%A4/1135257286410

Taru kirjoitti...

Ihanaa kuulla raskausajan ruokavaliosta välillä vähän rennompaakin juttua kuin se mitä netistä löytää.. Itse söin kerran thaimaalaisessa inkivääriä sisältävää kastiketta ja etsin jo hädissäni tietoa että nytkö raskaus menee kesken. Löysin onneksi sun jostain postauksesta mielen rauhan :) Merilevää en silti uskalla syödä enkä edes sitä inkivääriä toiste varmaankaan.. Mutta ihana että jostain löytää ainakin mieltä rauhoittavia juttuja. Olitko muuten listerian suhteen kuinka varovainen? Itsestä tuntuu että pelkään kaikkea muutakin kuin raakaa kalaa ja kiellettyjä juustoja..

Noora kirjoitti...

Taru: Kyllä mä listeriariskin suhteen olin aika varovainen. En syönyt raakaa tai tyhjiöpakattua kalaa tai pastöroimattomia juustoja. Välttelin myös ulkomaisia vadelmia. Vähensin vihreän teen juomista (ei tehnyt oikeastaan sitä edes mieli) ja koitin kontrolloida lakritsin syömistäni. Siinä about ne mun raskausajan rajoitteet.

Ymmärrän, että jengiä on parempi vähän ylivaroitella, jottei kukaan vaan riskeeraa vauvaansa, mutta maalaisjärki unohdetaan kyllä valitettavan usein. Jos syöt tuoretta inkivääriä, etkä mitään valmisteita, tuskinpa riskeeraat vauvaasi millään tavalla. Mutta tosiaan, mä en ole lääkäri, joten en tietenkään voi suositella mitään toimintatapaa. Itse söin inkivääriä paljonkin.

Daniela kirjoitti...

Kiva, että Kempparikin taas hengittää :)

Minua kiinnostaisi lukea lisää muovin ja vaatteiden kemikaalien terveyshaitoista. Keinokuituiset kuteet, muovipullot, -pakkaukset ja -astiat yms. kun monessa kodissa kuitenkin ovat arkipäivää. Miten niitä pääsee kehoon vai pääseekö, mitä haittaa ne tekevät ja miltä näyttää muovin tulevaisuus maailmalla.

T. BPA- & ftalaattikammoinen =)

Suositut tekstit