8.8.2010

Boheemi Tyyni

Arvostatko laatukahvia? Saisiko olla lasillinen marjamehua tai luomulimonaadia — tai luomu mud cakea? Haluaisitko nauttia ulkoilmaleffoista pimenevässä elokuisessa illassa, vai lähtisitkö sittenkin kuutamouinnille? Kaikki tämä on mahdollista kahvila Tyynissä.

Suloinen kahvila Tyyni on avattu tänä kesänä Töölönlahden rannalle paikalle, jossa sijaitsi entinen ravintola Töölönranta, ennen kuin se paloi vuonna 1987. Nykyisellääm rafla sijaitsee vähän ylempänä, Tyyniä vastapäätä, toisella puolella Töölönlahden pyötä- ja kävelyraittia. Oikeastaan pitäisi sanoa tietty, että Tyyni sijaitsee ravintola Töölönlahtea vastapäätä, koska ravintola oli ensin. No mutta: siinä ne kököttävät molemmat, hyvällä paikalla, Helsingin keskustan tuntumassa.

Kahvilan näkymä, miljöö ja meininki on ihan mahtava: vähän villiintynyt, vähän kitch, erittäin rento ja noh, aika jotenkin berliiniläinen ja epäsuomalainen. Pöytiä on siellä täällä pihapiirissä, myös ihanasti puskien ja kasvien lomassa. Täydellinen paikka esimerkiksi romanttisille treffeille...

Ja se mud cake! Herkkua. Tosin siitä oli kuvaushetkellä jäljellä vain muisto.

Se että Tyyni järjestää ulkoilmaleffanäytöksiä ja kuutamouintia on virkistävää. Helsinki muuttuu vähitellen hyvään suuntaan: porukka perustaa ennakkoluulottomasti omia kahviloita, putiikkeja, kollektiiveja ja ties mitä. Hieno meininki!

En löytänyt kahvilalle omaa nettisaittia, mutta esimerkiksi HS.fin jutun Tyynistä löydät täältä.

5 kommenttia:

meritähti kirjoitti...

hei Noora, kiva kun päivität blogiasi taas. Itse taidan kulkea kotikaupungissani silmät ummessa kun multa on menny ohi sekä tää Tyyni, että toi Galleria Keidas! (Noloa sillä asun ihan Karhupuiston kulmilla) Onneksi löysin ne nyt sun postausten kautta, täytyy lähtee testaamaan.
Nautinnollista vauva-aikaa sulle ja kiitos mielenkiintoisista jutuista.

Helinä kirjoitti...

Kiva huomata, että suomestakin saa Bionade-limsoja. Tutustuin niihin kesällä Berliinissä (onko niitä enemmän kuin kahta sorttia??) ja niitä voisin jopa juodakin. Tavallisia limsoja en ole juonut enää vuosikausiin, edes viinan lantrinkina, no en juo kyllä pahemmin lantrattavia viinojakaan :)

Lady Dada kirjoitti...

Ah, noi varjot. Mmm, superhienot.

Tiia kirjoitti...

Bionaden limppareita saa ainakin Turusta, Skanssin Citymarketista.

Noora kirjoitti...

Meritähti: Ole hyvä vaan (vinkeistä siis) ja kiitos, vauvan kanssa menee hyvin ja nautinnollista on :)

Ja kyllä, limppareita saa Suomesta, useammastakin paikasta!

Lady Dada: Joo, etelänmatka-meininki :D

Suositut tekstit