26.8.2010

Vaihtoehto

Tämän blogauksen aihe ei ole seksikkäimmästä päästä, mutta ettepä te seksin takia tätä blogia luekaan. Puhutaanpa siis kynsisienestä.

Tiedättehän, kuinka porukka usein hankkii lääkkeitä vaivaan kuin vaivaan miettimättä sen kummemmin, miten vaivasta voisi hankkiutua eroon lääkkeettömästi. Kyse on toisaalta potilaiden mutta myös lääkäreiden tietämättömyydestä ja/tai laiskuudesta. Antibiootteja voi tilata lääkäreiltä puhelimitse ilman, että vastaanotolle edes hankkiutuu (itse olen todiste tästä), ja moni lääkitsee itseään ihan turhaan, kun ei tiedä vaihtoehdoista.

Esimerkiksi kynsisieni. Huomasin raskauden puolivälissä itselläni sellaisen. Mulle kerrottiin terveyskeskuksessa, että saatan joutua syömään antibiootteja jopa vuoden ajan päästäkseni sienestä eroon. Vuoden?!! Kun jo yksi ainoa antibioottikuuri vaikuttaa radikaalisti suoliston hyvinvointiin, millaista jälkeä vuosi tekisikään? No eipä tehnyt mieli ottaa selvää. Onneksi kynsisienen voi hoitaa lääkkeettömästikin: hiomalla. Kuvassa näet hiotun isovarpaankynteni, joka ei ole nätti, mutta onneksi se kasvaa takaisin.

Kynsi voidaan siis hioa paikallisesti, eikä se edes satu. Hionta tapahtuu nopeasti (mulla homma kesti alle 30 minsaa) eikä se vaadi puudutusta. Kerron tästä teille siksi, etten itse ollut aikaisemmin kuullut, että kynsisienestä voi hankkiutua eroon näin. Kynsisienen hoidossa vaihtoehtoja antibiooteille todellakin siis on. Ja jalkojenhoitajan mukaan kynsiseni on aika yleinen vaiva.

Sainkin jalkojenhoitajalta vinkin: "ota aina läpsykät mukaan kuntosalille, etkä koskaan mene suihkuun ilman niitä!". Lupaan, että salikassin pohjalta löytyy tästä lähtien läpsyt, ja mä NIIN lompsin niissä suihkuun.

16 kommenttia:

Meena kirjoitti...

Riittääkö hionta ainoaksi hoidoksi ja kuinka monta kertaa se on tehtävä?

OMA kirjoitti...

Tämäpä mielenkiintoista. Mulle raskausaikana tuli hiivatinmoinen kutina jalkoihin, ilman mitään näkyvää syytä. (Ei ollut maksahepatogestoosi tms.) Lääkäri käänteli jalkaa ja luki kuvakirjaansa ja lätkäisi mulle sienikuurin noin niinkuin olettamuksena että jaloissa sellainen olisi. En kyllä aloittanut kuuria ja vaiva poistuikin itsestään.

Mutta sanon vaan, että hurjaa on kuinka helposti lääkkeitä annetaan ja kuinka helposti ihmiset niihin tarttuvat kyseenalaistamatta.

Minä myös kuljen taloyhtiön saunaankin läpsyttimissä, enkä riisu edes lauteilla. :)

OMA kirjoitti...

Siis niitä läpsyttimiä. :D

Kristiina kirjoitti...

Missä tämä kyseinen hiontaoperaatio suoritetaan? Teitkö sen Noora itse, vai missä?

Tiia kirjoitti...

Ei ne läpsytkään pelasta, olen elävä esimerkki... Tai sitten olen saanut kynsisienen jonkun ystäväni kotoa. Jeah.

Pitänee tarkistella lähemmin tätä hiontaa, itse olen asian lähinnä antanut vain olla. Ehkä ens kesänä ois oikeen kunnon kesävarpaat sitten ;)

Anniina kirjoitti...

Ei muuten voi!

Itse hioin kynsisientä yli kaksi vuotta. Lisäksi sitä desinfioitiin ja lakattiin päivittäin.
Lopulta murruin ja naukin sen pitkällisen antibioottikuurin lopettamatta kuitenkaan myöskään lakkaamista ja hiomista. Kynsisieni on sitkeä ja inhottava vaiva mikä kannattaa oikeasti hoitaa tehokkaasti pois, koska se saattaa levitä käsiin ja muihin varpaankynsiin puhumattakaan kanssaihmisitä (omani sain silloiselta kämppikseltäni)!

Itse välttelen antibiootteja kuin ruttoa mutta tähän nimenomaiseen vaivaan suosittelen kuuria ehdottomasti.

Mia kirjoitti...

Hoitovinkki syyliin: kuuri osterivinokasta saa syylät katoamaan. Testattu sekä itsellä, että 4-vuotiaalla pojalla.

Pogue kirjoitti...

Olen kans kuullut osterivinokkaan auttavan syyliin ja kokeillutkin, mutta ei tehonnut mulla.
Pojan syyliin sormissa tehosi jäädyttäminen heti, mun jalkapohjasta ei vielä viidennenkään kerran jälkeen ole lähtenyt kokonaan.

Zepa kirjoitti...

Moro! Missä hiotutit?

Lääkäriltä kuultuna, että voi vetää niitä lakkakuureja ja antibiootteja ja jos mitä, mutta kaikilta kynsisieni ei vaan lähde. Eli EI VAAN LÄHDE. Aika lohdutonta tekstiä.

Dasha kirjoitti...

Olen kuullut, että apteekista saatava vetyperoksidi auttaisi...

Sari kirjoitti...

Miksi edes soittaa lääkärille jos ei halua lääkkeitä? Länsimainen LÄÄKETIEDE perustuu lääkkeisiin ei luonnonmenetelmiin, valitettavasti. Lääketieteellisessä tiedekunnassa opetetaan sairauksien hoitamista lääkkeiden avulla. Ei kannatta ihmetellä, että niitä sitten tarjotaan.

Lääkefirmat omistavat julmasti sanottuna lääkäreiden sielut, joten suosittelen etsimään tietoa sairauksien hoitamisesta jostain muualta kuin lääkäreiden suusta. He eivät ole luonnonhoitomenetelmien/lääkkeettömien hoitomuotojen puolesta puhujia, valitettavasti.

Mia kirjoitti...

Ajattelin alkuun, että osterivinokas ei tehoaisi, mutta reilun paketin jälkeen alkoi yllättäen kutina ja sitten syylät katosivat. Ja mun kädessä olleet pienet syylät oli kertaalleen poltettu, mutta tulivat takaisin.

Poika söi osterivinokasta aamuin ja illoin 10 viikon ajan, sitten syylä vain katosi.

Ida kirjoitti...

Sama "turhien" lääkkeiden määräystraditio koskee keukoputken tulehdukseen määrättäviä antibiootteja. Kävin pitkittyneen flunssan jälkeen lääkärillä, joka kertoi, että uusien suosituksien mukaan keuhkoputken tulehdukseen ei suositella määrättävän biootteja, sillä niiden teho on suurimmissa tapuksissa vähäinen, ellei nolla. Aika monet antibiootit muistan itsekin napanneeni aikaisemmin..

keib kirjoitti...

Työkaverini kertoi kuulleensa kansanradiosta vinkin jalkojen kovettumien ja samalla jalkasienen hoitoon.

Eräässä vanhainkodissa oli asukkaiden jalkoja liotettu omenaviinietikassa jalkasienen poistamiseksi. Kansanradion mukaan hoito oli toiminut.

Itse olen päässyt eroon pahimmista kovettumista omenaviinietikan avulla paljon paremmin kuin millään kovettumille tarkoitetuilla rasvoilla.

Noora kirjoitti...

Mulla on kerran aikaisemmin ollut kynsisieni ja silloin hionta tehtiin vain kerran, ja homma oli sillä selvä. Sama juttu nyttenkin: sieninen kynnen osa hiotaan veks ja terve kynnen osa jää kasvamaan. Molemmat kerrat olen käynyt Helsingin lääkärikeskuksessa.

Bella kirjoitti...

Luulin että kynsisieneen syödään sienilääkettä josta käytetään myös nimeä hiiva-antibiootti, joka kuitenkin on täysin eri asia kuin tavis antibiootti.

Suositut tekstit