2.10.2010

Mainio Mádara

Sain Mádara-tuotteet testattavakseni jo aikaa sitten, mutta postaus on viipynyt, koska yksi ihminen voi testata vain rajallisen määrän tuotteita kerralla, jos oikeasti haluaa saada selville, kuinka mikäkin tuote toimii.

Nyt Mádarasta on sen verran kokemusta, että voin vihdoin jakaa mielipiteeni teillekin.

Sarja on saanut paljon näkyvyyttä naistenlehdissä ja blogeissa, ja jopa uusimmasta Hullujen päivien kuvastosta löytyy Mádara (ellen nyt ihan väärin muista!). Hienoa luonnonkosmetiikan esiin tuomista siis sarjan maahatuojien toimesta.

Mádarassa on mielestäni kaikki kohdallaan: tuotteet ovat toimivia, kaunita ja sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Mádaran koti on Latviassa ja merkin takana on nuoria tyyppejä, ja hyvät arvot. Ei pöllömpi paketti siis ollenkaan. Lisäksi nettisivusto on todella informatiivinen ja selkeä, saitilta löydät esimerkiksi kaikki Mádara-tuotteissa käytettävät raaka-aineet.

Testasin Mádaran puhdistusvaahdon, kasvoveden ja kosteusvoiteen. Mulla oli käytössä normaali ja sekaihon tuotteet. Tiedättekö ne julkisten vessojen saippuavehkeet, joista tulee nestesaippuan sijaan vaahtoa? Mä olen aivan koukussa niihin! Madaran kasvojenpesuaine on juuri samanlaista vaahtoa, se on musta vaan mahtava koostumus pesuaineelle :) Vaahto puhdistaa kasvot nopeasti ja helposti, ja ihosta tulee pihtaan natiseva. Hyvällä tavalla siis natiseva, ei kiristävää fiilistä siis, se on eri asia!

Kasvovesi on jees, mutta tykkään enemmän pulloista, joiden suuttimesta kasvoveden saa suihkeena, siten kasvoveden voi suihkuttaa suoraan iholle, eikä sitä mene ollenkaan hukkaan.

Kosteusvoide
on paketin paras asia, se nimittäin tuoksuu kesäkukille. Mä en nyt saa päähäni, mikä kukka voiteessa eniten tuoksuu, mutta se on joku sellainen, mitä pienenä kiskottiin välitunnilla koulun pihassa, sellainen sitkeävartinen ja kesän tuoksuinen. Tosi nostalginen fiilis tulee tästä, mahtavaa!

Madaran huulivoide on mun tän hetken huulirasvasuosikki ja sarja on kasvanut syksyn aikana myös dödön ja hiustenhoitotuotteiden osalta, laaja sarja siis.

Ei Madarasta voi muuta sanoa, kuin että tosi jees. Vielä kun saisi tuotteet (edes osan niistä) lasipurkkeihin.

20 kommenttia:

kris kirjoitti...

Kiva kuulla, että Madara toimii jollakin noin hyvin! Mulle tuotteet aiheuttivat kauhean yliherkkyysreaktion (joka ei siis ole puhdistumisreaktio), kuten lähes kaikki luonnonkosmetiikkatuotteet. Olen testannut niitä todella paljon vuosien varrella. En ymmärrä, mikä niissä aiheuttaa reaktion, mutta niin vain käy. Joka kerta. Madaraa ovat kuitenkin monet kehuneet.

Noora kirjoitti...

Hmm.. Saattaa olla kyse hajusteista. Madarassa (kuten monissa luonnonkosmetiikkatuotteissa) on mun mielestä aika voimakas tuoksu (etenkin voiteessa). Oletko kokeillut hajusteetonta luonnonkosmetiikkaa?

anna kirjoitti...

onko kukaan aknesta kärsivä testannut tätä? yritän kartoittaa mikä vois olla hyvä sarja..

tällä hetkellä käytössä on muka-vihreä (huijaava pakkaus siis :D) tökötti, jonka odotan kuluvan loppuun.. ja body shopin tea tree- rasva, joka toimii kesällä hirmu hyvin, mut nyt syksyllä iho kutisee ja kukkii, mutta kovin äreää kamaa ei voi laittaa kun BAZAM olen kävelevä mätäpaise.

itsellä siis iho ollut pahimmillaan n.15-16 vuotiaana, ja nyt 20v. kärsin lähinnä tästä 'talvi-räjähdyksestä'.. (kesällä iho on siedettävä verrattuna siihen mitä se vois olla) ja iho ei saa siis parantua rauhassa, arpia löytyy. nehän hälvenisi vähän jos koko ajan ei puskis uutta tulivuorta poskeen.

kaikenmoista kokeiltu (antibiootit,maidoton elämä,tökötit), ainut mikä on kokeilematta on e-pillerit. tosin pelkään et jos ne sitten auttaa ja lopetan ne, niin miulle käy sama kun joillekin muille, eli naama räjähtää oikein kunnolla. muutenkin epäilyttävät melkoisesti, mutta lääkäri ja terkkari ei oo mitään muuta osannu sanoa avuksi, vaikka oon kertonut epäilykseni pillereistä.

oho sori tuli hirveä sepitys..

marsu kirjoitti...

Oon kans katsonut Madaraa "sillä silmällä" että vois kokeilla joskus. Tänään huomasin että myös Stokka myy Madaraa. Vaikka itse käyn mielummin Ruohonjuuressa, olin kovinkin positiivisesti yllättynyt kuinka iso luonnonkosmetiikka tarjonta Helsingin Stokkalla on nykyään!

sariw kirjoitti...

Olen käyttänyt nyt joitakin viikkoja Madaran shampoota sekä hiustenhoitoainetta, ja hiukset tuntuvat aivan ihanilta. Pidän myös niiden miedon raikkaasta tuoksusta : )

Mau kirjoitti...

Madara on myös mun suosikki, ainakin noiden kasvojenpesutuotteiden kohdalla (hyvin rasvainen ja toisaalta kuivakin iho, eli hyvin sekainen). Vartalovoiteesta en pidä sitten yhtään...

Millainen se madaran dödö on? tuoksuuko hyvälle? Peittääkö hajut hyvin?

Juuli kirjoitti...

muakin kiinnostaa dödö, yleensä nimittäin ei meitsillä toimi luonnon dödöt! mutta pitää varmaa koittaa tota, luulis että täältä Ranskastakin löytäis noita tuotteita!

i kirjoitti...

Tietääkö kukaan löytyykö luonnonkosmetiikasta hiuspuuteria? Onko kukaan kokeillut, toimiiko vartalopuuteri tähän tarkoitukseen?

Nna kirjoitti...

Mulle tuli sitkeävartisesta kukasta mieleen siankärsämö..

Anu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Noora kirjoitti...

Mau: En oo testannut dödöä, ei siis ole vielä kokemuksia siitä..

i:En osaa vastata...

Nna:Hmm.. oiskohan se se.. Mun pitää mennä haistelemaan niitä johonkin :)

...ja anna: laitan sun avautumisen johdosta ton sun kyssärin omaksi blogauksekseen pian, eli siis, että mitä sarjaa lukijat ovat kokeneet hyväksi käyttää, jos kärsii aknesta. Toivottavasti saar jeesiä!

anna kirjoitti...

ok! täsmennän sen verran et ei tää miun iho oo sieltä pahimmasta päästä (enää), joku voi ajatella että ihan hyvä. mutta ois kiva päästä vähitellen eroon, ei tää nyt kaunista ole. arvet ne eniten inhottaa.

HaLo kirjoitti...

Mulla on Mádaran dödö ja voin kertoa, että toimii loistavasti! Voin suositella. Tarkempaa juttuakin tulossa siitä ihan lähipäivinä blogissani.

Elina kirjoitti...

Mulla on käytössä toi sama sarja, enkä voi sietää kosteusvoiteen löyhkää! Mietin joka kerta sitä levittäessä, että mahtaako siinä olla jotain vikaa kun niin kamalalta haisee. Piti äsken oikein käydä nuuskimassa pulloa, mutta mitään kukkaa ei sieltä löytynyt :)

Hanna kirjoitti...

Kiva kuulla kommenttia että shampoo toimii... omien kokemusten mukaan jotkut luomushampoot eivät ole olleet tarpeeksi peseviä (ehkä juuri SLS:n, parabeenien ja muiden haitallisten aineiden puuttuessa) ja jättäneet hiukset ja päänahan rasvaiseksi vielä parinkin "vaahdotuksen" jälkeen. Täytyypä testata Madaran tuotteita seuraavaksi, kun ei millään viitsisi terveyden uhalla siirtyä takaisin järeämpiin keinoihin!

Elina kirjoitti...

Mun mielestä kosteusvoiteessa oli vähän kuin herneen kuoren haju, joka alkoi pidemmän päälle vähän ällöttää. Ihoni on pintakuiva, mutta rasvoittuva ja siitä syystä kokeilin normaalin ihon settiä: puhdistus, kasvovesi ja rasva. Alkuun tuotteet tuntuivat olevan ok, mutta viikkojen jälkeen iho alkoi reagoida, tuli näppyjä ja nenänpielet ja leuka alkoi punoittaa. Kosteutta ei myöskään voiteesta tullut tarpeeksi. Ei sopinut tälle herkälle iholle.

Samanlaista puhdistusvaahtoa saa muuten Dermoshopista, ja sekin on sertifioitu, eikä sisällä hajusteita. Ja se sopi ainakin mun herkälle iholle.

Elina kirjoitti...

Olen itse ajatellut testata tätä sarjaa mutten vielä ole kotikaupungistani sitä löytänyt - toivottavasti sitä myydään jossain.

Varsinainen asiani on kuitenkin se, että ryhdyin taannoin miettimään onko lasipurkki sittenkään aina paras pakkaus. Uskoin näin vakaasti (kierrätysmahdollisuuden takia) kunnes ajauduin väittelemään erään teollisuuden pakkauksiin perehtyneen kanssa. Hän toi esille mm. tuotteiden säilyvyyden ja sen, että monissa tuotteissa ympäristöä kuormittaa enemmän tuotteen valmistus kuin se itse (muovi)pakkaus. Tämä pätee tietysti parhaiten vaikka elintarvikkeisiin (juustot, maitotuotteet ym.). Itse olen kritisoinut (ja boikotoinut) muovipakkauksia ja -pulloja mutta keskustelukumppanini mukaan muovipakkaus on joskus parempi vaihtoehto siksi koska pakkauksella pystytään vähentämään valmiin tuotteen hävikkiä. Eli kun tuote säilyy paremmin muovipakkauksessa (ei pilaannu ja heitetä siksi pois), se kuormittaa vähemmän kun valmistettua tuotetta ei mene hukkaan pakkaustekniikan ansiosta.

annepa kirjoitti...

Elina, Dermoshopissa ei mainittu mitään ekokosmetiikkasertifikaattia. ISO9000 ja ISO 14000 kyllä oli ja PYR sekä AAA.

Nina kirjoitti...

Olen käyttänyt Mádaran shampoota ja hoitoainetta nyt jonkin aikaa ja nämä tuotteet ovat ensimmäisiä luonnonkosmetiikan hiustuotteita, jotka tehoavat paksuun, luonnonkiharaan tukkaani. Kaikki muut aikaisemmin kokeilemani luonnonkosmetiikkashampoot ja hoitoaineet ovat kuivattaneet hiukseni, eikä takuista ole meinannut tulla loppua. Mádara toimii!

Lintunen kirjoitti...

Itse testasin Madaran sekaihon kosteusvoiteen ja värillisen kosteusvoiteen. Muuten molemmat toimii tosi hyvin, ihastuin etenkin värilliseen kosteusvoiteeseen kun en tykkää raskaasta ihomeikistä. Mutta se haju on hirve! Luulen, että kyseessä on matara, joka on vaikuttavana aineena lähes kaikissa Madaran tuotteissa ja lainasi sarjalle nimensäkin. Oletko Noora aikeissa testata uusia Madara Ecobaby tuotteita?

Suositut tekstit