5.8.2010

Jeanbio olive — sertifioin!

Kun aloitin bloggaamisen muutamia vuosia sitten, ei luonnonkosmetiikasta juuri blogeissa (tai naistenlehdissä) kirjoiteltu. Toisin on nykyään, kun sertifioitu hippikosmetiikka alkaa vihdoinkin olla salonkikelpoista. Sen todistavat myös kevään ja kesän mittaan testaamani kolme sarjaa. Tässä niistä ensimmäinen.

Aijai, Ecocert sertifioitu, kreikkalainen Jeanbio olive on aivan mainio tuttavuus! Tuotteet näyttävät kivalta, estetiikasta siis heti pointsit. Pidän siitä, että voiteet on pakattu tummiin lasipurkkeihin. Vähän vanhan ajan apteekkifiilistä. Mutta hyvällä ulkonäöllä ei tosin pitkälle pötkitä, jos sisältö on huttua. Mutta ei ole!

Oliiviöljyyn ja meriveteen pohjautuva sarja on yksi kaikkien aikojen suosikkejani. Minua miellyttää niin tuotteiden tuoksu, koostumus, kuin toimivuus ihollanikin. Kasvovoiteet ovat ihanan täyteläisiä ja tuoksu on hajuaistia hellivä, muttei kuitenkaan liian voimakas. Sarjan päivävoide toimii sekaihollani mainiosti, samaten yövoide. Sarjan mehiläisvahavoide on tehokas superkosteuttaja.


Kasvovoiteet ovat siis tosi jees, mutta vartalovoide ei ole aivan niiden veroinen. Vaikka tuote tuoksuu — aivan kuten koko sarja — ihanalle, levittyy se vähän nihkeästi. Tosin, olen aika malttamaton, ja arvostan ihovoiteita, jotka saa levitettyä nopeasti. Jos diggaa hinkata itseään vähän huolellisemmin, on Jeanbio oliven vartalovoide ihan ok. Tuntuu iholla hyvältä ja imeytyy hyvin myös. Voiteessa ei siis ole vikaa, mutta levittyvyys voisi olla parempi.

Kasvovoiteiden lisäksi sarjan puhdistusemulsio on uusi suosikkini. Tähän mennessä testaamistani luonnonkosmetiikkasarjoista olen tykännyt eniten Lily Alexandran kasvopesusta, mutta nyt sen rinnalla on siis toinenkin toimiva vaihtoehto. Jeanbio Oliven emulsio sopii omalle sekaiholleni erinomaisesti, vaikken yleensä tykkää maitomaisista pesuista. Sarjan vartalokuorintakin on ihan jees, mutta en juurikaan kuori kroppaani (kovin usein ainakaan), joten kyseinen tuote on itselleni melko tarpeeton.

Mutta kaiken kaikkiaan mainio sarja, miedon tuoksuinen ja toimiva. Tykkään.

7 kommenttia:

Auri kirjoitti...

Hei!

Kiva kuulla testattuja tuloksia näistä luomukosmetiikkatuotteista. Mistähän näitä Jeanbio Oliven tuotteita mahtaa saada (esim. helsingin seudulta)? Mulla on ainakin yleensä ongelmana se, että näitä luomukosmetiikkatuotteita saa lähinnä nettikaupoista, enkä haluaisi ostaa mitään kokeilematta ensin omin käsin miltä aineet tuntuvat.

Nan kirjoitti...

Löydät Jeanbio Olive tuotteet tällä:

http://www.absolutetrade.fi/J%E4lleenmyyjat.php

Auri kirjoitti...

Kiitoksia :)

Meri kirjoitti...

Mistä saisin tietoa siitä, että mitkä ovat ne luonnonkosmetiikan sertifikaatit, jotka EIVÄT salli minkäänlaisia eläinkokeita? Olen hukkunut sertifikaattien viidakkoon. Animalialla on pupulogon omaavista yrityksistä hyvä lista, mutta moni luonnonkosmetiikkayritys ei ole hankkinut kuitenkaan pupulogoa.
t.meri

Heidi kirjoitti...

Hei! Etsin itselleni tehokasta ja hyvää luomumeikinpuhdistusainetta. Moni tuote ei putsaa meikkejä kunnolla, esim. DR. Hauscka. Mitä puhdistusainetta, kasvovettä, kasvojen kuorintaa ja kasvovettä käytät nykyään? Minullakin on sekaiho.

Heidi kirjoitti...

Ja hei, oletko kokeillut Marja Entrich -tuotteita ja mitä mieltä olet niistä? :)

Helga kirjoitti...

Olipa vähän vanha ketju, mutta kommentoin kuitenkin. JBO- tuotteita saa ainakin Espoossa Sellon Eve-liikkeestä, heillä ei ollut testereitä mutta ystävällinen myyjä laittoi kolmea tuotetta pieneen purkkiin ja mukaan, kätevää! Samoin sain edullisemmasta Save-sarjasta mukaan pikkupurkit. Heillä myynnissä molemmat merkit ( ja mutakin, esim. Lavera) myös nettikaupassa, mut musta testerit on ehdottomia kun yrittää löytää itselleen sopivaa sarjaa!

Suositut tekstit