20.6.2010

Yllätys!

En ole vuosiin ostanut margariinia. Minä ostan aina voita. Mahtavaa on se, että lähi-Alepastamme saa nykyään kotimaista luomuvoita!

Nää on näitä elämän pieniä iloja, mutta kun saa tuoretta ruisleipää ja päälle luomuvoita, eipä paljon muuta tarvitsekaan.

Juustoportin sivuilla
voita kuvaillaan sanalla raikas. Hassua. Ei voi musta raikasta ole, mutta herkullista se kyllä on. Ja niiiin paljon parempaa kuin joku sulatetulta muovilusikalta maistuva margariini.

17 kommenttia:

seeds kirjoitti...

Jippii!!!

Mitä maksoi siellä tuommoinen paketti?

inkeroinen kirjoitti...

Hyvähyvä! Tulispa vielä tänne periferiaankin :D

Katja kirjoitti...

Oh, eikös me tätä just pohdittu kuukausi sitten?! :D Mä ostin maatilatorilta kirnuvoita perjantaina ja kamala myöntää, mutta paketti on nyt sunnuntaina puolivälissä.. Mut se on ruisleivän kanssa vaan niin törkeän hyvää!

Hedda kirjoitti...

Mitä ihmettä? Meidän lähi-Alepassa Kurvissa ei moista ole..eikä Hagiksen Sokoksen S-Marketissakaan, jossa muuten luomuvalikoima on varsin hyvä.

Toivottavasti jompaan kumpaan nyt tulisi.

Noora kirjoitti...

Joo Katja, just tätähän me mietittiin! Maksoi jotain reilu kaks euroa kait...

P. P. kirjoitti...

Inkeroinen, periferia on varsin suhteellinen käsite :). Juustoportti sijaitsee Jalasjärvellä E-P:llä, joten Juustoportin tuotteita saa muuallakin kuin vain pk-seudulla.

t. Päivi

pistaasi kirjoitti...

Hienoa että luomua saa enenemissä määrin lähikaupasta. Itse käytän luomua kun tuote on järkevä ja hyvälaatuinen. Kävin pari viikkoa sitten Ruohonjuuressa ja ostin ALoe vera vartalovoidetta (saksalainen luomumerkki) hintaan 11.85. Seuraavana päivänä bongasin samaisen merkin Prisman päivittäiskosmettiikka hyllyltä. MUTTA. Hinta oli 6.99!! Jokseekin petetty olo tuli Ruohonjuuren hinnoittelusta, mitin mitä muita tuotteita heillä on jossa ilmaa hinnasssa on noin paljon!! Noora, tässä olisi ihan hyvä idea tehdä juttu miten paljon luomulla ratsastetaan ylipäätänsä. Jokseekin tympeä maku jäi suuhun. Ja ainakin minä tästä lähtien teen enemmänkin hintavertailuja.

Meena kirjoitti...

Tässä oli happamuudensäätöainetta tai jotain, en nyt muista tarkkaan. Onko se ok?

Susanna kirjoitti...

Juurikin tuota pakettia lähi-Alepassa viime viikolla pyörittelin käsissäni. Ainekset: Pastöroitu luomukerma, suola (1,5%),hapate,happamuudensäätöaine E500.

Päädyin valion voihin, tämän vuoksi: Ainesosat Kerma, suola (1,5 %) ja hapate. Yksinkertaisempi ainesluettelo. Ehkä joku viisaampi voi valaista, mitä tuo Juustoportin E500 on.

Ee kirjoitti...

Jee! Minäkin näin tuota omassa lähikaupassani, mut mietityttää miten tuo sopis mun laktoosiongelmaiselle miehelleni? Oon kyllä huomannut, että aina luomumaitotuotteet ei tuota ongelmia, joten ehkä pitäisi vaan rohkaistua ja kokeilla.

Olen muuten alkanu tehdä itse margariinini: 1 osa huoneenlämmössä pehmennyttä voita, 1 osa oliiviöljyä ja 1 osa vettä - kaikki sekaisin sauvasekottimella ja jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. On hyvää!

Noora kirjoitti...

Susanna: E500 ei ole mikään maailman kamalin pahis, etenkään jos sitä syö pieniä määriä.

Ee:Jep, just noin on fiksua tehdä!

Annika kirjoitti...

Minäkin ostin tuota samaista voita eilen poiketessamme mökiltä tullessamme Juustoporttiin. Ostin myös Juustoportin luomu kermajuustoa. Voi maksoi siellä 2,10 e ja 420 gramman juusto 5,95 e.

Heidi kirjoitti...

Oi, tää voi on ollut mun suurin kesäilo <3. Löytyy myös Pohjois-Karjalan suunnilta hyvin kaupoista. Ja jos ei omasta kaupasta löydy, niin pyyntöä vaan kauppiaalle että tilaa!

Pete Pohjoinen kirjoitti...

soo, soo, ruisleipähän on myrkkyä.

Maija kirjoitti...

Tämä oli muuten aivan ihana löytö kyllä. Maku on sanoinkuvailettoman pehmeä ja hyvä! Todellista herkkua =)

Katja kirjoitti...

Pete, miks ihmeessä? En koe oloani ollenkaan myrkyttyneeksi. :)

Tuomo kirjoitti...

Joillekin ruis on lähes myrkkyä, joillekin jopa superruokaa. Niin se vain on, että itse kunkin tulisi opetella paremmin kuuntelemaan kehoaan. Itselläni matka on vasta alkanut, joten oppimista on ihan hirvittävästi vielä.

E500 kuulemma vastaa lähinnä ruokasoodaa (eikös sooda ole lähinnä juuri tuota natriumkarbonaattia?), mutta korjatkaa, jos olen saanut väärää informaatiota.

Tämän voin maku on kyllä mielestäni parempi kuin tanskalaisen luomuvoin.

Suositut tekstit