7.6.2010

Tv-mainokset yllyttävät epäterveelliseen syömiseen

Tuskin olen ainoa, joka on kiinnittänyt huomiota niihin ruokiin, joita telkkarissa mainostetaan. Ei siellä juuri hehkuteta porkkanoita, hapankaalia, pähkinöitä tai luomuomenoita, vaan eineksiä, lihajalosteita, hampurilaisia, "terveys"juomia, margariinia, jäätelöä, makeisia jne. Tuore uutinen kertookin, että jos ihmiset todella söisivät sitä mitä tv mainostaa, ei siitä hyvää seuraisi:

"Amerikkalaisessa tutkimuksessa analysoitiin mainostettujen ruokien ravintosisältöjä. Päivän ruoka-annos sisälsi 25-kertaisesti suositellun sokerin määrän ja 20-kertaisesti suositellun rasvan määrän.

Televisiossa mainostettujen ruokien rasvan ja sokerin määrät olivat keskimäärin niin runsaita, että vain yhden ruoka-annoksen syöminen tarjoaisi jo melkein kolminkertaisesti suositellun sokerin ja rasvan päiväannoksen".

Lähde: YLE Tiede / Journal of the American Dietetic Association

Ei ollenkaan hämmästyttävä tieto, mutta se on musta kyllä huomiotaherättävää, että mainostaukojen sisältö on niin älyttömän epäterveellistä scheissea täynnä. Kunpa sillä lähitilan pientuottajallakin olisi budjettia tv-spottiin, huoh.

Ihan pakko liittää tähän yksi naurettavimmista hampurilaismainoksista ikinä. Enjoy ;)

7 kommenttia:

Basilika kirjoitti...

Joo, et ole ainoa :), mua ärsyttää nykyään mahdottomasti ruokamainokset, koska ne ovat ihan tarpeettomia mulle, kun siellä ei mainosteta mitään, mitä tarttis ruokakaupasta ostaa. No jotkut ovat hauskoja, mutta kaikki activia yms. vaan ärsyttää. En ole edes koskaan maistanut activiaa ym. vastaavia, ettei ne mainokset saa edes kokeilemaan.
Kosmetiikkamainokset eivät ärsytä niinkään, eikä tavaramainokset, varsinkaan jos niistä saa "infoa", mutta kertakin riittäis :)

Katja kirjoitti...

Nykyään ei juurikaan tule enää telkkua avattua sen vuoksi, että tuommoisten mainosten lisäksi tarjonta on muutenkin lähes täyttä *askaa muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Eikä noilta mainoksilta välty vaikkei telkkua katsoisikaan, mutta uskomatonta, millainen voima niillä on.

Minnie kirjoitti...

Pitkään blogiasi seuranneena sanon nyt ääneen asian jota olen pitkään pohtinut.
Minkä ihmeen takia aina pitää puhua luomuomenoista, eikö riitä että puhuu omenoista. Kuulostaa pöllölle, tuossakin pitkä rimpsu ja vain yhden edessä tuo luomu maininta.
Ihmettelen vain. :)

Kirsi kirjoitti...

:DDDD On siinä aikamoinen mainos.

Noora kirjoitti...

Minnie: Tässä kohtaa käytin luomua esimerkkinä siitä, kuinka vähän luomutuotteita mainostetaan. Luomuomenoista puhun usein siksi, että ne vaan on maultaan ja torjunta-aineiden osalta eri asia kuin tavalliset ja haluan erottaa tavalliset ja luomut toisistaan.

Paivi kirjoitti...

Se on hauskaa miten ruokamainokset ja lääkemainokset korreloivat keskenään. Närästys lääkkeitä mainostetaan siten että ei se suinkaan sinun syömäsi ruoka sitä närästystä aiheuta (tai stressi) vaan ne mahahapot! Syö vaan mitä tahansa niin paljon kuin napa vetää, koska aina voi ottaa rennien! :D

Sanna kirjoitti...

Olen miettinyt Paivi täsmälleen samaa! Jos ihmiset söisivät kunnon ruokaa, niin ehkä ei "turvottaisi" tai "tarvittaisi vastustuskykyä"... Vihaan aivan ylitse kaiken näitä pikkuisia sokeripommijugurtteja, joiden pikkuruisilla muovipurkeilla ei ole mitään käyttöä!

Suositut tekstit