24.6.2010

Ottakaa varas kiinni!

Pyörävarkaudet ovat Helsingissä yleinen — ja todella ärsyttävä — riesa. Itseltäni varastettiin muutamia vuosia sitten maailman ihanin Jopo, joten ystäväni Hannan varastettu fillari sai vihan kihisemään meikäläisessäkin. Tällainen kaunotar on siis juuri pöllitty Helsingin Alppilasta:

Fillarin tunnusmerkit: ei merkkiä, maalattu punaiseksi, malli muistuttaa vanhaa Jopon runkoa. Erityistuntomerkkinä musta pitsitarra rungossa.

Olen itse erityisen hajalla tästä, koska Hanna oikeasti tuunasi pyöräänsä kondikseen takapihallamme ja mua NIIN ärsyttää idiootit, jotka vaan tulee ja vie pihasta toisen pyörän. Ja kyllä, siinä oli rengaslukko, joka oli murrettu auki. Mä NIIN haluaisin potkia nilkkaan sitä idaria, joka fillarin vei.

Jos siis näet Hannan pyörää, laita näköhavainnoista tieto blogauksen perään tai mulle osoitteeseen kemikaalicocktail@blogspot.com.

Murrr.....

6 kommenttia:

Jannna kirjoitti...

Ai että pistää vihaksi nuo pyörien varastelijat. Olen varmaan itsekin enemmän sääntö kuin poikkeus, keneltä on pyörä varastettu kotipihasta. Ja pyörä ei ollut edes mikään hieno :( Haluaisin ostaa uuden, kivan ja kauniin, pyörän itselleni, mutta rehellisesti sanottuna olen jo varma että joku kakkapää sen kuitenkin varastaa niin kävelen tai käytän julkisia tällähetkellä:( Toiv Hannan pyörä löytyy!!

ESC kirjoitti...

Mur. Meiltä on parin vuoden aikana viety jo 2 pyörää ja toinen ihan heti ulko-oven takaa, toinen taloyhtiön lukollisesta varastosta!!! Ai, että mulla nous heti niskavillat pystyyn tästä - hyvä idea muuten laittaa blogiin kuvan kanssa ilmoitus. On monta silmäparia vahtimassa, jos voro nyt uskaltaa Stadissa tuollasella uniikkipyörällä edes ajaa.

On aika mahtavaa huomata, et meidän taloyhtiössä monet ajaa pyörällä - pyörävarasto on aivan täysi! Mutta aika hitsin paljon pistää vihaksi tyypit, jotka hakee tai tuo fillarinsa sillä tavoin väkivaltaiseen tyyliin, että muiden pyörät vääntyy tai kaatuu.

T. eräs, jonka pyörä on TAAS hajalla

M-M kirjoitti...

Itse kuulun niihin onnekkaisiin, joiden pyörää ei ole koskaan varastettu. Ei edes silloin, kun se talvehti muutamia kuukausia erään yliopistorakennuksen katoksessa. Joku oli kylläkin siirtänyt pyöräni parempaan suojaan lumelta. Lienen aika onnekas!

Vaikka mulla ei omakohtaisia kaunoja olekaan, saavat kaikki maailman pyörävarkaat multa osakseen hyvin jämäkän ja vihaisen sormiheristyksen.

Liisa kirjoitti...

Tuo runko on luultavasti malliltaan Nopsa Kombi. Tiedän, koska hankin juuri samanlaisen itselleni (rehellisin keinoin).

Ärsyttävää on, että juuri näitä vintage-pyöriä viedään usein, koska ehkä ajatellaan, että se on jotenkin pienempi tai vähäisempi rikos kuin viedä kallis vaihdepyörä.

Omaani hankinkin varmuuden vuoksi todellä järeän (ja kalliin) lukon. Toivottavasti pyörä säilyy. Ja toivottavasti tämä etsintäkuulutettu kulkupeli löytyy!

Heidi kirjoitti...

Kyllähän tuosta narkkarit saa taas muutaman kympin rahaa, kannattaa kysellä esimerkiksi käytettyjen pyörien liikkeistä, ainakin yksi löytyy Helsingin Hermannista.

Itse vien pyörän aina pyörävarastoon ja U-lukolla kiinni patteriin. Kerran jätin pihalle ja sattumalta katsoessani pihalle oli vanha narkomaani haravan piikillä yrittämässä vääntää lukkoa auki.

Ee kirjoitti...

Heh, multa pöllittiin pari vuotta sitten punainen Nopsa Kombi. Se oli jo huonossa maalissa, joten tuunaamalla siitä olisi saanut juuri tuon näköisen.. Eli tulikin mieleeni, oliko pyörä Hannan ostos vai löytyikö se jostain ojasta hylättynä? Ehkä vanha pyöräni sai hetkeksi uuden elämän?

Suositut tekstit