24.6.2010

Kookos-marjajäätelöä — kotipakkasesta

Mullistavaa! Tein eilen jäätelöä itse. Tai oikeastaan se on ehkä sorbettia. Mutta siinä ei ole sokeria — eikä maitoakaan! ... joten se on jonkinlainen jätskin ja sorbetin välimuoto, järbetti siis. Tai sotski. Järbetti kuulostaa ehkä paremmalta.

Järbetin tekoon tarvitaan seuraavaa:
  • 1 avokado
  • 2 dl (eli tölkki) kookoskermaa (itse käytän Kara-merkkistä)
  • n. 1/2 pakastepussillista punaisia viinimarjoja
  • 8 rkl mansikoita (käytin pilkottuja pakastemansikoita, joissa oli runsaasti nestettä seassa, ja kauhoin tätä jätskin sekaan)
  • 2 rkl hunajaa
Heitä kaikki blenderiin ja annostele valmis seos vaikka mehujäämuotteihin ja heivaa pakkaseen. Parin tunnin päästä voit imeksiä ihan mahtavaa... järbettia! Homman voi tietty nautiskella pakastamattakin, jolloin se on pehmeää ja suussasulavaa, vähän jogurttimaista sekoitusta, mutta pakastettuna lopputulos on musta kyllä parempi.

Sori kun ei ole kuvaa lopputuloksesta — mä söin sen niin vauhdilla etten edes tullut ajateleeksi fotaamista. Mutta kuvan raaka-aineista homman saa valmistettua. Parasta tässä jäätelön korvikkeessa on se, ettei mun vammavatsa reagoi tähän laisinkaan. Nyt kun ruokayliherkkyydet on tehneet comebackin on taas pakko alkaa kehitellä reseptejä. Teidän onneksi :)

Psst... En voi ottaa krediittejä järbetin keksimisestä. Alkuperäinen resepti on saatu Ollilta. Kiitos Olli!

4 kommenttia:

ainos kirjoitti...

8 rkl mansikoita? Siis mitä? Kappaleita ehkä?

Tuon voisi varmaan valmistaa pikaversiona myös niin, että ensin myllyttäisi jäisenkohmeiset marjat tasaiseksi ja sitten lisäisi massaan muut aineet.

Hyvää tulee myös myllyttämällä jäisiä mansikoita ja lisäämällä balsamicoa ja maun mukaan makeutta sekaan.

Noissa kookoskermoissa ja -maidoissa saa olla tarkkana, osassa on mitä moninaisimpia E-koodeja ja osa pärjää pelkillä luonnon aineilla.

Noora kirjoitti...

Ainos:Sori epäselvä teksti :) Mulla oli siis sulatettuna pakkaseen pilkottuja mansikoita. Kun ne on sulaneet, on seassa myös paljon makeaa nestettä. Lusikoin tätä tavaraa siis 8 rkl jätskimatskun sekaan. Ja kyllä, kookoskerman tuoteselostetta kandee syynätä.

P. P. kirjoitti...

Pitäisi ehkä kysyä Ollilta, koska kerroit reseptin olevan häneltä. Kysyn kuitenkin sinulta :). Eli saako sulatetut marjat pakastaa uudelleen - mielestäni virallisen tiedon mukaan ei saisi? Kiitos joka tapauksessa ohjeesta!

Nora kirjoitti...

Kiitos reseptistä, Noora. Oli oikein hyvää. Ainut vaan, että järbetti oli niin kovaa heti pakkasesta otettuna, että oli pakko hieman sulatella mikrossa.

Suositut tekstit