1.6.2010

Html-"velho"

Ihmettelette ehkä miksi blogausten perässä lukee Lue lisää! Olen ottamassa käyttöön ingressi-toiminnon, jonka ansiosta blogauksista tulee vastaisuudessa näkyviin etusivulla vaan pieni teaseri. Homma on vähän vaiheessa, mutta finalisoitunee huomenissa.... Html-koodin parissa kikkailu on kuumottavaa puuhaa, ja nyt on pakko pitää taukoa. Puh.

Lisäys 3.6. En ota ingressitoimintoa käyttöön, joten blogauksen teksti on vanhaa tietoa :)

24 kommenttia:

Aino kirjoitti...

Henkilökohtaisesti pidän enemmän siitä että koko postaus on heti luettavissa. :(

minnagrau kirjoitti...

Samoin täällä :s

Sussu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sussu kirjoitti...

Samaa mieltä minäkin!

annika kirjoitti...

Minäkään en yhtään tykkää niistä teasereista. Menee enemmän aikaa, kun joutuu klikkaamaan uudelle sivulle, vaikka vain silmäilisi osan tekstistä. Kun teksti näkyy kokonaan, siitä on nopea vilkaista, kiinnostaako se vai ei, ja mitkä osat siitä kiinnostavat erityisesti.

Petra kirjoitti...

Minäkään en pidä pelkistä ingresseistä, nykyinen tyyli on just hyvä! Tässä on myös hyvä tilaisuus kiittää upeasta blogista, jota käyn vilkuilemassa päivittäin :)

movement kirjoitti...

Jaa...mielenkiintoista nähdä miten tämä tulee toimimaan. Itse olen omassa käyttäytymisessä huomannut että että kaikista blogeista joissa ingerssitoiminta on, olen jäänyt ajansaatossa pois lukulistoilta. Tähän on varmaan vaikuttanut eniten se, että esim Google Readeriä käytettäessä, en yksinkertaisesti jaksa tehdä 3 klikkausta (avaan klikkaamalla Google Readerin ingressin, sitten linkkiä että pääsen sivulle, painan sivulla linkkiä että pääsen kokonaiseen poustiin) että pääsen lukemaan jotain kuten yleensä voin vaan skimmaa poustit läpi kokonaisina.

Hiukan usability linkkejä koskien blogi-ingressejä:

http://www.awebguy.com/2010/04/blogging-dilemma-truncated-blog-excerpts-or-full-blog-articles/

http://www.problogdesign.com/blog-usability/what-length-should-a-post-excerpt-be/

http://www.problogdesign.com/general-tips/full-posts-vs-partial-posts-on-the-homepage/

Kaipa tyyli kysymys... katotaan meneekö oma käyttäytyminen tämänkin blogin kohdalla samoin kuin aikaisemmin:/ Voihan sitä toki tehdä niinkin että RSS feedi on full length! Niin saisin readeriini kokonaiset poustit;))

Muuten ei olekkaan sitten kuin hyvää palautetta Nooralle ja Nooran työlle! Hyvä Noora!

Hanna K kirjoitti...

Hmm. Mä kuulun tässä asiassa sitten siihen toiseen koulukuntaan. Mä tykkään noista ingresseistä. Ne tekee sivusta kevyemmän oloisen. On helppo silmäillä useampia eri juttuja, ja sen jälkeen avata mielenkiintoisimmat tarkempaan lukuun.

Mollamari kirjoitti...

Minä en tykkää YHTÄÄN niistä teasereistä. Tarpeeksi saa klikkailla muutenkin. Eka kerran kun satuin semmoiseen blogiin jossa se oli käytössä, olin ihan että häh, mitä tää on?

seeds kirjoitti...

Kun niin moni muukin on asiasta mielipiteensä ilmaissut, niin ilmaisenpa minäkin:

Olen myös kokonaisten postausten kannalla, tuollaiset teaserit aiheuttavat minussa sen ettei huvita/jaksa lukea, kun koko postaus näyttää jotenkin siltä ettei siinä ole mitään sanottavaa.

seeds kirjoitti...

Hmm... okei, erityisen ärsyttäväksi tuon ingressityylin tekee kyllä se, että kolmessa viimeisessä postauksessa esim. ei "lue lisää" -linkistä huolimatta ole mitään lisää luettavaa. Ärsyttävää siis käyttää aikaa mositen napsutteluun.

Ingressit tuovat myös sen vaaran, että jos aihe ei heti kättelyssä tunnu tosi kiinnostavalta, ei sitä viitsi silmäistä yhtään pidempään. Jos taas koko postaus on heti näkyvissä, on ainakin minulle monesti käynyt niin, että olen esim. epäkiinnostavasta otsikosta huolimatta lukenut jotain juttua eteenpäin ja huonannut sen sittenkin kiintoisaksi.

Tero Hannula kirjoitti...

Saattaa pudota jatkossa kyllä tämäkin blogi rss-lukijasta. Muutenkin rasittavaa, ettei koko postaus näy feedissa.

Sääli sinänsä, tykkään sisällöstä kovasti. Please älkää pilatko blogia tekemällä sen seuraamisesta liian hankalaa!

Tiivi kirjoitti...

Sama juttu, en voi sietää Lue lisää!-nappeja. Ihan turhaa, hankaloittavaa. Oi, miksi?

Esim. Uudessa Mustassa moni juttu jää lukematta juuri siksi, ettei viitsi klikkailla turhia paitsi erittäin kiinnostavien juttujen kohdalla.

taapertaja kirjoitti...

Jos tällä nyt on mitään vaikutusta, niin täältä tulee myös ääni lue lisää-nappulan poistamiselle! Ei sun blogissa ole mitään juttuja, jotka jättäisin lukematta, eli tuo on vaan ihan turha klikkaus.

Ville kirjoitti...

Joissain blogeissa näyttäisi syötteeseen tulevan koko juttu, vaikka pääsivulla olisikin pätkitty sitä. Tämmöinen tuntuisi järkevältä blogeissa, kun taas uutisfeedeihin sopii nuo lyhennelmät. Syötteissä siis.

Ville kirjoitti...

En ole kylläkään huomannut, että jutut olisivat tämän blogin syötteissä jääneet tyngiksi.

Mirja kirjoitti...

Ei! En ole Uudessa Mustassakaan lukenut puoliakaan jutuista juuri ingressien takia!!!

Mervi kirjoitti...

Argh, just se ominaisuus minkä takia moni blogi on jäänyt melko vähäiselle lukemiselle. Kaikki näkyviin! :)

Noora kirjoitti...

Hmm... Onpas kiinnostavaa, että olette tätä mieltä! Mä ajattelin, että se nimenomaan tekisi etusivusta elävämmän, että yhden pitkän blogauksen sijaan näkyy useampi lyhyt... Tuota RSS-feed -asiaa en miettinytkään. Mä laitan tästä kyselyn!

v kirjoitti...

Moi! Totta, koko teksti vaan heti näkyviin, niin on kivempi lukea. Säästyy turha koodaaminen ja kikkailu :).

manna kirjoitti...

häh?? miksi ihmeessä näin? mä en ainakaan yhtään tykkää tollaisesta systeemistä. vaikeuttaa vaan sikana lukemista jos tulee blogiin ja on tullut monta uutta postausta.

mä luen myös sun blogin vanhoja tekstejä läpi järjestyksessä ja on kyllä ärsyttävää jos jokainen teksti pitää erikseen ruveta klikkaamaan auki :(

Katri kirjoitti...

Olen myös Kempparin pitkänlinjan vakiolukija ja luen kaikki jutut ainakin silmäillen läpi. Uuden mustan monet jutut on jääneet lukematta juuri näiden teasereiden takia. Joten, PLIIIS, ei niitä tänne. Blogi on aivan ihana ja harmittaisi jättää jotakin lukematta.

Noora kirjoitti...

No tehdään niin kuin ilmeisesti valtaosa haluaa! En ota ainakaan toistaiseksi käyttöön ingressi-toimintoa, olkoon näin :)

... mutta pakko sanoa, että musta on hämmentävää, kuinka "laiskoja" klikkailijoita olette: pitäähän esimerkiksi YLEn uutissaitillakin klikata jokainen uutinen erikseen auki. Mutta ehkä blogi on asia erikseen.. Äänenne om kuultu!

annika kirjoitti...

Joo, Uusi Musta kannattais ehdottomasti kans muokata tämän tyyppiseks, eli lue lisää -tyyli pois sieltäkin! Lukisin varmasti paljon useammin jutut sieltäkin.

Suositut tekstit