3.6.2010

Hakaniemen Hallin smoothiebaari

Kampin smoothiebaarin elämä jäi lyhyeksi, mutta Hakaniemen Kauppahallista on viime perjantaista lähtien löytynyt pieni vihreä keidas nimeltä pH Shop Drinkkibaari. Nimi viittaa paikan ideologiaan, joka on ihmisen pH-tasapainon balansoiminen tai normalisoiminen.


Putiikin pitäjä Toma Stankevitsch kertoo, että pohjoismaalaisten pH on lähes poikkeuksetta liian hapan, ja homma kuulemma johtuu ruokavaliostamme, joka sisältää liikaa lehmänmaitoa, eläinproteiinia ja "vääränlaisia" viljoja. Myönnettäköön, että pH-ajattelu on itselleni suhteellisen vierasta maaperää, mutta kiinnostava homma, johon pitäisi varmaan paneutua enemmän, että osaisin sanoa siitä mitään tämän kehittävämpää.

Toma ja vehnänorasshotti.

Mutta sen tiedän, että Toma on smoothie-expertti, ja paikan juomia kandee testata jo ihan maunkin vuoksi. Suosituimmat juomat ovat kuulemma luomumehulistan porkkana-sitruuna-inkivääri ja luomukasvispirtelölistan avocado-kurkku-pinaatti-sitruuna-elämänvirtaviherjauhe -cocktail. Kaikki pH Shopin käyttämät raaka-aineet ovat luomua ja juomien lisäksi mukaan voi ostaa myös yrttejä ja kasviksia.

3 dl:n kokoisten juomien hinta on 5€ ja alakuvassa näet esimerkin drinksin koosta: oranssi smoothie on juuri se suosittu, porkkana-sitruuna-inkivääri -versio, ja pieni shotti on superterveellistä vehnänorasta.

Toman pH-keidas on auki arkisin 10-18 ja lauantaina 10-16 välillä, ja löytyy Hakaniemen Hallin alakerrasta.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nooooo! Kertakäyttökuppeja :(

Mirja kirjoitti...

Smoothiet jee, pH-shitti buu.

Noora kirjoitti...

Anonyymi: Varmasti juoman saa omaan kesto take away -mukiin, jos sellaisen hoksaa ottaa mukaansa. Ja mesta kyllä myy myös kestomukeja mukaanotettavaksi, asiakkaan ei siis ole pakko valita kertismukia.

Mirja: Miksi se on "shittiä"?

Pellon pientareella kirjoitti...

Voi, Hesassa tapahtuu ja on nykyään kaikenlaista ihanaa. Täytyypä tulla taas käymään, maallemuuttajan.

Henna kirjoitti...

Kiitos vinkistä! pitää huomenna käydä testaileen töiden jälkeen :)

Suvi kirjoitti...

Nyt on kyllä katteet kohdallaan! Ja BS:t hallussa myyjällä. I call HUUHAA.

Antti kirjoitti...

Hieno homma, että erilaista tarjontaa on. En kuitenkaan usko, että tuosta mitään koko kansan smoothie baria tulee, sen verta ihmeellisiä ovat nuo makuvalinnat.

Löytyykö mistään varteenotettavaa hedelmäsmoothiebaria? siis sellaista, mitä lämpimissä maissa (e-amerikka, aussit ainakin) on joka kulmassa, josta saa valita vaika pari hedelmää maitoon tai veteen sekoitettuna.

riip kirjoitti...

Ihanaa, pakko käydä testaamassa huomenna!

Ei nuo hinnat kyllä ihan hirveitä ole huomioon ottaen että jotkut kolmen desin erikoiskahvit makusiirappeineen ja kermavaahtoineen maksavat lähes saman verran. Ja nyt on kuitenkin kysymys terveellisestä ja luomusta luksuksesta.

annika kirjoitti...

Terkkuja ihanalle joogaope Tanjalle :)

Suositut tekstit