15.6.2010

Chi

Vaikka auringosta ei ole tietoakaan, ovat kesämaut jo täällä. Kaikkialla on manasikkamyyjiä ja torilta voi hakea kotimaisia vihanneksia — mahtavaa! Olen testaillut viime viikkoina erilaisia kesäjuomia, joista vesimeloni-basilika -drinksi on tällä hetkellä oma suosikki. Se on vaan NIIN kesää, ettei mikään! Suosittelen testaamaan.

Tutustuin viime viikolla myös luomujuomaan nimeltä Chi. Vaikka ostankin ruokaa ekokaupoista joka viikko, olen huono testailemaan uusia juttuja. Jämähdän helposti vanhoihin tuttuihin. Sainkin Chitä maistaakseni muualla, jonka innoittamana kävin Ekolossa ostamassa pullon juomaa kotiinkin.

Chi on nettisaittinsa mukaan elävän ravinnon sampanjaa. Itse lähinnä innostuin sen mausta, mutta jos haluaa nauttia juomaa terveyslähtöisesti, lupaillaan tuotteesta seuraavaa: "luomutuote, sisältää entsyymeitä ja vitaaliaineita, pastöroimaton, vilkastuttaa aineenvaihduntaa, sisältää maitohappobakteereja, valmistetty elävöitetystä vedestä". Täytyy sanoa, että itseäni "elävöitetty vesi" hiukan huvittaa, mutta sanapari tarkoittanee jotakin tislatun suuntaista, ehkä? Valistakaa fiksummat!

No oli miten oli, on juoma herkullista ja ihanan kuplivaa, eikä liian makeaa, ainakaan musta. Siinä kyllä on paljon sekä hedlemä- että rypälesokeria (ja myös hiivaa!), mutta ehkä tästä mun raskaudesta johtuen makeat asiat miellyttää enemmän kuin tavallisesti, vaikea sanoa. Olen myös huomannut, että mun ruokayliherkkyydet (sokeri, hiiva, vehnä, maito) on helpottaneet raskausaikana. Aika hassua olla "normaali" hetken aikaa :)

6 kommenttia:

Aletheia kirjoitti...

Ehdin jo hieman innostua, mutta sitten huomasin ainesosalistassa hiivan ja viimeinen naula arkkuun oli että juoma sisältää alkoholia ("vain" 0,1-1%). Ei taida sittenkään olla mun juttu :/

Noora kirjoitti...

Aletheia: Hiivasta pitikin mainitsemani! Laitan tekstiin huomion..

queenjanefonda kirjoitti...

"Chi on uuden ajan juoma
Chi on rakkaudella kypsytetty useita viikkoja kauniin meditatiivisen musiikin sävelissä.

Chi on valmistettu elävöitetystä vedestä. Tavallinen vesijohtovesi kulkee monien putkistojen läpi, jolloin veden 'elävöittävä' vaikutus vähenee. Vesi tuntuu 'kuolleelta' ja juotaessa ei anna enää alkuperäistä elävöittävää vaikutusta.

Veden ‘elämänvoima’ on suurempi kun se muodostaa kiteytyessään kauniita geometrisia kuvioita. Katso kuvat pulloissa verrattuna tavalliseen kolajuomaan."

Juoma itsessään oli ihan ok makuista, mutta tämmönen skeida tuntuu oman älykkyyden aliarvioinnilta.

Minnie kirjoitti...

Raskaushormonit<3 Mulla iho parani raskausaikana, ystävälläni parani raskausajaksi eräs sairaus.

Noora kirjoitti...

Queenjanefonda:Mä oon vähän samoilla linjoilla...

Minnie:Niin se taitaa olla :)

Matilda kirjoitti...

Mun käsittääkseni elävöitetty vesi tarkoittaa suodatettua vettä :) se tekee vedestä emäksistä (joka on hyväksi keholle) ja poistaa epäpuhtauksia... vettähän voi suodattaa kotonakin, esim. Brita-kannulla :)

Suositut tekstit