30.5.2010

Vesimelonismoothie

Hmm... Mikä määrittelee smoothien? Tämä resepti on niin helppo, että lopputuloksen kutsuminen smoothieksi tuntuu jotenkin.. liioittelulta? Mutta herkkua tämä on, ja kevyt, ja sokeriton, ja silti ihanan makea. Juuri sopivasti kesänmakuinen.


Tarvitset vesimelonin, mansikoita, inkivääriä, kylmää vettä ja blenderin. Itse heitin blenderiin 5-6 mansikkaa (pakkasesta), desin vettä, peukalon pään kokoisen palan inkivääriä ja vesimelonisiivuja. Aivan älyttömän raikasta ja hyvää. Mitäpä muuta aurinkoinen sunnuntaiaamu kaipaisikaan?

7 kommenttia:

heidi kirjoitti...

kiitos :P menee kokeiluun...taas :)

MissJ kirjoitti...

Yllättävän monessa sun reseptissä on ollut viime aikoina inkivääriä ottaen huomioon, että sitä ei suositella nykyään raskaana oleville ollenkaan. Mm. Eviran mukaan voi aiheuttaa esim. solukuolemia, eikä vaikutuksia sikiöön tunneta vielä tarkkaan.

Mutta, ehkä tässäkin on se, että kemikaalithan eivät mitenkään voi olla haitallisia kun ne tulevat luonnosta, vaikka tutkimukset muuta sanoisivatkin. Sen sijaan kaikkea keinotekoisesti valmistettuahan tulee välttää kuin ruttoa, vaikka vaikutuksista ei olis muuta tietoa kuin vahva mutu...

Noora kirjoitti...

MissJ:Varoitus on peräisin inkiväärivalmisteiden osalta syntyneistä kysymyksistä, ei tuoreesta. Olen itse syönyt inkivääriä säännöllisesti koko raskauden ajan, mutta en tietenkään suosittele muille mitään tapaa lääkärin ominaisuudessa, kun en sellainen ole. Itse kuitenkin teen niin, enkä usko aiheuttavani hallaa vauvalleni.

tanja kirjoitti...

kuulostaa ihanalta....paljonko laitoit vesimelonia ja vettä suhteessa...kannuun?kahteen isoon lasilliseen?pitänee lähteä ostoksillle puutelistassa vesimeloni ja mantsikoita...

Noora kirjoitti...

Tanja: Laitoin vettä ehkä 2 dl ja vesimelonia 4 siivua (1-2 cm paksuista), mutta toi meloni on tosi iso, joten vähän hankalaa arvioida siis... Olipas tästä nyt paljon apua, heh. Tee niin, että heität eka vain melonia blenderiin, ja sitten laitat vettä perästä. Meloni on niin vetistä itsessään, ettei vettä tarvita pajoakaan.

tanja kirjoitti...

ny on testattu ja hyvää oli! ehkä vähän paksuutta oisin kaivannu lisää mutta oikein raikasta ja ihanan inkivääristä mulla siitä tuli! Kiitos reseptistä...tällä lähetee toivottavasti helteisemmät kesäaamut ku tänään käyntiin mitä mainioimmin!

Juho Tunkelo kirjoitti...

Täydellinen biitsi-leppoistus-vekotin. Perfetto.

Suositut tekstit